A vendégek kezdték a találkozót, Nyikolajenko szerezte az első gólt, majd Korsós válaszolt erre a túloldalon. Több lehetőség maradt ki mindkét oldalon, Szádvári szerzett beállóból gólt, majd hetest kaptunk, de Görbicz büntetőjét védte Vig, majd Korsós egyenlíthetett volna, de lövése a kapufáról kifelé pattant. Gorilska góljára Görbicz hetesből válaszolt, majd Tóth egyenlített a 8. percben. Frankovic keze sült el, majd Knedlikova talált be. Lankovic újabb bombája után Görbe lőhetett ismét hetest, ezúttal mellé ment. Gorilska kettőre növelte a vendégek előnyét (4-6), sőt Kovács révén tovább nőtt az előny. Knedlikova kezdte meg a hátrány ledolgozását, majd Amorim elemi erejű lövését ugyan blokkolták, de az így is utat talált a hálóba (6-7). Frankovic gólja után Nyikolajenko kapott kiállítást, az emberelőnyt Knedlikova használta ki gyorsan, majd Hársfalvi egyenlített a 16. percben. A vendégek időkérése után Szádvári majd Hársfalvi talált be (9-9), a tízedik gólt pedig Knedlikova lőtte. Amorim bombája után Görbicz átlövésből mattolta Viget, Kiss Évát pedig Dakos (12-11). Gorilska révén egyenlített az MTK, majd Tóth Eszter kapott kiállítást. Emberelőnyből nem sikerült gólt szerezni, sok hibával játszott mindkét csapat ebben a periódusban. A félidő végjátéka Kiss hetesvédésével kezdődött, majd Vig is bemutatott egy szép védést. A gólcsendet Háfra törte meg, majd Hársfalvi egalizalt. Háfra ismét betalált, Amorim válaszolt gyorsan, de a félidő végét jelző dudaszó előtt Tóth Eszter még betalált, így minimális előnnyel 15-14-re az MTK vezetett szünetben.

Dakos gólja nyitotta a második játékrészt, erre gyorsan válaszolt Orbán, majd Tóth Gabriella hetesből egyenlített a 32. percben. Orbán hetest harcolt ki, és Tóth Gabi ezt is belőtte, majd Amorim is szép gólt lőtt, jött is gyorsan a vendég időkérés (18-16). Hudák kapott kétperces kiállítást, a hetest Kiss Éva védte. Emberhátrányban lehoztuk a kapust, így Puhalák lőtt gólt. Hosszu gyorsan betalált, majd ismét lehoztuk a kapust, de eladtuk a labdát, így Tóth Eszter üres kapus gólt szerezhetett. Dakos egyenlített, majd Tóth Eszter kapott másodjára kiállítást. A megítélt hetest a győri Tóth lőtte be Putz-nak (20-19). Épphogy letelt a kiállítás Frankovic mehetett pihenni a vendégektől, a hetest Tóth Gabriella biztosan értékesítette. Görbicz Stranigg Orbán szerezte gyors egymásutánban a gólokat (23-20), majd Orbán érkezett ismét, sőt Nyikolajenkot ki is állították, ekkor kérte ki Golovin edző utolsó idejét. Az emberelőnyt Amorim használta ki, majd Háfra talált be. Hosszabb gólcsendet tört meg Nyikolajenko, de Görbicz révén gyorsan válaszoltunk (26-22), majd Szilovics passzát Hudák lőtte be Hlogyiknak. Háfra kapott kiállítást, az előnyt Knedlikova használta ki, de hátrányban Tóth Eszter is eredményes volt. Görbe ötödik gólját lőtte, majd Nyikolajenko szerencsés gólt szerzett (29-24). Tóth Eszter ismét beköszönt Kissnek, majd Szilovics is feliratkozott a gólszerzők közé. Bino is lehetőséget kapott Ambros Martintól az utolsó percekben a győri kapuban, szép védést mutatott be szélről a fiatal hálóőr. Bő egy perccel a lefújás előtt Amorim kapott kiállítást, Nyilolajenko pedig belőtte a hetest, majd Sztankovics üres kapura dobott még egy gólt, így végül három góllal, 30-27-re nyertünk az MTK ellen.

Ambros Martín: „A felkészülés legkeményebb hete van mögöttünk, de ennek ellenére a csapat várakozásaimon felül teljesített. Az első félidőben ugyan akadtak gondjaink, de a második félidőben igazán remek játékkal rukkoltunk elő. Örömteli, ahogy a fiatalok bizonyítottak ma. Nekünk ma nem az eredmény, hanem a mutatott játék volt fontos.”

Felkészülési mérkőzés
2016.08.27. 17:00
Audi Aréna Győr
Győri Audi ETO KC – MTK Budapest: 30 – 27 (14 -15)

Győri Audi ETO KC: Binó Boglárka, Szilovics Fanni 1, Jana Knedlikova 5, Afentáler Sára, Varga Emőke, Élő Beatrix, Hudák Emma 1, Hársfalvi Júlia 3, Korsós Dorina 1, Görbicz Anita 5 (1), Pál Tamara, Eduarda Amorim 5, Orbán Adrienn 2, Puhalák Szidónia 2, Kiss Éva, Tóth Gabriella 5 (4)

MTK Budapest: Vig Vivien, Hlogyik Petra, Lilija Gorilszka 3, Háfra Noémi 4, Sztankovics Réka 1, Juhász Eszter, Szádvári Krisztina 2, Stranigg Zsófia1, Kovács Gréta 1, Tóth Eszter 4, Hosszu Boglárka 1, Blaubacher Dóra, Lana Frankovic 3, Slakta Perta, Dakos Noémi 3, Putz Klaudia

Fotók: Csonka Tamás