Mennyire elégedett a felkészüléssel, milyen nehézségek adódtak útközben?
Egyrészről nagyon elégedett vagyok, mert óriási koncentrációt és elszántságot láttam a csapat tagjain az elmúlt hetekben. Örültem, hogy azok a fiatal tehetségek, akik az olimpikonok, illetve az augusztus elején válogatott edzőtáborban szereplő magyar játékosok helyettesítésére érkeztek, átérezték, hol vannak, és sokat fejlődtek, hozzátettek a csapat játékához. Szintén örülni kell annak is, hogy az olimpiáról egészségesen jöttek vissza Győrbe játékosaink. Másrésről rövid időnk volt együtt készülni, főleg úgy, hogy hazai ellenfeleinknek sokkal több idő jutott. Ráadásul a sérültek sem lehettek velünk, szóval akadtak bőven nehezítő körülmények. De az élet már csak ilyen.

Augusztus elején alig akadt felnőtt játékos az Audi Arénában edzésen, hiszen az olimpikonok mellett a magyar válogatottakra sem számíthatott egy héten keresztül. Ennek fényében előny vagy hátrány a csapat szempontjából, hogy a magyar női válogatott nem jutott el az ötkarikás játékokra?
A sportolókat nagyon sajnálom, hiszen egy olimpia légköre semmivel sem összehasonlítható. Megtiszteltetés az ember hazáját képviselni, és küzdeni a győzelemért. Én jobban örültem volna, ha Magyarország kijut Rio de Janeiro-ba.

Meglepődött Oroszország győzelmén?
Egyáltalán nem. Remek erőkből áll az a csapat, szerintem most az ő éveik jönnek válogatott szinten.

Milyen célokkal vág neki ennek a szezonnak?
Azzal a céllal, hogy legyünk kicsit jobbak, 2-3 góllal jobbak, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy leginkább magunkra kell koncentrálni, mind egyénileg, mind csapatszinten.

A Bajnokok Ligája csoportunk elég nehéznek tűnik. Mit gondol erről a négyesről?
Valóban, eléggé összejött ez a négy csapat már a legelején, de nincs mit tenni, küzdenünk kell. A lehető legjobban fel kell készülnünk, hogy bejuthassunk a középdöntőbe. Tudjuk jól, mind a négy csapat szeretne továbbmenni innen, éppen ezért kiélezett küzdelemre számítok. A Rosztov az orosz kézilabda képviselője, remek játékosokkal. A Bukarest címvédőként került mellénk, míg a Midtjylland az egyetlen csapat, akiket nem tudtunk tavaly legyőzni.

Új lebonyolítási rendszer van a magyar bajnokságban. A rájátszás nélküli pontvadászat milyen változásokat jelent a csapatnak?
Számomra kissé furcsa, hogy az elmúlt években mindig volt valamilyen változás a lebonyolítás rendszerében. Ezt nem értem, hiszen bizton állíthatom, hogy jelenleg a magyar a legerősebb bajnokság a világon. Szerencsére minden hozzávaló adott; kitűnő csapatok és játékosok, nagy érdeklődés a sportág iránt, remek szurkolók és a nélkülözhetetlen szponzorok sem hiányozhatnak. Ha ezek mind-mind megvannak, akkor mire van még szükségünk?! Az én véleményem szerint, ha változtatni kell valamit, az lehetőség szerint tartós legyen. Ellenkező esetben zavarok keletkezhetnek. Természetesen célunk, hogy a csapat minden körülmények között a lehető legjobban szerepeljen, függetlenül attól, van-e rájátszás vagy sem.

Megerősödtek az ellenfelek a bajnokságban…
Remek keretek alakulta ki az idei szezonra. Komoly kihívóink lettek, és itt most nem csak a Ferencvárosra gondolok. Több olyan csapat is van, ahol bajba kerülhet bárki, ha éppen nem megfelelő koncentráltsággal játszik. A legnehezebb dolgunk akkor lesz, amikor a BL meccsek közben bajnoki találkozók jönnek.

Jelenleg 17 játékos tartozik az első csapat keretéhez. Ennyi játékos elég lesz idén a többfrontos helytálláshoz?
Szerintem az idei keret kiegyensúlyozott. Számomra a legfontosabb, hogy ezek a játékosok egészségesek legyenek, hogy teljesen készen állhassunk az előttünk álló feladatokra. Ami öröm számomra, hogy a fiataljaink, akik már a felkészülési meccseken is lehetőséget kaptak, szükség esetén segítségünkre lehetnek majd a szezon során.

Milyen állapotban tértek vissza az olimpiáról a játékosok?
Mindenki jó formában, azonban fáradtan jött vissza Győrbe. A hangulatuk már különböző volt, hiszen nem mindenki érte el azt a célt, amire készültek. Ez persze teljesen normális helyzet, de nekünk mégis különleges, mert mind a hatan hihetetlen győztes típusok, és nagyon nehezen viselik el, ha nem érik el a kitűzött célokat.

A csapat új igazolása Nora Mörk. Milyen benyomásokat szerzett róla? Mikor tudja felvenni az Audi ETO játékstílusát?
Azt gondolom, hogy a csapat tagjairól, és az egészéről is a szezon végén kell elmondanunk a véleményünket. Ő, mint újonnan érkező, maximális támogatást kapott a csapattársaktól, de ugyanígy a szurkolóktól és a stáb tagjaitól is. Ez a remek környezet nagyon lerövidíti azt az időt, ami a teljes beilleszkedéséhez kell.

Várja már az első meccset?
Mindig az előttem álló meccsre készülök. A felkészülési meccseken most szeptemberben arra készültünk, hogy visszakerüljünk a „verseny módba”, felvegyük a tétmeccsek tempóját. Most számunkra csak a Kisvárda elleni bajnoki létezik.

Mivel lenne elégedett ebben a szezonban?
Ez nem az elégedettségről szól elsősorban. Ez nagyban függ az eredményektől vagy a célok teljesülésétől. Én máshogy közelítem meg. Kijelentettem magamnak és a csapatnak is, hogy tökéletlenek vagyunk, és ezt el is fogadtuk, ugyanúgy, mint az elmúlt négy év eredményeit. Én úgy látom, hogy májusban ugyan jobbak voltunk minden ellenfelünknél és mégsem nyertünk Bajnokok Ligáját, ennek pedig egy oka van: Az hogy nem voltunk jobbak, mint a legjobb eddigi Audi ETO. Ez a célunk idén! Hogy jobbak legyünk. Végül is ez csak önmagunk inspirációjának kérdése. Nem csak a legjobbnak kell lennünk, hanem jobbak, mint amilyenek tegnap voltunk. Mert leginkább az rajtunk múlik, hogy ezen az úton elégedettek és boldogak tudunk-e lenni. Na és persze azért kicsit a szerencséé is.