A klub nemrégiben megválasztott elnöke, dr. Bartha Csaba köszöntötte a résztvevőket az Audi Hungaria Forum-ban megtartott sajtótájékoztatón. A klubelnök elmondta, hogy minden irányból jogos az elvárás a csapat felé, hogy jól szerepeljen: „Célunk a magyar bajnoki címünk és a Magyar Kupa elsőségünk megvédése, nemzetközi szinten pedig a Bajnokok Ligája Final4-ba kerülés. Az elmúlt öt évet figyelembe véve egyáltalán nem irreális célkitűzések ezek. A menedzsment részéről mindent megteszünk, hogy a célokat elérjük, és támogassuk a csapatot.”

A csapat névadó főszponzora, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében dr. Csörgits Lajos aljegyző támogatásáról biztosította a csapatot, és elmondta, Győrnek kiemelten fontos a kézilabdacsapat: „A Győri Audi ETO csapata Győr egyik zászlóshajója, mindemellett a világ sporttérképén a klubnak köszönhetően Győr városa rangos helyen szerepel. Több tízezer embernek szereznek örömet az ETO-s lányok, a csapat sikereinek köszönhetően kívánjuk, ez az új szezonban is így legyen.”

A házigazda Audi Hungária Motor Kft. részéről Lőre Péter vállalati kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője nyilatkozott az idén jubiláló, 10 éve induló szponzori kapcsolatot a középpontba helyezve: „Eddig is sikeresek voltunk, és ezután is sikeresek leszünk. A csapattal nagy teveink vannak, és ezeket közös erővel el is fogjuk érni, ebben reménykedem. Ennek a közös tíz éves együttműködésnek az eredménye az, hogy idén is a legmagasabb célkitűzésekkel vághatunk neki a szezonnak.”


Ambros Martín vezetőedző értékelte a felkészülést az új szezonra, és elmondta, annak ellenére, hogy nem volt teljes a csapat kerete a felkészülés teljes időszakában, sikerült minden kitűzött feladatot elvégeznünk. A rájátszás nélküli idei magyar bajnokság azonban változást igényelt a csapat felkészítésében: „Idén már az első meccs is ugyanolyan fontos, mint a többi, idéntől már nem a bajnokság végjátékán van a hangsúly. Azt szeretném elérni, ha megpróbálnánk a saját egyéni legjobbunknál is jobbak lenni, hiszen tavaly, mi voltunk a legjobb capat, de talán ez hiányzott ahhoz, hogy minden címet begyűjtsünk.”

Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya elmondta, ugyan több pihenő jutott idén, mint más szezonok között, de szívesebben lettek volna a magyarok is inkább az Olimpián. A szezont latolgatva elárulta, miért is van jó állapotban jelenleg a csapat: „Nem volt idén nyáron nagy játékosmozgás, gyakorlatilag csak Nora Mörk érkezett. Készek vagyunk, győzelemre éhesek. A csapat nevében el tudom mondani, mindent megteszünk, hogy minden kupát elhódítsunk.”

Nora Mörk szimpatikusan „Jó napot!” – köszöntéssel kezdte beszédét. A klub új játékosa 3 évre szerződött Győrbe. A norvég klasszis remekül érzi magát a kisalföldi megyeszékhelyen, és már várja a szezon kezdetét: „Nagyon várom, hogy az Audi Aréna Győrben, a csodálatos győri közönség előtt végre zöld-fehérben pályára léphessek. Kiemelkedően jó formában vagyunk, izgatottan várom a szezont. Azért jöttem Győrbe, hogy győztes csapat tagja lehessek, szeretnék minden címet begyűjteni a csapattal.”

A sajtótájékoztató végén dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke és Lőre Péter, az Audi Hungaria Motor Kft. vállalati kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője átadta Nora Mörk-nek új autóját, egy Audi A4 Avantot. A villámgyors játékos számára a 2.0 TDI motorral felszerelt autó ugyanazt a dinamikát kölcsönzi az utakon, amellyel az átlövő a pályán is „közlekedik”.