Több százan gyűltek össze a hat órai kezdésre a győri belvárosban azért, hogy találkozhassanak, beszélgethessenek, vagy éppen autogramot kérhessenek kedvenceiktől. A szurkolói évadnyitó rendezvényen a klub elnöke, dr. Bartha Csaba köszöntötte a résztvevőket. Elmondta ezúttal is, hogy megtiszteltetés számára a klubot vezetni, és ismertette a csapat számára kitűzött célokat; győzelem a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában, valamint a Bajnokok Ligája Final4-ba jutás. A klubvezető kiemelte a szurkolók fontosságát, illetve azt, hogy vezetése alatt sem változatnak az eddigi hagyományokon, és a Szurkolói Egyesület továbbra is élvezi a klub hathatós támogatását annak érdekében, hogy minden idegenbeli meccsen is nagyszámú győri közönség buzdíthassa kedvenceit.

Ambros Martín vezetőedző magyarul köszöntötte az érdeklődőket, és a köszöntésen túl nagyon sokáig magyarul szólt a tömeghez a spanyol szakvezető bizonyítva, nyelvtudása évről évre fejlődik. Sikeresnek értékelte az elvégzett munkát és elmondta, nagy várakozással tekint az új szezonra.

Görbicz Anita csapatkapitány elmondta, remek, igazi győztes mentalitású csapat a mostani is, valamint hozzátette, az hogy a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligáját nem sikerült elhódítani a csapatnak még sokkal sikeréhesebbé tette a gárdát. Mindenki extra motivált, és nagyon várja már a kezdést.

A csapat új igazolási is bemutatkoztak, elsőként Nora Mörk, akit talán már a legjobban vártak az érdeklődők. A norvég világklasszistól megtudhatták a szurkolók, nagyon megtetszett neki Győr, már otthonosan mozog a városban. Remekül sikerült a beilleszkedése, és nagyon várja a kezdést. Megosztotta a jelenlévőkkel, hogy az a dolog, amit a legjobban szeret, nem más, mint a győzelem, és mindent meg fog tenni azért, hogy Győrben ezt minél többször átélhesse. Kiemelte ő is a szurkolók fontosságát, és elmondta, nagyon várja, hogy a csodálatos hazai környezetben is pályára léphessen hamarosan a Ferencváros elleni első hazai bajnokin.

A csapat másik idei igazolás a 20 éves Puhalák Szidónia, balszélső elmondta, hatalmas öröm számára, hogy a keret tagja lehet, és mindent meg fog tenni azért, hogy azokat a lehetőségeket maximálisan kihasználja, amit a vezetőedző mérkőzésen biztosít majd neki.

Az interjúk végén megismerhették a jelen lévők a csapat 2006/17-es szezonbeli mezeit Görbicz Anita, Nora Mörk, Kari Aalvik Grimsbö és Puhalák Szidónia jóvoltából.


Fotó: Kovács Anikó

A rendezvény végén lehetőség volt kérdéseket feltenni, a szép számú közönségből többen is éltek a lehetőséggel, és megtudták kérdéseikre a választ.

A szurkolói évadnyitó egy óriási autogram és fotóvadászattal zárult, és már bőven sötétedett, mire az utolsó szurkoló is elhagyta a Dunakapu teret.

A rendezvényről készült videó megtekinthető itt.