Van miért visszavágnia az Audi ETO-nak. A dán Midtjylland ugyanis az egyetlen olyan csapat, akit a Löke-ék nem tudtak legyőzni a 2015/16-os szezonban. Egy évvel ezelőtt ugyanígy a csoportkörben találkozott egymással a két egyesület, és akkor meglepetésre győzni tudtak a dániai lila-fehérek az Audi Aréna Győrben. Sőt, a visszavágás sem sikerült teljesen, mert a ikasti összecsapáson az utolsó percben, a meccs vége előtt megszerzett vezetést nem sikerült megtartani, és gyakorlatilag az utolsó pillanatban egyenlítettek a hazaiak. A presztízsveszteség mellet sokkal nagyobb probléma volt akkor a középdöntő továbbvitt pontok hiánya. A tét idén sem kisebb. A „C” jelű csoportot sokan halálcsoportnak aposztrofálták, hiszen a dánok mellett az orosz Rosztov és a címvédő Bukarest is a kvartett tagjai. Minden egyes meccs kiélezett lesz, igazi parázs ütközetekre számíthatnak a nézők.

„Az olimpia miatt a szokottnál ugyan korábban kezdünk, de ettől függetlenül már készen állunk a Bajnokok Ligája rajtra. Még nem vagyunk a legjobb formánkban, de már meg tudjuk mérettetni magunkat. Különleges lesz az összecsapás, hiszen a Midtjylland volt az a csapat, akik ellen tavaly nem tudtunk győzni. Harcos találkozóra számítok, főleg, mivel mindkét oldalon nagyok az elvárások. Ez az első mérkőzés előfordulhat, hogy sok hibát ejtenek majd a játékosok, erre oda kell figyelni. A magyar bajnokság megadta a jó alapot, és a rutint is számunkra. Láttuk, hogy ha nem megy valami, mint az FTC ellen az első játékrészben, akkor sem szabad idegeskedni, nyugodtnak kell maradni, és játszani tovább. A Midtjylland egy klasszikus BL résztvevő ellenfél, a játékosaik java válogatott, tapasztaltak, rutinosak. Régóta együtt van már a keret magja, kevés változás volt náluk idén is, nem kellett erőiket új játékosok beépítésére koncentrálni. Tipikus skandináv kézilabdát játszanak, nagyon fegyelmezettek, és sok problémát okoznak a támadóknak védekezésben. Erre nagyon fel kell nekünk is készülni. Nagyon gyorsak ellenfélről van szó, akik sok lerohanást alkalmaznak, ráadásul ezt mindig magas szinten játsszák, ez az egyik nagy erősségük. Akkor lennék elégedett, ha győznénk, hiszen még nem vagyunk a legjobb formánkban, éppen ezért nekünk most a 2 pont megszerzése a lényeg. Az idő azonban nekünk dolgozik, ahogy haladunk előre úgy leszünk egyre jobbak.” –nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

„Már mindannyian nagyon várjuk a BL rajtot. A védekezésünk jobban működik egyelőre, mint a támadásuk, még messze vagyunk a csúcsformánktól, de jó úton haladunk. Úgy érzem sikerült jól felkészülni az ellenfélből. Örülök, hogy egyre több időt kapok a pályán, igyekszem gólokkal meghálálni Ambros bizalmát.” – mondta Bódi Bernadett.

A találkozó 19:30-kor kezdődik, a Sport 1 élőben közvetíti. Még korlátozott számban lehet jegyeket kapni.

A bejáratnál a torlódás elkerülése érdekében kérjük, idejében érkezzenek a mérkőzésre, és használják az oldalsó bejáratokat is. 

A mérkőzést a spanyol Andreu Marin, Igancio Garcia Serradilla kettős vezeti.