A szombati meccsünkkel elkezdődik a szezon egy új szakasza, mely új esélyeket, új lehetőségeket tartogat mindannyiunk számára. Az előttünk álló hetek rengeteg izgalmat tartogatnak a csapatnak és szurkolóinknak egyaránt. Gondolom, teljes gőzzel készülnek a lányok…
Az elmúlt kettő-három hétben sajnos nem volt ideális a felkészülésünk; sérülések, betegségek, és a magyar válogatott összetartása miatt sem tudtunk folyamatosan teljes létszámban edzeni. Ez azt jelentette, hogy kevesebb időnk volt készülni az előttünk álló feladatokra. Ennek a jele volt a Siófok elleni mérkőzés első félidejében mutatott gyengébb játékunk is. Ez lesz az első középdöntő mérkőzésünk, és biztos vagyok benne, hogy nem számíthatunk egyszerű összecsapásra. Fel kell vennünk a Bajnokok Ligája ritmusát, és ráadásul nehéz ellenfél ellen kezdünk. A szlovén Krim a másik csoport első helyén végzett, gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy ők a meglepetés csapat. Otthon nem szenvedtek vereséget a csoportkör alatt és két alkalommal is legyőzték a Larvik gárdáját. Ez egy nehéz összecsapás lesz, nem szabad kiindulni abból, hogy kik játszanak az ellenfélnél, tisztelni kell őket, hiszen remek eredményeik vannak eddig.

Milyen a sérültek állapota? Kikre lehet már számítani a hétvégén?
Az biztos, hogy Korsós Dorina, Tóth Gabriella és Puhalák Szidónia nem játszhat a szombati találkozón. Eduarda Amorim és Kiss Éva már a héten az első csapattal edzettek, de még más ritmusban, mint a többiek, ettől függetlenül számíthatok rájuk, és szükség is lesz rájuk.

A találkozó szünetében jótékonysági akció keretein belül plüssmacikat lehet a pályára dobni. Mit gondol erről a kezdeményezésről?
Nagyon fontos számunkra hogy az ilyen, és az ehhez hasonló kezdeményezésekben részt vehessünk! Szeretnék én is megkérni mindenkit, hogy amennyiben lehet, vegyenek részt az akcióban, és egy plüssmacival segítsen a beteg gyerekeket!

A Győri Audi ETO KC együttműködik a „Plüssmacit minden mentőautóba” kampány szervezőivel, az E-kart Ring csapatával. Megkérünk minden szurkolónkat, hogy a szombati mérkőzésre hozzon magával egy plüssmackót. A felajánlásokat az első félidő végeztével, a lefújást követően lehet bedobni a játéktérre, ahonnan segítőink összegyűjtik a plüssfigurákat, és eljuttatják az akció szervezőihez.


A 16:30-kor kezdődő mérkőzést osztrák páros, Ana Vranes és Marlis Wenninger vezeti, a sport1 TV élőben közvetíti.

A torlódás elkerülése érdekében megkérjük szurkolóinkat, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre.

Hajrá ETO, hajrá Győr!