A mérkőzést a Bódi, Mörk, Görbicz, Amorim, Broch és Hársfalvi hatos kezdi mezőnyben, a kapuban pedig Grimsbö. Bajramoska lövi az első gólt a mérkőzésen másfél perccel a kezdő sípszó után, amire Bódi rögtön válaszol jobbszélen. A beálló Milanovic Litre talál be másodikként Grimsbö kapujába. A másik oldalon Amorim egyenlít ki a negyedik perc derekán (2-2), akit aztán kiküldenek a játékvezetők kétpercre kétkezes lökés miatt. A szlovén beálló ismételt, a győri választ Groot adja. Majd harmadik gólját is meglövi Milanovic Litre. Görbicz egyenlít ki középen talpról ellőtt lövésével. Benko jobbszélen a hosszúba belövi az ötödik szlovén gólt a 9. percben (4-5). A nézők sem értik miért, de Amorim megkapja második kétpercét is a 10. perc legelején. Koren átlövi a győri falat jobbkettőben (4-6). Aztán a szlovének is öten maradnak mezőnyben, Bajramoska kap kétpercet. A mérkőzés első büntetőjét Görbicz lőheti, aki él a lehetőséggel a 11. percben (5-6). Majd egy gyors ellentámadást követően balszélen szintén Görbének jön ki a lépés, és belövi a hatodik hazai gólt. A következő támadás szintén egy villámgyors támadás, amikor a másik oldalon Bódi kapja a hatosnál a labdát, amivel átveszi a vezetést a Győri Audi ETO, majd emeli előnyünket Görbicz a 13. percben (8-6). Benko szépít jobbszélen a 15. perc legelején (8-7). Broch a Mörktől kapott labdát juttatja a hálóba. Bódi mutat be egy cselt a jobbátlövő helyén, vezetünk 10-7-re. Nora Mörk hatalmas lendülettel érkezik a hatoshoz, és a Groot-tól kapott labdával megszerzi a 11. győri gólt, majd növeli a hazai előnyt Groot egy lerohanásból szerzett találattal. Milanovic Litre harmadszor is betalál a győri kapuba (12-8). Majd ismétel, háromra csökkentve a két csapat közötti különbséget. Groot újra villan egyet. Elghaoui is bemutatkozik, Amorim passzát juttatja a hálóba (14-9). A tizenötödik gólt Amorim szerzi átlövésből a lefújás előtt négy és fél perccel (15-9). Szélsők cserélnek labdát, Bódi belövi a következő hazai gólt (16-9). Elghaoui megszerzi második találatát, Groot labdát szerez, amit Elghaoui értékesít (18-9), dupla annyi gólja van az Audi ETO-nak, mint ellenfelének. Aztán megint egy gyors lerohanás, amit Broch fejez be, és tízzel megy a Győri ETO a 19. perc végén (19-9). Amorim találata az utolsó az első játékrészben, amivel kialakul a 20-9-es állás.

Görbicz zsinórban két góllal kezdi a második játékrészt, aztán Groot villan (23-9) a harmadik percben. Koren lövi a tízedik szlovén gólt. Knedlikova is bemutatkozik jobbszélen a 4. percben, majd Georgijev szépít a másik oldalon (24-11). Gyors ellentámadás Knedlikova-nak jön ki, megszerzi második találatát a mérkőzésen az 5. percben (25-11). Benko szépít (25-13). Tomori is feliratkozik a góllövők közé egy hatalmas átlövés-bombával, aztán Koren válaszol (26-14). Benko csökkenti a szlovén lemaradást, de Mörk második találatával újra tizenhárom a különbség, amit Broch megfejel egy indulással (29-15). Kiss Évi, ahogy beáll a kapuba, egy szép védéssel mutatkozik be, amit Knedlikova büntet a másik oldalon a 11. percben, amivel megszerzi az Audi ETO a 30. találatát a mérkőzésen. Kiss újra bravúrt mutat be a kapuban. Tomori másodjára is lő egy bombát, a másik oldalon Baric szerez találatot (31-16). Bajramoska kétpercet kap, és hetest lőhetünk, amit Görbicz érvényesít (32-16). Georgijev is leülhet a kispadra pihenni Hársfalvi ellen vétett durvasága miatt. Görbicz háta mögött ad labdát a beállóba befutó Amorimnak (33-16). Büntetőhöz jut a Ljubljana, amit Koren értékesít a 19. percben (33-17). A 16 éves Pál hetest harcol ki, Mörk gólra váltja. Elghaoui hetest harcol ki, amihez szintén Mörk áll oda, és meg is szerzi a 35. győri találatot a 22. percben. A junior korú Hudák lerohanásban labdát kap, és bártan végigviszi (36-18). Orbán felkanyarodik védője mögött jobbszélen, meglövi első gólját. Milanovic Litre hatodszor is eredményes (37-19). Orbán szinte nullszögben jut lehetőséghez, de betalál a szlovén kapuba. Milanovis Litre-val nem bír a fiatal Varga a falban a vége előtt két perccel. Hudák kétpercet kap nálunk, hetest lőhet a Ljubljana, Zulic belövi (38-21). Az utolsó percben állva tapsol a több mint ötezres tömeg a Győri Audi ETO csapatának. Georgijev lő egyet, a lefújás előtt néhány másodperccel Hársfalvi beállítja a végeredményt, a 39-22 állást.

Bregar Uros: Nagyon nehéz volt ez a meccs. Nem vagyunk még abban a formában, ahol az első körben tartottunk, ráadásul kulcsjátékosunkat veszítettük el. De itt, a Győr otthonában pályára lépni nagy élmény. Az ellenfél Európa legjobb csapata, de a csarnok és a szervezés is nagyon profi. Jó volt itt játszani. Szóval minden rendben volt, csak az eredmény nem. Csalódottak vagyunk, de számítottunk rá, hogy az ETO megmutatja a valódi erejét.

Ambros Martín: Gratulálok az ellenfélnek a fantasztikus eddigi BL szezonhoz, ami arra sarkallt bennünket, hogy nagyon komolyan készüljünk ellenük. A legelső perctől kezdve azt éreztem, hogy tisztelnünk kell az ellenfelet, hiszen elsőként jutott tovább csoportjából. A mi Vesnankkal nehezen tudtunk megbirkózni. Ezek után jó védekezéssel, komoly támadással, gyors ellentámadásokkal tudtunk gólokat szerezni. Aminek a legjobban örülök, hogy a második játékrészben sem nyugodtunk meg az vezetéssel, és az utolsó percig növeltük előnyünket.

Vesna Milanovic Litre: Elsőként is szeretném a szurkolóinknak megköszönni, hogy elkísértek ide minket. Nagyon jó volt újra itt játszani, ilyen közönség előtt. Sajnálom, hogy veszítettünk ma, de leginkább azt, ahogy elveszítettük ezt a párharcot. De az is hozzá tartozik, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen maradtunk alul. Tudtuk, hogy a középdöntő nagyon kemény lesz. Ahogy az edzőnk is mondta, a sérültjeink nagyon hiányoznak. De persze örömmel tölt el, hogy bejutottunk a középdöntőbe, és mindent el fogunk követni a győzelem érdekében a jövőben.

Görbicz Anita: Nehéz meccsre számítottunk, ez látszott is az első félidőben, amikor a védekezésünk még nem állt össze. Az elején nem is tudtunk úgy elmenni. Ahogy összeállt a védelem, könnyebb gólokat tudtunk lőni. Mindenki hozzájárult a győzelemhez. A két csapat között nincs ekkora különbség, a Krim jobban tud ennél teljesíteni, most nekünk jött ki jól a lépés. Megyünk tovább, nyerni szeretnénk minden további párharcot.