Simona Gogirlának még január 22-én Volgográdban valósággal kiszakították a vállát, s a román csillag mûtéten is átesett. A több hónapos kényszerpihenő után néhány hete tudott csak viszszatérni a pályára. Állapota viszont csak lassan javult.
Radulovics Bojana október 8-án éppen volt csapata, a Dunaferr elleni mérkőzésen szenvedett súlyos vállsérülést úgy, hogy az orvosok szerint további pályafutása is veszélybe került. Az elvégzett mûtét után hosszú kényszerpihenőt jósoltak neki.

Vanyus Attila, a győri klub elnöke nem nyugodott bele az események ilyen kedvezőtlen alakulásába. Addig érdeklődött és kilincselt, míg megoldást talált. Rózsa Gábornak, a MiZo Pécs ügyvezetőjének segítségével sikerült kapcsolatot teremtenie a vállsérülések specialistájával, dr. Laurens Ebben professzorral, a holland Ajax fizioterapeutájával, aki előbb Magyarországra utazott, majd a vizsgálat után kétnapos kezelésre Amszterdamba hívta a játékosokat. A kezelések után Gogirla és Radulovics derûlátóan ítélte meg a gyógyulás esélyeit.

„Az Ajax fizioterapeutájával végzett munka után jelentősen javult az állapotom, s ha továbbra is ilyen ütemben gyógyulok, akkor márciusban talán ismét pályára léphetek” – újságolta Radulovics Bojana.

Simona Gogirla is bizakodóan beszélt a hazatéréskor: „Már a győri gyógykezelés is sokat segített, de a holland szakember irányításával Amszterdamban végzett munka hatására állapotom ugrásszerûen javult. Remélem, a BL-mérkőzésekre már teljesen rendben leszek.”

A két kitûnőség közül Radulovics termálfürdőben folytatja rehabilitációját, míg Gogirla Bukarestbe utazott, ahol csatlakozott a vb-előselejtezőkre készülő román válogatott kerethez. Győrbe viszszatérése után – várhatóan december 11-én – bekapcsolódik az Audi ETO felkészülésébe.