„Sok fórum, szurkolói megnyilvánulás kritikával illeti külföldi igazolásainkat, hiányolják a csapatunkból a hazai játékosokat. A Győri Audi ETO KC magyar csapat, játékosai Magyarországot képviselik állampolgárságtól függetlenül. Úgy gondolom bárki, aki – legyen az szurkoló vagy épp játékos –, magára ölti a zöld-fehér mezt, azonosulni tud ezzel a felfogással. Örömmel töltene el, ha tizenhat-tizennyolc magyar kézilabdázóval érnénk el ilyen sikereket. Amikor külföldi játékosok foglalkoztatása mellett foglalunk állást, szakmai szempontok alapján meghozott döntéseket hozunk.
A magyar játékosok preferálása mellett legfontosabb céljainkat, valamint partnereink, szponzoraink elvárását is figyelembe kell vennünk. Játékoskeretünk kialakításánál szemünk előtt a bajnoki- és kupagyőzelem mellett a FinalFour-ba jutás lebeg, ennek kell alárendelnünk mindent. Játékospolitikai stratégiánkat lehet vitatni, de az viszont racionális tény, ha a velünk azonos célokért küzdő és a világ élvonalában lévő külföldi csapatokat megnézzük (HC Vardar, CSM Bucuresti, FC Midtjylland, Rostov-Don), azt tapasztaljuk, egy magyar játékos sincs soraikban. Ha így lenne, bizton állíthatom, mindent megtennénk azért, hogy hazacsábítsuk őket, és a Győri Audi ETO KC csapatát erősítsék.

Mindamellett, hogy ilyen szakmai paraméterek mentén alakítjuk a klub játékoskeretét, az is előremutató tény, hogy mekkora hangsúlyt fektetünk az utánpótlásképzésre. Ez két dologban is megnyilvánul - egyrészt abban, hogy 46 győri nevelésű játékos játszik ma az NBI-ben. Másrészt a Győri Audi ETO KC méltán lehet büszke arra, hogy akár egy magyar bajnoki, akár egy BL mérkőzésen 10-15 percet pályára léphetnek 16-17 éves tehetségeink – akik, ha nem is kapnak sok játéklehetőséget a nagycsapatban nap mint nap együtt edzhetnek, készülhetnek a világ legjobbjaival, akiktől rengeteget tanulhatnak. Az, hogy Ambros Martin csapatában 3-4 ilyen junior korú játékos edzés- és játéklehetőséget kap, mintául szolgálhat bármilyen topkézilabdát művelő csapat számára!

További terveink, hogy a fiatal, de szakmailag a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának játékára még nem érett játékosokat, a nekik megfelelő NB I-es klubban versenyeztessünk, hiszen a magyar első osztályban való szereplésük elvitathatatlanul fejlődésüket szolgálná.

Ez a terv az egész magyar kézilabda társadalom szakmai érdeke!”