A győri ETO Park Hotel adott otthont a 2017. február 22-én megrendezésre kerülő „Az Év Sportolója Győrött 2016” gálaestnek, melyen a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány közel két évtizedes múlttal büszkélkedhető kezdeményezésének köszönhetően és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának közreműködésével minden évben jutalmazzák az elmúlt esztendő legsikeresebb győri kötődésű sportolóit, szakembereit. A díjazottakról rendszerint az Alapítvány kuratóriuma dönt, s nagy örömünkre szolgál, hogy klubunk kiválóságait is a díjazottak között tudhatjuk - a Győri Audi ETO KC csapata „Az év csapata” kitüntetést vehette át, Ambros Martin vezetőedzőt „Az év edzője” kategória harmadik helyezettjének választották, Nycke Groot pedig a Magyar Sportújságírok Szövetsége Különdíját érdemelte ki a 2016-os évben nyújtott teljesítményével.

Győr méltán viselheti Magyarország legsportosabb városának címét, hiszen mindig is kiemelkedő szerepet töltött be a város arculatában a sportolás fontosságának hangsúlyozása, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy minden évben nagy fejtörést okoz a gála díjazottjainak kiválasztása a rengeteg kiváló, hazai és nemzetközi eredménnyel büszkélkedhető sportoló és sportszakember közül. A 2016-os év sporteseményeinek számbavételét követően említésre került a 2017 nyarán megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF), melynek során a házigazda szerepét ismét Győr tölti be.

A gálán a fergeteges hangulatról Dér Heni gondoskodott, a kultúra és művészeti ágazatok képviseletében pedig Papp Norbert homokanimátor bemutatóját csodálhatta meg a közönség.

Az gálaest további díjazottjai:
Az év női sportolója:
1. Fazekas-Zur Krisztina
2. Jakabos Zsuzsanna
3. Csay Renáta

Az év férfi sportolója:
1. Sike József
2. Balogh Gábor
3. Boros László

Az év csapata:
1. Győri Audi ETO KC
2. CMB Cargo- UNI Győr
3. Gyirmót FC Győr

Az év edzője:
1. Rami Zur
2. Petrov Iván
3. Ambros Martin

„Az év felfedezettje Győrött” vándordíj tulajdonosa: Sipőcz Richárd
„Győr Város Sportjáért Díj” tulajdonosa: dr. Zakariás Géza
Magyar Sportújságírók Szövetsége Különdíj nyertese: Nycke Groot
„Győr Sportjáért Életműdíj” nyertese: Hollósi László

Minden díjazottnak gratulálunk a szép eredményekhez és további sok (győri) sikert kívánunk!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!