1. félidő

A győriek kezdősora: Görbicz, Groot, Amorim, Broch, Mörk és Bódi, a kapuban Kiss. A mérkőzés első gólját Alm szerezte, Amorim átlövés-góllal válaszolt (1-1). Karlsson büntetőből előnyt szerzett csapatának, Görbicz szélről egyenlített. Broch beállóból talált be (3-2), Ingstad a vele szemben elkövetett szabálytalan védekezéséért kétperces kiállítást kapott. Alm átlövésből megszerezte második gólját is, Görbicz szélről eredményes, majd Alm döntetlenre hozta az állást a 10. percbe lépve (4-4). Broch beállóból talált az Esbjerg kapujába, Toft Hansen védekezése vele szemben kiállítást ért, majd Bódi kettőre növelte a győri előnyt (6-4). Mörk gyönyörű elhajlásos lövésével beszállt a gólok számának gyarapításába, majd újabb bombagólt írhattunk a neve mellé (8-4). Broch lerohanásból megszerezte harmadik gólját, így 5 gólos előny a Győrnél (9-4). Toft Hansent kiküldték a játékvezetők két percre, Groot-tal szembeni szabálytalan visszarendeződéséért, Ingstad lerohanásból szépített. Broch tovább növelte góljaink számát – az Esbjerg időt kért. Alm góljára Hársfalvi ejtéssel válaszolt szélről (11-6), Elghaoui két percre a kispadra kényszerült. Knudsen szélről talált be Kiss hálójába, majd Karlsson háromra csökkentette a győri előnyt. Hársfalvi a falba befutva gólt szerzett, majd Knedlikova szélről és lerohanásból is hozzájárult a gólgyártáshoz (14-8). Karlsson szépített, de Mörk nem hagyta ezt szó nélkül (15-9) – 6 gólos győri vezetés három perccel a félidő vége előtt, Ambros Martin időt kért. Görbicz kettesből bombázott Sando kapujába, de nem maradt el az Esbjerg válasza sem. Tomori is bemutatkozott, Karlsson az utolsó pillanatban betalált, ezzel kialakult a 6 gólos győri vezetés a szünetre, félidei eredmény: 17-11

 

2. félidő:

Amorim szerezte a második félidő első találatát, Van der Heijden válaszolt (18-12). Broch beállóból szerzett gólt, majd Alm és Amorim is betalált – 7 gólos előny a Győrnél (20-13). Karlsson büntetőt értékesített, Amorim átlövésből bombázott a hosszú alsóba. Toft Hansen beállóból szépített, majd Amorim futtából és lerohanásból is eredményes volt (23-15). Ingstad beállóból szerzett gólt, Görbicz szélről talált be – Gonzales Ortegat kiküldték a játékvezetők két percre. Van der Heijden átlövését Kiss nem tudta hárítani, Bódi gyönyörű – gólt érő – ejtést mutatott be szélről (25-17). Alm átlövésből, Hársfalvi szélről szerzett gólt. Gyors gólváltást követően Grimsbö büntetőt hárított – duplán!, hiszen a kipattanót is megfogta -, Görbicz pedig megszerezte az ötödik gólját a mérkőzésen (28-19). Az Esbjerg időkérését követően Hársfalvi találatával 10 gólos a győri előny bő tíz perccel a mérkőzés lefújása előtt. Knedlikova szélről tovább növelte a győri gólok számát, Hársfalvi lerohanásból csodálatos ejtésgólt szerzett (31-19). Amorim két perces kiállítást kapott, Görbicz találatára Ingstad válaszolt (32-20) – az Esbjerg ismét időt kért. Alm szépített, Mörk büntetőt rontott, majd Puhalák is bemutatkozott három perccel a mérkőzés vége előtt (33-21). Alm bő egy perccel a vége előtt 11-re csökkentette a győri vezetést, időn túli szabaddobásból már nem született több gól, kialakult a végeredmény: 33-22.

Jesper Jensen: „Nehéz mérkőzés volt számunkra, véleményem szerint Európa legjobb csapata ellen kellett ma pályára lépnünk. A saját bajnokságunkban is nagy nyomás helyezedik jelenleg ránk, ezért nagyon vártunk, hogy milyen formában tudunk ma pályára lépni. Szeretnék gratulálni ellenfelünknek, úgy gondolom, ma a sokkal jobb csapat nyert. Remélem, Ambros és csapata végig megy az idei BL-ben, fantasztikus, ahogy játszanak.”

Jenny Alm: „Egyetértek edzőmmel, hogy Európa legjobb csapata ellen kellett ma pályára lépnünk. Szerettük volna a legjobbunkat nyújtani és azt elérni, hogy sérülés nélkül megússzuk a mai meccset. Fantasztikus ebben a csarnokban pályára lépni, ilyen szurkolók előtt. Szeretnék további sok sikert kívánni a Győrnek.”

Ambros Martin: „Természetesen elégedettek vagyunk, mert egy nagyon jó csapat ellen sikerült ma nyernünk. Az első helyünk most már biztos a csoportban, jó így tovább dolgozni. Köszönöm az elismerő szavakat a csapatomról és a jókívánságokat is. Sokkal nehezebb számunkra egy olyan csapat ellen pályára lépni, akik teher és nyomás nélkül tudnak játszani – nekünk ezek a meccsek mindig nehezebbek szoktak lenni. Mivel mindenki szeret itt az Audi Aréna Győrben játszani, saját magukhoz képest is sokkal jobb teljesítmény nyújtanak ellenfeleink, így számunkra sokkal nehezebb, éppen ezért ez a győzelem sokkal nagyobb jelentőségű. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, hogy még jobban élvezzük a játékot és kevesebbet idegeskedjünk. Hosszú és kemény a szezon, vannak hullámvölgyeink, de a legfontosabb, hogy most hullámhegyen voltunk a találkozó majdnem egészében.”

Hársfalvi Júlia: „Talán kívülről kicsit könnyebbnek tűnt a mérkőzés, mint ahogy mi ezt belülről láttuk. Úgy gondolom, a csapategység megmutatkozott, még ha az elején talán nem is ment minden jól, de belelendültünk a játékba. Ehhez a nagyarányú győzelemhez természetesen a jó játékon és a csapategységen túl a fantasztikus szurkolóink is hozzásegítettek minket.”

Fotó: Kovács Anikó