Három nap híján egy hónapja lépett utoljára pályára a Bajnokok Ligája versenysorozatban a Győri Audi ETO KC – emlékeztetőül utoljára a norvég Larvik ellen, idegenbeli visszavágó alkalmával (2017.03.12. Larvik HK – Győri Audi ETO KC: 25-26), mely akkor igaz, már tét nélkül zajlott, hiszen a negyeddöntőbe való továbbjutást nem befolyásolta az ott kialakult végeredmény. Lányaink azonban presztízskérdésként fogták fel a találkozót, s mint mindig, itt is a győzni akarás vezérelte őket, melyen végül kemény küzdelemben ők örülhetett az újabb két pontnak, ezáltal pedig a biztos csoportelsőségnek a középdöntőben.

A Bajnokok Ligája következő állomásán, a negyeddöntőben a legjobb nyolc csapat méri össze erejét – a győri lányok ellenfele a francia Metz Handball együttese lesz. Elsőként idegenben, 2017. április 9-én (vasárnap) kell bizonyítaniuk Ambros Martin tanítványainak, hogy helyük van a legjobb négy között, a májusi FinalFourban.

A BL negyeddöntővel kapcsolatos várakozásairól Ambros Martin vezetőedzőt és Kari Aalvik Grimsböt, a győriek hálóőrét kérdeztük.

Ambros Martin: „A Bajnokok Ligájában nem létezik olyan, hogy könnyű meccs – jelenleg a negyeddöntőnél járunk, ahol még az eddigieknél is keményebb összecsapásokra kell készülnünk, ráadásul idegenben játszunk először. A Metz jó eredményeket tud felmutatni az elmúlt időszakból, de helyén kezeljük a dolgokat – a legfontosabb, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, úgy szép eredményt érhetünk el.” Ambros Martin a sérült játékosok állapotáról is nyilatkozott – „egyre jobban haladnak sérültjeink, azonban kivárjuk a mérkőzés előtti bemelegítés utolsó pillanatát, hogy döntsünk, állapotuk alapján bevethetők-e?!”

Kari Aalvik Grimsbö: „Nagyon kemény mérkőzésekre számítok, de mindig jó érzés a Bajnokok Ligájában, ilyen kemény mezőnyben pályára lépni. Úgy gondolom az elmúlt hétvége eseményei után még inkább motiváltak vagyunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat és bízzunk magunkban, hiszen rengeteg kiváló játékosunk van, együtt meg tudjuk csinálni. Mindenkinek koncentráltan kell készülnie, de úgy gondolom, készen állunk a vasárnapi mérkőzésre.”

A mérkőzést az Aleksandar Pandzic – Ivan Mosorinski szerb kettős vezeti.

Szurkoljunk a Győri Audi ETO KC együttesének, hogy középdöntős menetelése a negyeddöntő küszöbéhez érve se hagyjon alább!
A találkozó élő televíziós közvetítése 2017. április 9-én (vasárnap), 16.30-as műsorkezdéssel a sport1 TV-n követhető nyomon.

Hajrá ETO! Hajrá Győr!

 


A Bajnokok Ligája negyeddöntő hazai mérkőzésére még kaphatók jegyek, melyekhez az érdeklődők személyesen vagy online jegyvásárlás formájában juthatnak hozzá. Jegyértékesítéssel kapcsolatos további információkat ITT találnak.

A Bajnokok Ligája negyeddöntő menetrendje:
2017.04.09. vasárnap 17:00
Metz Handball – Győri Audi ETO KC
2017.04.15. szombat 19:00
Győri Audi ETO KC – Metz Handball