A győriek kezdősora a Metz elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján: Görbicz, Amorim, Groot, Broch, Mörk és Bódi, a kapuban Grimsbö. Az első gól a negyedik perc végéhez érve született meg Groot jóvoltából, érkezett is rá válasz francia oldalról. Amorim ajtó-ablak helyzetbe került lerohanást követően, hat méterről bombázhatott kapura, meg is szerezte első gólját a mérkőzésen (2-1), majd Aoustint kiállították a játékvezetők két percre védekezésben elkövetett szabálytalanságáért. Smits átlövésből egyenlített, Amorim gyorsan válaszolt (3-2). Mörköt kiküldték a játékvezetők két percre, Gros büntetőt lőhetett – kapufára bombázott, a kipattanót Groot szedte le a félpálya környékén és két briliáns cselt követően hatalmas gólt szerzett. Maubon szélről szépített (4-3), Amorim büntetőt harcolt ki – Görbicz magabiztosan értékesítette, majd Amorim klasszikus átlövés-gólt szerzett – háromgólos előny a Győrnél (6-3). Gros dupla kétperces kiállítást kapott, majd Flippes talált be Grimsbö kapujába. Brochot beállóban találta meg Groot (7-4), Zaadi Deuna hétméteresét Kiss nem tudta hárítani. Knedlikovával szemben szélről szabálytalankodtak, Görbicz újabb büntetőt értékesített (8-5) – a mérkőzés 20. percébe lépve időt kért a vendég csapat. Amorim neve mellett újabb találatot jegyezhetünk, Flippes azonban nem hagyta szó nélkül, maradt a háromgólos különbség (9-6). Görbicz gyönyörű pattintott passzából Broch talált Glauser kapujába, majd Smits újabb gólt szerzett. Lerohanásból Maubon faragott a hátrányon (10-8), Smits kipattanóból, Amorim talajról alsó lövésből újabb találatot szerzett. Groot villámgyors testcselt mutatott be, amit góllal koronázott meg, majd Zaadi Deuna, Amorim és Knedlikova góljai következtek – négygólos előny a Győrnél négy perccel a félidei szünet előtt (14-10). Mörk becselezte magát a hatosig és könyörtelenül az ellenfél hálójába lőtt, Groot újabb találatával pedig már négy gólnál jár (16-10). Luciano gólját követően Ambros Martin időt kért egy perccel az első félidő vége előtt. Gyönyörű összjátékot követően Groot beállóból szerzett újabb találatot – Zaadi Deuna azonban értékesítette az időntúli büntetőt, így ötgólos győri előnnyel vonulhattunk a szünetre.
Félidei eredmény: 17-12
 

A második félidő első találatát Mörk szerezte, Gros gyorsan válaszolt (18-13), Amorim betörésből szerzett újabb góljával már hétnél jár. Néhány gyönyörű Grimsbö-hárítást követően Gros átlövésből talált be, majd Amorim passzát Broch szedte össze és bombázott a francia kapuba. A 21. hazai gólt Görbicz Anita szerezte, nem is akárhogyan – szélről beugrásból, hihetetlen csuklómozdulattal Glauser feje fölé húzta a labdát (21-14) – hétgólos győri vezetésnél időt kért a Metz. Gros talpról elengedett lövésből szépített, majd Luciano második találatával ötre csökkent a győri előny, Broch beállóból talált be. Zaadi Deuna büntetőt értékesített (22-17), Horacek kétperces kiállítást kapott, majd a néhány perces gólcsendet Gros gólja törte meg. Tomori is feliratkozott a gólszerzők listájára a második félidő feléhez érve, Horacek találatára Mörk válaszolt lerohanásból (24-19). Rövid húzást követően újabb Tomori-gól született – a vendég csapat időkérését követően Luciano talált be (25-20). Ambros Martin is élt második időkérési lehetőségével a második félidő 23. percében – Groot talpról betalált, ezzel öt gólnál jár. N’Diaye beállóból, Görbicz szélről újabb gyönyörű gólt szerzett (27-21). Tomorit kétperces kiállítással büntették a játékvezetők, szándékos labdába éréséért. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt hatgólos győri vezetésnél Ambros Martin időt kért – Luciano lerohanás-gólt szerzett, majd Mörk passzát összeszedve Broch beállóból szerzett góljával kialakult a végeredmény, hatgólos győri győzelem: 28-22
Végeredmény: 28-22
 

Mayonnade Emmanuel:„Nagyon gyorsak voltak a győri lerohanások, nehéz volt megtalálni ellene a megfelelő védekezést. Úgy érzem játékban voltunk, de minden alkalommal, ha elveszítettük a labdát vagy hibát követtünk el a Győr ezt megbüntette. Húsz percig tudtuk tartani a lépést, ezt követően elkezdett nőni a különbség, amit nem igazán tudtunk kontrollálni.”

Ana Gros: „Azt kell, hogy mondjam, nagyon csalódott vagyok, de ma az ETO sokkal jobban játszott. Ugyanakkor nagyon büszke is vagyok a csapatomra, hiszen megmutattuk, hogy az utolsó pillanatig tudunk küzdeni, de ma a jobb csapat nyert.”

Ambros Martin: „Szeretnék elsőként gratulálni a csapatnak, mert a mai győzelem azt jelenti, hogy ott vagyunk a FinalFourban, és persze szeretnék gratulálni a Metznek is, hiszen megmutatták, milyen jó csapat, sokszor hoztak minket nehéz helyzetbe a két mérkőzés során. Büszke vagyok a csapatomra, hogy azok után, hogy nem mindig sikerült azt a játékot hoznunk az elmúlt időszakban, amit szerettünk volna, fel tudtunk állni és ott vagyunk a négyes döntőben. Nyerhetünk és veszíthetünk, de senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy a csapat küzd és harcol.”

Eduarda Amorim: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma, nyugodtan kezdtünk, elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk és, hogy mindezt élveztük is – a következő lépés pedig a FinalFour. Természetesen gratulálok az ellenfél csapatának, remekül küzdöttek.”