Izgalmas, érdekes mérkőzésre van kilátás, hiszen amikor legutóbb, a bajnokság 10. fordulójában összecsapott a két együttes, mindössze egy gólos hazai siker született. Bár fájó volt ez a  vereség a kisalföldieknek, mégis elmondható, hogy egyre jobb formát mutatnak az egykor szebb napokat is megélt (háromszoros magyar bajnok) zöld-fehérek, hiszen az utolsó négy fordulóból háromszor is győztesen hagyták el a pályát. Mint tudjuk, az az egy vereség mindössze egy gólos volt, de a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy mind a Százhalombatta, mind a Komló és a Nyíregyháza elleni diadal is minimális különbségû volt.
A keret tagjai közül ketten is magukra húzhatták a címeres mezt, Józsa Dávid és Szalafai Gábor személyében. Ha már korábban, a békésieknél megemlítettük a fiatalokat, akkor nem mehetünk el e mellett a győrieknél sem. Annál is inkább, mert több tehetséges, az utánpótlás válogatottból éppen, hogy csak kiöregedett játékos is rendszeresen pályára lép a Győrben - például Schuch Timuzsin, a Veszprémből érkezett beállós. Ráadásul a bővebb keret tagjából ketten is 1990-es születésûek, bizonyítván a győri utánpótlás nevelés nagyszerûségét.
A csapat tagjai egyébként többnyire megosztoznak a gólokon, nincs kimondott "gólzsák" a győrieknél. Jelenleg a legeredményesebb játékos a vendégcsapatban Józsa Dávid 12 mérkőzésen lőtt 59 góljával (ez közel 5 gólos mérkőzésenkénti átlagot jelent), de az utána következő Nagy Tamás és Pálos Gábor (49-45 gól) sincs túlzottan leszakadva a góllövőlistán.
Ami a hazaiak esélyeit növelheti, hogy a győriek nem kifejezetten vitézkednek idegenben, a bajnokságban például legutóbb az alsóházi rájátszás első fordulójában tudtak saját pályájuktól  távol ellenfelük fölé nőni. Legutóbbi mérkőzésén az alábbi felállásban lépett pályára a szombaton Békésen szereplő együttes:

Majeri – Szalafai, Bognár , Nagy T., Schuch , Széles , Pálos. Cs: Hoffmann (kapus), Józsa D. , Miss , Szabó A., Harta .
Edző: Tóth László

A Győri ETO KC szurkolói csoportja, a Green Danger nem csak a lelátón, hanem a kézilabdapályán is meg akarja mutatni, hogy tőlük bizony sehol sincs jobb formáció. Jelenleg az NBIII hetedik helyét foglalja el a társulat. Bár a srácok egyelőre nem az ország legjobbjaival, hanem többnyire megyebéli riválisokkal mérik össze erejüket, és a Veszprém helyett "csupán" a Kapuvár, vagy a Répcelak ellen kell bizonyítani, ám a  képek tanulsága szerint a lelátói hangulatért felelős fiatalok a parketten sem veszik félvállról a  mérkőzéseket.