A Győri Audi ETO KC mérlege a 2016/2017-es szezont tekintve:

  • Magyar Kupa ezüstérem
  • győzelem a K&H Női Kézilabda Ligában, ezzel a 13. magyar bajnoki cím megszerzése
  • 2013 és 2014 után harmadjára is EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája-győzelem


A K&H női kézilabda ligában 26 mérkőzésen szerepeltek a lányok – 25 esetben győzelemmel, egy alkalommal pedig döntetlen állással értek véget a bajnoki találkozók. Ezen összecsapások alkalmával 885 találatot szereztek Görbiczék, amely meccsenként átlagban 34 gólt jelent, míg a mérleg másik oldalán 573 kapott gól szerepel, azaz átlagban 22.
Összességében tehát 34-22-re nyerte meg bajnoki mérkőzéseit a győri együttes.
Ha a hazai és idegenbeli meccseket külön vesszük, jól látszik, hogy az Audi Aréna Győrben minden meccsét megnyerte a gárda, az egyetlen döntetlent a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen érték el a lányok.
A legnagyobb arányú győzelmet a Kispest ellen jegyezhetjük – 23 találattal bizonyultak jobbnak a zöld-fehérek ellenfelüknél. Az egy mérkőzésen szerzett legtöbb gól 46 volt, mely szintén a kispesti gárda ellen, a visszavágón esett.
Ambros Martin tanítványai az MTK elleni visszavágón torpantak meg leginkább a gólgyártásban, „mindössze” 27-szer voltak eredményesek – mindez azt is bizonyítja, hogy csapatunk rendkívül kiegyensúlyozott teljesítmény mellett, gólgazdag mérkőzéseket vívott a szezonban. A legtöbb kapott gól tekintetében csak két alkalommal jutottak el ellenfeleink 28 találatig, így ebben az FTC és a Fehérvár együttesei a csúcstartók.

Kapusaink és a sziklaszilárd védőfal hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szezon során ellenfeleink három alkalommal – a Békéscsaba, és a Kispest az oda-visszavágón – csupán 16 találatig jutottak.
A 2016/2017-es bajnoki szezon mérkőzéseire 24 játékost neveztek a Rába partiak, Binó Boglárka és Kiss Éva kivételével mindenki feliratkozott a góllövőlistára – még kapustársuk, Kari Aalvik Grimsbö is bemutatkozott.


A Bajnokok Ligájában 16 találkozón léptek pályára Görbicz Anitáék, melyből 13 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség született. A zöld-fehérek a BL-ben összesen 481 alkalommal találtak ellenfeleik hálójába, míg ők a 16 meccsen 390 gólt szereztek cserébe – átlagban 30-24-re, azaz hat góllal bizonyult jobbnak a győri együttes.
A BL hazai és idegenbeli mérlegét összevetve megfigyelhetjük, hogy csapatunk hazai pályán kiegyensúlyozottabban teljesített 6 győzelmével, 1 döntetlennel, veretlenül zárt, míg idegenben 5 győzelem és 2 vereség szerepel az összesítésben. A TIPPMIX EHF FINAL4-ban megmutatták Tomoriék mindenkinek, hogy miért is jöttek – magabiztos menetelésüknek és elszántságuknak köszönhetően végül a klub történetében harmadszor emelhették magasba a BL-győztesnek járó trófeát az arany lányok.


A házi góllövőlista élén Nora Mörk végzett, a két versenysorozatban összesen szerzett 224 találatával, aki mind a magyar bajnokikon, mind a Bajnokok Ligájában csapattársai előtt szerepel a képzeletbeli rangsorban.
Eduarda Amorimot nem hiába választották a FINAL4 legjobb védőjének, az idény alatt hatalmas munkát végzett a védelem tengelyében, így nem meglepő, hogy 23 alkalommal kényszerült a kispadra, hogy letöltse kétperces büntetését. Magasan vezeti a statisztikát csapattársai előtt – Nycke Groot 17, Tomori Zsuzsanna 11 kiállítással követi.
A szezonban, a magyar bajnoki és Bajnokok Ligája találkozókat egybevetve a csapat javára megítélt büntetőket 83%-os hatékonysággal értékesítették a győri lányok, ami bíztató mutatónak tekinthető.

Csapatunk a két versenysorozat alatt 216 perc időtartamban, azaz több mint három és fél óra erejéig kényszerültek emberhátrányban játszani. A Bajnokok Ligája összecsapások keménységét és a játékosok fokozott harcosságát jelzi, hogy míg ott 16 mérkőzés alatt átlagban 4 kétperces büntetést osztottak ki a játékvezetők a győri lányoknak, addig a 26 magyar bajnoki találkozón átlagban kettőt ítéltek ellenünk – arányaiban nézve tehát a BL-ben jóval többször kellett keményen fellépniük a győri színekben versenyző lányoknak, hogy megtorpanásra késztessék soron következő riválisukat.
A zöld-fehérek legnagyobb gólkülönbségű győzelmüket a Kispest ellen aratták, míg a legnagyobb gólkülönbségű vereség, melyből szerencsére nem volt sok, a Midtjylland elleni 23-27-es végeredmény volt.


Elemzésünk végéhez érve és összegezve a 2016/2017-es szezon eredményeit, méltán lehetünk büszkék csapatunk kiváló teljesítményére, melyet a statisztikai adatok is alátámasztanak – a számok pedig nem hazudnak!
Bízunk benne, hogy kedvenceink szurkolóink, szponzoraink és támogatóink nagy örömére az elkövetkező szezon(ok)ban haladnak tovább a megkezdett úton, s folytatni vagy netalántán még überelni is tudják az idei sikereiket!


Jó pihenést és kellemes feltöltődést kívánunk a stáb minden tagjának a nyári szünetre, hamarosan újra találkozunk!

További részletes adatokért böngésszék az alábbi dokumentumot!
Letöltés: ITT