A győri lányok mindezidáig hibátlan mérleget produkáltak a felkészülési mérkőzéseket illetően – a külföldi edzőtáborban négygólos győzelmet arattak a dán Silkeborg-VOEL felett, szombaton pedig méltóképp felavatták az NB I újoncát is, a Vasas SC-t.
Bódiék pénteki ellenfele a többszörös francia bajnok és francia kupagyőztes ES Besançon lesz. A szemfüles győri szurkolók ismerős arcot vélhetnek felfedezni a vendégcsapat kispadjának élén, ugyanis a zöld-fehér színekben kétszeres Bajnokok Ligája-győztes címig jutó Raphaëlle Tervel tölti be a francia csapat vezetőedzői posztját. A kőkemény védekezéséről ismert játékos karrierjében új fejezet kezdődött, amikor a 2013/2014-es szezont követően aktív kézilabdás pályafutásától visszavonult, s még ez év végén csatlakozott szülővárosa női kézilabdacsapata, az ES Besancon edzői stábjához.

A közelgő találkozó kapcsán a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjét, Ambros Martínt faggattuk, aki röviden mesélt a felkészülési időszak jelenlegi állásáról is.
„A Besançon elleni mérkőzés már a felkészülési időszak harmadik találkozója számunkra, melyen továbbra is az a célunk, hogy folyamatosan jobb formába kerüljünk, és felvegyük a ritmust a szezonkezdésre. Fontos továbbá az új játékosok rendszerünkbe történő minél jobb beilleszkedése, valamint az új játékelemek gyakorlatba történő áthelyezése, melyekre egytől egyig remek gyakorlási lehetőséget biztosítanak az ilyen mérkőzések.
Ellenfelünk az új szezonban az EHF-kupában szerepel, jó iramú találkozóra számítok holnap. Ráadásul Raphaëlle Tervel az edző, aki minden elismerést és üdvözlést megérdemel, amiért kőkeményen kivette a részét az ETO első két Bajnokok Ligája-győzelméből. Biztos vagyok benne, hogy edzőként is a legjobbra törekszik.
A felkészülési időszakot illetően, jelenleg elsősorban a fizikai és taktikai munkára koncentrálunk, mindenki keményen dolgozik, hogy formába kerüljön a szezonkezdésig hátralévő két hétben. Nycke és Kari hiánya mindenképp negatívum, de türelemmel várjuk, hogy gyógyultan mihamarabb visszatérhessenek a pályára.”
- mondta el a zöld-fehérek edzője.

A felkészülési mérkőzés 2017. augusztus 18-án (pénteken) 18 órakor veszi kezdetét, az Audi Aréna Győrben.

Az aréna egy órával a mérkőzés kezdete előtt, 17 órakor nyitja kapuit.
Kérjük kedves szurkolóinkat, a belépéshez az Audi Aréna Győr északi (1-es főút felőli) és a déli (Audi Aréna Shop melletti) oldalbejáratát használják.

Az esemény díjmentesen látogatható.

Az Audi Aréna Shopban továbbra is megvásárolható „A játék kicsit másKÉPp”, a Győri Audi ETO KC új fotókönyve!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!