Anne, fiatal kora ellenére – épp ma ünnepli 23. születésnapját – a dán válogatott meghatározó alakja. 2013-ban mutatkozott be a felnőtt nemzeti együttesben, mely még abban az évben bronzéremmel tért haza a szerbiai világbajnokságról. Rendkívül elszánt, motivált és életvidám személyiség, aki már alig várja, hogy kezdetét vegye a 2017/2018-as szezon, mely egyben új fejezetet is nyit kézilabdás pályafutásában.

1. Hány évesen kezdtél el megismerkedni a kézilabdázás alapjaival?
Tíz éves koromban váltottam a kézilabdára, előtte gimnasztikáztam. A baráti köröm a kézilabdát választotta, és korábban édesanyám is kézilabdázott – gondoltam, én is kipróbálom és sportágat váltok. Nem bántam meg.

2. Mi fogott meg ebben a sportágban?
Egyértelműen a csapatszellem. A kézilabdában fontos, hogy igazi csapatként dolgozzunk, küzdjünk egymásért, így juthatunk előbbre. A másik pozitívum, hogy rengeteg barátot szerezhet az ember a játéknak köszönhetően.

3. Hogy tetszik az új otthonod? Kiismered már magad a városban?
Nagyon megtetszett Győr az elmúlt néhány hét alatt. Szép város, jó helyekkel. Minden karnyújtásnyira van, ezért könnyen kiismerem magam. Még igazi városnéző túrát nem tartottam, de annak is eljön majd az ideje!

4. A külföldi edzőtábort már a csapattal töltötted Lanzaroten – hogy érezted magad, milyenek voltak az edzések?
Jól éreztem magam, kemény edzéseken vettünk részt az alatt az egy hét alatt. Dániában is hasonló a felkészülés, amiben a különbséget látom, az a futóedzések intenzitása. Mi más szisztéma alapján végeztünk futóedzést, így ezt még szoknom kell.

5. A csapattársak hogy fogadtak? Ismertél már esetleg valakit korábbról?
Játszottunk néhányakkal korábban már egymás ellen, de közelebbről nem ismertem senkit. A megérkezésemet követően Anjával és Stinével töltöttem eleinte a legtöbb időt, hiszen mindhárman újak voltunk – próbáltuk együtt felfedezni a terepet, hiszen közel is lakunk egymáshoz. Kiváló játékosok alkotják a csapatot, próbálok mindenkitől a lehető legtöbbet tanulni és megfogadni a tanácsaikat.

6. Mik azok a tulajdonságok, amelyeket az erényeidnek tartasz?
Szorgalmasan dolgozom, folyamatosan feszegetem a határaim és igyekszem egyre jobbá válni. Minden feltétel adott itt Győrben, a legjobb helyen vagyok, hogy fejlődhessek.

7. Van valamilyen hobbid?
Nagyon szeretem a sorozatokat – az aktuális kedvencem a Vámpírnaplók. Ráadásul felfedeztem, hogy itt Magyarországon már két évaddal előbbre jár, mint otthon Dániában – mondanom sem kell, azonnal az jutott eszembe: ez egy jó hely lesz! (nevet)

8. Mik a személyes, és csapat szinten megvalósításra váró céljaid a szezonban?
Szeretnék a csapat meghatározó játékosává válni, megtalálni a helyem, ahol a leginkább hozzá tudok járulni a közös sikereinkhez. Keményen fogok dolgozni, próbálom kihozni magamból a legjobbat a pályán és élni a lehetőségekkel. Csapat szinten szeretnék mindent megnyerni, amit csak lehet, hiszen a világ legjobb csapatáról beszélünk, ahol legnagyobb örömömre én is helyet kaptam. A Győr tavalyi szezonban nyújtott teljesítménye után úgy érzem, még nehezebb feladat előtt állunk idén, de nincsenek kétségeim, hogy ne tennénk oda magunkat százszázalékosan.

9. Tapasztalhattad már az edzőmérkőzések során is, hogy milyen fergeteges hangulatot képes a csarnokba varázsolni a zöld-fehér szurkolótábor – hogy tetszett?
Fantasztikusak! Alig várom a szezon első tétmérkőzését, hogy pályára léphessek ez előtt a hihetetlen szurkolótábor előtt. Izgulok, de annál jobban várom is!

Üdvözlünk a zöld-fehérek csapatában Anne, sok sikert kívánunk a szezon során!