Szem nem maradt szárazon azon a megemlékezésen, amelyet Kulcsár Anita emlékének szenteltek a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.           
   Az egykori válogatott, 2005 januárjában, autóbalesetben elhunyt kézilabdázó kötődése ismert a tanintézményhez: diákja volt a gimnáziumnak, miközben a DSE színeiben a megyei bajnokságtól az NB I. B ezüstérméig jutott és később  világ hírnévig vitte, a VILÁG LEGJOBB JÁTÉKOSA cím elnyerésével.
  A megemlékezést Pregitzer Fruzsina mûvésznő megható verssel nyitotta meg.
   Ahogy Kalucza Lajos igazgató és Hadobás István testnevelő-nevelőedző fogalmazott, az iskola történetének legjobb kézilabdázója emlékét immár egy emléktábla is őrzi közvetlenül az érettségi tablója alatt. A táblát Hadobás István, Anita felfedezője és a Kölcsey DSE NB II-es csapatának jelenlegi beálló játékosa, Márkus Gizella leplezte le.
   A megemlékezesén részt vettek Kulcsár Anita szülei, a teljes női válogatott és szakmai stábja, a gimnázium jelenlegi diákjai és sokan mások akik szerették Anitát. A nemzeti csapat  nevében Zsiga Gyula a válogatott jelenlegi és Kulcsi egykori Cornexis edzője emlékezett. Valamennyien egy-egy szál virágot helyeztek el az emléktábla előtt. Pálinger Katalin Anitáról készült csodálatos képet és a válogatott csapat által dedikált zászlót nyújtott át Hadobás Istvánnak. 
   Az esemény után csapatkép készült a válogatottról a gimnázium udvarán. Amikor három éve, legutóbb itt járt a válogatott, még Kulcsár Anita is szerepelhetett a fotón...