A nyáron – hosszú bizonytalanság után – önállósult az ETO KC férfi gárdája, amelynek fő támogatója a Rába Quelle kft. lett.
Az egyesület vezetői a héten fórumot tartottak és elmondták, hogy sajnos nagyon kevesen álltak a jobb sorsa érdemes csapat mellé. Szeretnék, ha az új városvezetés is jobban támogatná a klubot, ezért találkozni fognak Borkai Zsolt polgármesterrel is.
Hartáné Kovács Edit klubmenedzser hozzátette, hogy ellentétben sok más csapattal, az ETO FKC-nak nincsenek tartozásai sem a szolgáltatók, sem a játékosok felé. Igaz, hogy a piacképes kézilabdázókat – Szalafait, Schuchot és Nagy Tamást – megkeresték tehetősebb klubok, de ők a zöld-fehéreknél maradnak. Egyedül Józsa Dávid távozik Katarba, de vele már a nyáron ennek tudatában kötöttek szerződést.
Jó hír, hogy jövőre mégsem lesz nyolccsapatos extraliga és külön NB I – ami tulajdonképpen a másodosztályt jelentette volna – hiszen a kis klubok a tegnapi ligaülésen elvetették a Veszprém és a Szeged javaslatát. Az biztos, hogy jövőre két egyenrangú nyolcas csoportra osztják az első osztályt, a játékrendszert azonban csak a januári ülésen vitatják meg a csapatok.