A BL középdöntő első fordulójának hétvégéje hamarosan kezdetét veszi – a versenysorozat aktuális szakasza nem kisebb rangadóval indít, mint a tavalyi és a tavaly előtti győztesek párharcával. Az európai szövetség (European Handball Federation, EHF) összegzést készített a csoportkörös találkozok lezárultát követően, mely lerántja a leplet a még versenyben lévő csapatok eddigi teljesítményéről. A statisztikai adatokból többek között az is kiderül, hogy a pénteki összecsapás a védekező-speacialista és a legtöbb gólt szerzett csapat találkozóját tartogatja az érdeklődők számára.

A BL középdöntő nyitánya előtt a zöld-fehérek edzésén jártunk, ahol Ambros Martínt, Görbicz Anitát és Nycke Groot-ot is megszólaltattuk. A vezetőedző a csapatot sújtó sérüléshullámot emelte ki, mint teljesítményt hátráltató tényezőt, míg a csapatkapitány az előttük álló kihívásokról beszélt – „kemény mérkőzések jönnek, azért is, hiszen kevesen vagyunk és kevés a cserelehetőség, de ezek is szép feladatok, amiket meg kell oldani!” Nycke Groot szerint a csapategység a legfontosabb tényező, hogy sikerrel vegyék az akadályokat – „egymásért kell küzdeni, hogy legyen esélyünk.” – zárta gondolatait a győriek irányítója.

A BL középdöntő első fordulójának találkozójára 2018. január 26-án (pénteken) Bukarestben, a portugál Cacador-Nicolau játékvezető-páros vezényletével kerül sor.
A mérkőzést a Sport1 19.30-tól (helyi idő szerint 20.30) élőben közvetíti.

Hajrá ETO! Hajrá Győr!



A CSM Bucuresti – Győri Audi ETO KC BL középdöntős mérkőzés beharangozóját itt tekinthetik meg: