(...)

Győri fölény jellemezte a 2006-os esztendőt a nőkézilabda-bajnokságban. A bajnoki címvédő ugyanis először április 1-jén megvédte Magyar Kupa-elsőségét, s Gödöllőn 28-23-ra verte a Cornexi-Alcoa-HSB Holdingot. A bajnokságban ezúttal az utolsó fordulóig nyitott volt a kérdés, ám a rájátszás zárómérkőzésén a Győr 26-25-re nyert a vendég Ferencváros ellen, így zsinórban másodszor is Görbiczék nyakába került az aranyérem.

A Bajnokok Ligája tavalyi szezonjában se a Dunaferr, de a Győr nem élte túl a csoportkört, idén az Audi ETO KC bajnokcsapata  mellett a Ferencváros próbálkozhat.

(...)

A World Handball Magazine olvasói és a Nemzetközi Kézilabda Szövetség honlapjának szavazói alapján Görbicz Anita (Győri Graboplast ETO) és Sterbik Árpád (Ciudad Real) lett a 2005-ös esztendő legjobb kézilabdázója.

A Győr válogatott irányítója a voksok 42,75 százalékát kapta meg, ezzel kétszer annyi szavazatot zsebelt be, mint a második helyezett román kapus, Luminita Dinu, és honfitársnője,  Valentina Neli Ardean Nilsei.

A szavazás végeredménye:
 
1. Görbicz Anita 42.75 százalék  
2. Luminita Dinu (román) 21.01 százalék  
3. Valentina Neli Ardean Nilsei (román) 17.44 százalék  
4. Pearl van der Wissel (holland) 5.21 százalék  
5. Ljudmila Bodnyeva (orosz) 4.89 százalék  
6. Grit Jurack (német) 3.80 százalék