Karácsony előtt rendezték meg Lengyelországban a Karácsonykupa nemzetközi felkészülési tornát, melyet a világbajnokságra készülő magyar férfiválogatott Szlovákia, Csehország és a házigazda lengyelek előtt pontveszteség nélkül megnyert. A tornagyőztes csapatban helyet kapott a Rába Quelle-ETO FKC két fiatal játékosa, Schuch Timuzsin és Szalafai Gábor. A két játékos egyébként junior világbajnoki bronzérmes, s korábban már debütált a felnőttcsapatban. Válogatottságaik számát így most tovább gyarapíthatták, s hasznos tapasztalatokat szereztek. Schuch Timuzsin jó egy meccsre való időt játszott a tornán.

"Jó volt testközelből látni, milyen is egy nemzetközi mezőny. Igyekeztem helytállni, ami alighanem sikerült is, de ennek ellenére nem hiszem, hogy sok esélyem lenne a világbajnoki csapatban szerepelni. A kapitány a vb-felkészülés mellett már a jövő csapatának építését is elkezdte, s nekem inkább abban lehet komolyabb szerepem" – mondta a beállós, akit ugyan még két és fél évig szerződés köt az ETO-hoz, de több csapat jelezte, szívesen látná soraiban a jó adottságú beállóst.

"Nagyon jól érzem magam Győrben, a csapatban, nem szívesen hagynám ott az ETO-t. Magam is hallottam róla, hogy akadnak gondok, de ezzel nem foglalkozom" – tette hozzá Schuch, aki egyébként nem pihen.

A hét második felében ugyanis a B válogatottal Békéscsabán vesz részt egy négycsapatos tornán. Szalafai Gábor szintén meghívót kapott a B válogatottba, így várhatóan ő is pályára lép a magyar, a szlovén és a román juniorválogatott ellen. Az A válogatottban kevesebb lehetőséget kapott, mint klubtársa, azt viszont igyekezett minél hasznosabban kitölteni.

"Jobbátlövőként edzettem végig a válogatottban, s ezen a poszton is jutottam szóhoz. Örülök, hogy tudtam gólt lőni. A világbajnokságra már megvannak Skaliczki László szövetségi kapitány emberei. Bízom a csapatban, hogy minél messzebbre jut, s egy jó eredményt ér el. Nekem most a B válogatottban kell bizonyítanom, hogy a későbbiekben is számításba vegyen a válogatott szakvezetése" – mondta Szalafai Gábor, aki Schuchhoz hasonlóan szintén kelendő a játékospiacon.

 "Fél évig még az ETO játékosa vagyok, s bevallom, nem szívesen hagynám el a csapatot, a várost, hiszen rengeteget köszönhetek Győrnek. Ezért is remélem, hogy megoldódik a csapat gondja, s nem kell a továbbálláson gondolkoznom."