Hazai pályán, teltház előtt vett búcsút a BL-középdöntőtől a Győri Audi ETO KC együttese. Görbiczék a szlovén RK Krim Mercator Ljubljana együttese ellen remekeltek az Audi Aréna Győrben – szoros első félidőt követően a második játékrész már kiegyenlített párharcot hozott, a zöld-fehérek magabiztos győzelmével.
Ambros Martín együttese legközelebb a Buducnost Podgorica csapatával küzd meg a TIPPMIX EHF FINAL4-ba jutásért.
Végeredmény: 34-25


1. félidő
Az első félidő első három gólját az RK Krim Mercator Ljubljana csapata szerezte, ám a 7. percben Bódi megszerezte az ETO első találatát (1-3). Görbicz büntetőt rontott, majd Oftedal és Bódi jóvoltából a egyenlített a zöld-fehér együttes. Kettős emberelőnyben folytathatták a játékot a győriek, fej-fej melletti küzdelemmel, Groot, Oftedal és Bódi góljaival, valamint a kapuban Kiss Éva remeklésével folytatódott a párharc. Oftedal és Puhalák találatainak köszönhetően a mérkőzés 21. percében kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat (9-7), a 24. percben élt első időkérési lehetőségével a Ljubaljana. Knedlikova találatával már három, majd Hansen duplájával ötgólos (15-10) a hazai előny három perccel a félidei szünet előtt. Folytatódott az adok-kapok, a szlovénok időn túli szabaddobásból nem találtak be, 17-12-es állással vonulhattak a csapatok az öltözőbe.
Félidei eredmény: 17-12

 

2. félidő
A második félidő kezdetén magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, Tomori majd Oftedal talált be – ezzel hétre nőtt az ETO előnye (19-12). Tomori kétperces kiállítást kapott, majd mindkét oldalról oda-vissza születtek találtatok, állandósulni látszott a hatgólos differencia. Hansen hatalmasat mentett, Tomori újabb két perc erejéig a kispadra kényszerült, majd a vendégek faragtak is a hátrányon (23-19), vezetőedzőjük a második játékrész felénél második időkérési lehetőségével is élt. Bódi, Knedlikova és Groot találatainak köszönhetően – a holland irányító hetest értékesített, melyet Althaus harcolt ki Groot fenomenális passzát követően – 27-19-re módosult az állás. Grimsbö ott folytatta a kapuban, ahol Kiss abbahagyta, Tomori azonban az 51. percben harmadik kétperces kiállítását is begyűjtötte, piros lappal a nézőtérről követhette tovább a mérkőzés eseményeit. A mérkőzés utolsó öt percében a fiatalok is bizonyítási lehetőséget kaptak – Fodor kettő, Afentaler egy góllal hálálta meg.
Végeredmény: 34-25

Hivatalos nézőszám: 5172 fő

 

Uros Bregar: „Jobban teljesítettünk, mint tavaly ugyanitt, lépésről lépésre haladunk. Jó mérkőzést játszottunk, de egy kicsit mérges vagyok, mert Kari Grimsbö fantasztikus teljesítményével hatalmas problémákat okozott nekünk. Voltak lehetőségeink, de ha nem tudtuk kihasználni őket, a másik oldalról már érkezett is a büntetés. Minden alkalommal élvezünk itt pályára lépni, elégedettebb vagyok, mert jobban játszottunk, mint Ljubljanában, de az ETO két lépéssel még mindig előttünk jár. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok!”

Ambros Martín: „A mérkőzés kezdetén nagyon keményen lépett fel ellenünk a Krim, próbáltak felhergelni minket, de a játékosaim nagyon koncentráltak, s úgy gondolom, ugyanakkor élvezték is a játékot a középdöntő utolsó állomásán itthon. Attól kezdve, hogy összeállt a védekezésünk és a támadásban is megtaláltuk a réseket, jól játszottunk. Szeretnék gratulálni az ellenfelünknek, az utolsó pillanatig nagyon komoly küzdelemre kényszerítettek minket. Nem találom a szavakat arra, hogy mennyire büszke vagyok és csodálattal figyelem a csapatom teljesítményét.”

Stine Oftedal: „Kezdetben nagyon kellett koncentrálnunk – egyetértek Ambrossal - , de úgy gondolom odatettük magunkat. Nagyon örülök, hogy sikerült visszavennünk az irányítást és megtartanunk a csoportelsőséget.”