A K&H női kézilabda liga 22. fordulójában a Kecskemét együttesét fogadták a győri lányok az Audi Aréna Győrben. A találkozó technikai okok miatt 45 perccel később vette kezdetét, a zöld-fehérek azonban nem veszítettek a lendületükből és a lelkesedésükből – fiataljaikat is bevetve, gólgazdag összecsapáson arattak húszgólos győzelmet.
Végeredmény: 39-19

1.félidő
A zöld-fehérek a Fodor, Amorim, Althaus, Görbicz, Gonzalez és Knedlikova felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Grimsbö.
Gonzalez és Görbicz jóvoltából 2-0-val indult a mérkőzés, a harmadik percben azonban érkezett a válasz Fauszt jóvoltából, majd ismét Gonzalez és Fauszt következett (3-2). Hamarosan Althaus és Deáki is felírta magát a góllövőlistára, majd az ifjú szélső, Fodor ejtett az ellenfél hálójába (5-3). Gulyás faragott a hátrányon, azonban Gonzalez remek passzot adott a hatoson üresen álló Althausnak, aki – zsinórban kétszer is – magabiztosan értékesítette helyzetét. Gulyás duplázott, Amorim triplázott a folytatásban – a félidő feléhez közeledve így már négygólos a hazaiak előnye (10-6). Knedlikova találata után a mérkőzés első időkérésére is sor került, majd Amorim ott folytatta, ahol abbahagyta és negyedik gólját is megszerezte. A több mint nyolc perces kecskeméti gólcsendet Tóth törte meg, majd Broch is bemutatkozott (13-7). Görbicz nem kicsit lőtte ki a bal felsőt szélről, Knedlikova, Hansen és Broch góljainak köszönhetően máris tízre duzzadt a különbség (17-7).Görbicz büntetőből, Fodor lerohanásból gyarapította tovább csapata gólszámát, majd Siska, Gulya, Aron, Broch és Orell következett (21-10). Fél perccel a félidei szünet előtt Ambros Martín időt kért – Knedlikova ismét betalált, így 22-11-es eredménnyel vonulhattak a csapatok félidei szünetre.
Félidei eredmény: 22-11

2.félidő
A második félidő első találatát Kaiser szerezte, Hansen biztos kézzel értékesítette a zöld-fehérek javára megítélt büntetőt (23-12), majd néhány perccel később lerohanásból is eredményes volt. Oftedal szemfüles passzából Althaus lőhetett, Kaiser után ismét Althaus villant, aki a maga ötödik találatát szerezte (26-13). Hansen fantasztikus mozdulattal cunderezett Risovic kapujába, Bódi szélről szerezte meg első találatát – a differencia ezzel 15-re nőtt. Althaus még tovább tudta fokozni – 29-13-nál harmadik időkérési lehetőségét is felhasználta a Kecskemét. Tóth szépített, a második játékrész felénél pedig Ambros Martín harcba küldte fiataljait – Pált és Afentalert – is, Afentaler hamar meg is hálálta a bizalmat egy remek akciógóllal. Szabó után Kovács is megszerezte a maga első találatát, Bódi viszont nem hagyta mindezt szó nélkül, a kipattanót összeszedve újabb találatot jegyezhettünk a neve mellett. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Broch már ötnél járt (32-16). Pál test mellett találta meg a rést a védőfalon, Bódi lerohanásból bombázott a kecskeméti hálóba. Hat perccel a lefújás előtt Varga is pályán, jobb belépő nem is kellett, hiszen első labdaérintéséből gólt szerzett (35-16). Borges Lima után Bódi, újra Borges Lima, majd a sérüléséből visszatérő Oftedal gyors csellel megverte védőjét és megszerezte első találatát. Hansen-gól, Kiss-hárítás alakította tovább az eredményt, Pál és Borges Lima tovább folytatta a gólgyártást – két perccel a vége előtt húszgólos különbség alakult ki a hazaiak javára (39-19) – melyet a győri lányok meg is őriztek a végéig.
Végeredmény: 39-19

Hivatalos nézőszám: 2037 fő
 

Marosán György: „Először is szeretnénk elnézést kérni a késésért, sajnos a technika nem volt velünk. Gratulálok a győri együttesnek, örülök, hogy a játékosaim megtapasztalhatták, hogy mi is az a kézilabda. Fantasztikus érzés ilyen közegben pályára lépni, azt kértem a játékosaimtól, hogy élvezzék a játékot, mosolyogjanak, úgy gondolom, ez sikerült is. Jovana Risovic fantasztikus védett, ez külön öröm számomra. További sok sikert kívánok a Győri Audi ETO KC együttesének a szezon hátralévő részére és a FINAL4-ban.”

Jovana Risovic: „Először is szeretnék gratulálni a Győrnek, számunkra mindig megtiszteltetés ilyen fantasztikus csapat ellen pályára lépni. Nagyon örülök, hogy mindenki játéklehetőséget kapott és egészen az utolsó pillanatig küzdött. Természetesen voltak hibáink, de nem adtuk fel, ezért gratulálni szeretnék a saját csapatomnak is.”

Ambros Martín: „Köszönöm a kedves szavakat, nagyon sokat jelent számunkra az elismerés és nagy motivációt ad nekünk, hogy mindenki ilyen elvárásokkal érkezik hozzánk. Pontosan ezért, minden mérkőzés egy újabb lépés számunkra előre, amit el kell végeznünk. Szeretnénk folyamatosan jobb és jobb formába kerülni, hiszen a FINAL4-ban kemény összecsapások várnak ránk. Nagyon jó érzés volt látni, ahogy a Kecskemét együttese harcolt ellenünk, mi is követtünk a kitűzött céljainkat, ezeket sikerült is elérnünk, ezért boldogok vagyunk. Most egy kicsit pihenünk, és készülünk a szombati mérkőzésre, ahol még jobbak szeretnénk lenni. Sok sikert kívánunk a szezon hátralévő részére a Kecskemétnek!”

Pál Tamara: „Szeretnék gratulálni a Kecskemétnek és köszönjük, hogy szurkolnak nekünk, hogy megnyerjük a BL-t. Örülök, hogy sikerült két gólt szereznem és azért dolgozom, hogy egyre jobb legyek, próbálom védekezésben is a legjobbat nyújtani, így elégedett vagyok.”