Az utánpótlás női kézilabda bajnokság négyes döntőinek adott otthont Szigetszentmiklós a 2018. május 26-27-ei hétvégén. A Győri Audi ETO KC utánpótlás bázisán nevelkedő serdülő együttes szoros csatában a NEKA csapata mögött a dobogó második fokán végzett, míg az ifjúsági korosztály döntőjében az FTC felett magabiztos győzelmet arató győriek aranyéremmel a nyakukban térhettek haza. A Gyermekbajnokság U13-as korosztályának országos döntőjére Budapesten került sor, ahol hat csapat közül nagy örömünkre szintén győri bajnokokat avattak.  Gratulálunk!

A 2017/2018-as szezon véghajrájára jócskán maradtak még izgalmak az utánpótlás bajnokságok háza táján – május utolsó hétvégéjén Szigetszentmiklóson került megrendezésre a serdülő és az ifjúsági korosztály négyes döntője, melyek a tabella élén kiadó helyek betöltéséről döntöttek.  Május 26-án a négyes döntő résztvevői az elődöntőkben mérték össze erejüket, május 27-én pedig a helyosztókra – bronzmérkőzés és döntő – került sor. A szigetszentmiklósi sikerek mellett a fővárosban is győri bajnokavatásra került sor a Gyermekbajnokság U13-as leány korosztályában véghezvitt megállíthatatlan menetelésének köszönhetően.

LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY, Szigetszentmiklós
A serdülő FINAL4 első napján csapatunk a fővárosi zöld-fehérekkel csapott össze a döntőbe jutásért – a találkozó végül a győriek fölényes, tízgólos győzelmét hozta. A mérkőzés 24-34-es végeredménnyel zárult, melyből Farkas Johanna egymaga 14 találatot szerzett.
Ezt követően a döntőben a mieink a NEKA együttesével néztek szembe, s korántsem mondhatjuk gólgazdagnak találkozónak a 19-17-es végeredményt hozó mérkőzést, mely végül nagy küzdelem árán a balatonboglári csapatnak kedvezett, s a győri lányok ezüstéremmel a nyakukban térhettek haza.

„Kicsit szomorúak vagyunk az elvesztett bajnoki döntő miatt. Nagyon szépen dolgoztunk ebben az évben, stílusos és gyors játékot sikerült kialakítani játékosaimmal, ez látszott az FTC elleni mérkőzésen is. A döntő viszont mindig más, egy nagyon jól védekező NEKA-val találkoztunk, akik picit fizikálisan felülmúltak minket az utolsó pillanatokban. Nagy sikernek könyvelem el azt, amit elértünk a játékosaimmal ebben a korosztályban az elmúlt években. Köszönöm nekik az elvégzett munkát, és úgy érzem, hogy nagyon jó játékosok váltak belőlük az elmúlt évek alatt, és köszönöm kapusedzőnknek, Hoffmann Beátának és a csapat masszőrének, Csere Melindának a munkáját.” – nyilatkozta Kun Attila.

Csapatnévsor: Christe Dalma, Csekő Brigitta, Farkas Johanna, Holczinger Petra, Horváth Nikolett, Kiss Luca, Konkoly Kata, Kürthi Laura, Lancz Barbora, Lengyel Eszter, Mészáros Regina, Németh Nikolett, Németh Zsuzsanna, Polócz Tamara, Sülye Ágota, Takács Noémi, Tóth Krisztina, Világos Diána

Vezetőedző: Kun Attila
Kapusedző: Hoffmann Beáta
Masszőr: Csere Melinda

Végeredmény:
1. NEKA
2. Győri Audi ETO KC
3. FTC
4. MTK Budapest

 

NŐI IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY, Szigetszentmiklós
Róth Kálmán csapata az elődöntők napján a Debrecen együttesével mérkőzött meg a legjobb négy között, hétgólos győzelmüknek köszönhetően másnap a döntőben a másik ág továbbjutójával, az FTC csapatával harcolhattak az aranyéremért. A győri zöld-fehérek öt góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, Pál Tamara vezényletével – a tehetséges irányító 10 találatig jutott – 31-26-ra diadalmaskodtak, így a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak fel.

 „Azt gondolom, teljesen megérdemelten nyertük meg a tornát, két nagyon nehéz meccset játszottunk a hétvégén. A NEKA váratlanul kiszállt a bajnoki címért folyó harcból, de a sok sérültje miatt nem tudott olyan teljesítményt nyújtani. A döntőben az FTC nagyon nagy ellenállást fejtett ki, de mindig volt válaszunk az ő elképzeléseikre. A mérkőzés során egyszer feljöttek egy gólra, akkor azonban sikerült újítani és onnan már egyértelmű volt a sikerünk.” – mondta el kérdésünkre a csapat edzője, Róth Kálmán.

Csapatnévsor: Ács Bianka, Afentaler Sára, Andróczki Flóra, Binó Boglárka, Fodor Csenge, Imrei Réka, Kellermann Dóra, Kiser Panna, Lancz Barbora, Molnár Viktória, Pál Tamara, Pap Mercédesz, Rubint Evelin, Somogyi Liza, Szilovics Fanni, Tóth Nikolett, Varga Emőke

Vezetőedző: Róth Kálmán
Másodedző: Tóth Lászlóné
Kapusedző: Hoffmann Beáta
Masszőr: Csere Melinda

Végeredmény:
1. Győri Audi ETO KC
2. FTC
3. NEKA
4. DVSC-TVP


 

GYERMEKBAJNOKSÁG LU13 1. OSZTÁLY, Budapest
A Gyermekbajnokság U13-as leány korosztály országos döntőjére Budapesten került sor – csapatunk elsőként az FTC, majd a Szeged együttese ellen bizonyíthatott. A fiatal győri tehetségek 100%-os hétvégi mérlegének és a szezon során nyújtott kimagasló teljesítményüknek köszönhetően bajnokságuk élén végeztek.

Az U13-as korosztály sikeres szereplését követően Kun Attila edző elismerően értékelt – „Év elején, amikor elkezdtük a munkát a 2004-es korosztállyal, azt a célt tűztük ki, hogy jussunk be az országos döntőbe, ami a legjobb 6 csapatot jelenti. Onnantól kezdve már minden meccs ajándéknak számított, de az első forduló után már szerettük volna a legjobb hármat megcélozni. A Debreceni Sportiskolával folytatott kiélezett versenyben végül jobb gólkülönbséggel sikerült megnyernünk a magyar bajnoki címet. Nem mindennapi munkát végeztünk el a gyerekekkel, ám ők kaphatóak voltak rá, álltak a feladatok elébe. Már a serdülő korosztályos válogatott kiválasztóin is kiderült, hogy nagyon jó képességű gyerekekkel dolgozhattam – a 60 főből álló bő keretbe 10 játékosom került be. Köszönöm nekik ezt az alázatos munkát, amit elvégeztek, valamint Ruskó Katalin és Petróczi Viktória edzőknek, amit a csapatért és a sikerért tettek.”

Végeredmény:
1. Győri Audi ETO KC
2. Debreceni SC-SI
3. Kozármisleny SE
4. FTC KN KFT –Debt Invest
5. EURONOVEX USE
6. PC-TRADE Szeged KKSE

Csapatnévsor: Benczik Liza, Bors Rebeka, Farkas Eszter, Farkas Júlia, Feix Viktória, Győri Alexa, Győri Johanna, Havasi Virág, Hideg Hanna, Kovács Kata, Lukácsy Kitti, Mészáros Alexandra, Nagy Dorina, Nagy Nikolett, Nagy Rebeka, Papp Vivien, Szalay Nóra, Szemes Szonja, Sztankovics Kyra, Takács Fanni, Takács Lili, Tallós Kamilla Réka, Varga Emília, Varga Virág

Vezetőedző: Kun Attila
Edzők: Ruskó Katalin és Petróczi Viktória

Gratulálunk utánpótlás csapataink kiváló eredményeihez, jó pihenést és feltöltődést kívánunk a nyári szünetre!