A dobogó harmadik fokára állhatott fel múlt héten a debreceni Főnix Csarnokban megrendezésre kerülő Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior válogatott, soraiban Fodor Csengével és Binó Boglárkával, mely a július 1-jén induló női junior világbajnokság főpróbája is volt egyben. A felkészülés utolsó állomásaként június 22-én és 23-án Szlovénia korosztályos válogatottjával mérik össze erejüket a mieink – mindent bele!

A jól megérdemelt szünidő még várat magára a junior válogatott kerettagjai számára, ugyanis a 2017/2018-as szezon végeztével máris a nemzeti együttes edzőtáborában találták magukat. Motivációban és eltökéltségben azonban nincs hiány, ugyanis július 1-14. között a hazai közönség előtt, Debrecenben megrendezésre kerülő U20-as világbajnokságon bizonyíthatnak a magyar lányok – Binó Boglárkával és Fodor Csengével a keretben, Afentaler Sára válogatott edzésen szenvedett sajnálatos bokasérülése miatt jelenleg kényszerpihenőjét tölti, így nem tarthatott társaival.

A világbajnokságra való felkészülés fontos állomása volt a debreceni Négy Nemzet Tornája, melyen Ukrajna, Hollandia és Franciaország csapataival mérték össze erejüket a mieink, s végül szoros csatában a harmadik helyen végeztek.

A Győri Audi ETO KC ifjú szélsője, Fodor Csenge neve mellett 3-3 találatot jegyezhetünk az Ukrajna és Hollandia együttese ellen vívott mérkőzésekről, majd rövid esélylatolgatásra invitáltuk a közelgő világesemény kapcsán:
„A Négy Nemzet Tornája nagyon jó erőpróba volt számunkra. Örülünk, hogy ilyen erős csapatok ellen tudtunk felkészülési mérkőzéseket játszani. Szerintem remek állapotban van a csapat, fejben is nagyon erősek és koncentráltak vagyunk, a szemünk előtt lebeg a kitűzött célunk. Plusz nagy motiváció, hogy itthon kerül megrendezésre ez a világbajnokság. Nehéz dolgunk lesz, rendkívül kiélezett a mezőny, de mi meg fogunk tenni mindent, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el, és a maximumot hozzuk ki magunkból!” – nyilatkozta Fodor Csenge.


Fotó: MKSZ

Az edzőtábor véghajrájához közeledve a válogatott a hét végén Siófokra helyezi át székhelyét, ahol június 22-én (pénteken) és 23-án (szombaton) Szlovénia csapatával barátságos összecsapás keretében mérik össze erejüket a magyar lányok.

A magyar női junior válogatott szerepléséhez sok sikert kívánunk!