A Győri Audi ETO KC együttese új vezetőedzővel és szakmai stábbal, s néhány új játékossal a keretben vág neki a 2018/2019-es szezonnak – a célok azonban változatlanok, minden fronton a győzelemre törekszik a csapat. Továbbra is fokozott figyelem irányul az utánpótlásban nevelkedő tehetségeinkre, s természetesen a kölcsönben szereplő játékosaink munkáját is nyomon követjük.

A 2017/2018-as szezonban sikert sikerre halmozó zöld-fehér együttes tagjai jelenleg jól megérdemelt nyári vakációjukat töltik, hogy az új idénynek teljes energiával feltöltődve, motiváltan vághassanak neki, immár a Danyi Gábor vezette szakmai stáb irányítása mellett.

Mint már arról régebbi cikkünkben beszámoltunk, 2018. július 1-jétől a korábbi másodedző, Danyi Gábor foglal helyet a Győri Audi ETO KC kispadjának élén és tölti be a felnőtt csapat vezetőedzői posztját, segítői Zdravko Zovko (másodedző), Kun Attila (videoelemző) és Holanek Zoltán (erőnléti edző) lesznek.

Érkezőinket – a Vipers Kristiansandtól beálló posztra a norvég válogatott Kari Brattset érkezik erősítésnek, a dán Midtjylland együttesétől a belső posztokon remekül teljesítő norvég válogatott Veronica Kristiansen és a francia válogatott kapusa, aki az előző szezonban még épp a győri lányokkal nézett farkasszemet a WOMEN’S EHF FINAL4 döntőjében, Amandine Leynaud is Győrbe helyezi át székhelyét a 2018/2019-es idény kezdetétől – 2018 februárjában rövid videóinterjúban már bejelentettük. Eddigi pályafutásuk során elért sikereiknek köszönhetően nevüket kézilabdás körökben már jól ismerik, egytől egyig nagy célokkal és álmokkal érkeznek Győrbe, melyet a megfelelő helynek tartanak ezek beteljesítésére.

Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke elmondta – „a 2018/2019-es szezonban is szeretnénk minden fronton a maximumot nyújtani, ennek megfelelően álltunk a tárgyalásokhoz és alakítottuk ki játékoskeretünket. A három újonnan érkező játékos személyében – akik egytől egyig kulcsposztokon szerepelnek – nagy neveket üdvözölhetünk zöld-fehér mezben. Bízunk benne, hogy minél hamarabb sikerül beilleszkedniük, s a rájuk jellemző elszántsággal és profi hozzáállással dolgoznak majd a közös célok beteljesítéséért, melyhez minden feltételt biztosítunk számukra.”

A klubelnök továbbá kitért arra is, hogy a kölcsönben szereplő játékosokkal a jövőben is folyamatos kapcsolattartás zajlik fejlődésük nyomon követése érdekében – „amiben tudjuk, segítjük kölcsönben szereplő játékosainkat, hogy hasznos tapasztalatokra és játékrutinra tegyenek szert, s minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy tudásukat a későbbiekben a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának tagjaként tudják majd tovább kamatoztatni.”


Kölcsönben szereplő játékosainkról röviden:
Korsós Dorina (Tus Metzingen Handball) és Tóth Gabriella (Érd) a 2017/2018-as szezonnal megegyező klubnál folytatják kölcsönszereplésüket. Hársfalvi Júlia Debrecenből csatlakozik poszttársához, és a német Tus Metzingen Handball csapatánál kóstol bele a légióséletbe. A junior válogatott irányító, Lakatos Rita iránt a norvég Byasen Handball Elite érdeklődött és írtak alá két évre szóló kontraktust. Binó Boglárka a fejlődéséhez megfelelő mennyiségű játéklehetőség érdekében Békéscsabán kezdi meg a 2018/2019-es kézilabdás szezont.

Dr. Bartha Csaba a klub játékospolitikájával kapcsolatban hangsúlyozta – „amellett, hogy felnőtt csapatunk szezonról szezonra minden versenysorozatban a legmagasabb célokért indul harcba, az utánpótlásban folyó szakmai munka és az elért eredményeink is önmagukért beszélnek. Fontosnak tartom, hogy figyelemmel kísérjük tehát fiatal tehetségeink fejlődését, s szeretnénk őket motiválni és tudatosítani bennük, hogy a belefektetett munka igenis meghozza gyümölcsét. Legutóbb a serdülőkorú Kürthi Laurára esett a választásunk, akinek profi szerződést kínáltunk, de a jövőben további hasonló bejelentésekre is készülünk. Beruházásainknak köszönhetően minden tárgyi és szakmai feltétel adott ahhoz, hogy a Győri Audi ETO KC utánpótlás rendszerében nevelkedő játékosok kihozzák magukból a maximumot – innentől már csak rajtuk múlik.” – zárta gondolatait a klubelnök.

Az érkező játékosaink bejelentéséről készült kisfilmet YouTube csatornánkon megtekinthetik:

A Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának játékoskerete a 2018/2019-es szezonban: Afentaler Sára, Eduarda Amorim, Bódi Bernadett, Kari Brattset, Yvette Broch, Fodor Csenge, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö, Nycke Groot, Anne Mette Hansen, Kiss Éva, Jana Knedlikova, Veronica Kristiansen, Amandine Leynaud, Nora Mörk, Stine Oftedal, Pál Tamara, Puhalák Szidónia, Tomori Zsuzsanna, Varga Emőke