Talán nem is gondolnánk, hogy egy olimpiai bronzérmes, világbajnok és Európa-bajnok , tehát már sokat tapasztalt játékos elsőre kicsit félénken lépte át az Audi Aréna Győr küszöbét, azonban Veronica Kristiansen esetében így történt… A norvég válogatott átlövő 2018 nyarától ugyanis az FC Midtjylland együttesétől Győrbe helyezte át székhelyét. Elmondása szerint, egy álma vált valóra azzal, hogy magára öltheti a zöld-fehér mezt, s egy szemernyi kételyt sem hagy affelől, hogy kitartóan fog dolgozni a csapat sikereiért. Ismerjék meg Veronica Kristiansent, azaz Vikkit egy kicsit közelebbről!

Mesélj egy kicsit az első benyomásaidról az új közeget, a várost és a csapatot illetően! Könnyedén ment a beilleszkedés?

  • Pár héttel ezelőtt beköltöztem a lakásomba, még néhány apróbb dolog hiányzik, amivel otthonosabbá szeretném tenni, de nagyon barátságos a környezet, tetszik a város.A csapatba történő beilleszkedésemről – kezdetben kissé félénk, megilletődött és nagyon izgatott voltam, a pulzusom az egekben volt az első edzés előtt (nevet). Úgy éreztem, minden mozdulatomat árgus szemekkel követik, de a lányok nagyon kedvesek és barátságosak, csak úgy, mint az edzői stáb, így mára már sokat oldódtam. A múlt héten rávezető edzésekkel kezdtünk, de most az edzőtáborban már minden száz százalékban a kézilabdáról szól.

Gondolom nagy segítség volt, hogy néhány játékossal már régóta ismeritek egymást a norvég nemzeti válogatottból?!

  • Könnyebbség volt igen, biztonságot jelentett számomra, hogy magam mellett tudhattam őket, hiszen kezdetben mindig félénk vagyok, de csupa pozitív tapasztalatról tudtak beszámolni nekem a lányok. Új volt számomra, hogy minden nap angolul kommunikálunk, hogy ez a közös nyelv a csapattársaim és a stáb felé is – korábbi csapatomnál nem volt szükségem az angolra, így már évek óta nem használtam, de remek gyakorlás lesz ez számomra, hogy felelevenítsem.

S ha jól hallottam, a magyar nyelv rejtelmeibe is kezditek beleásni magatokat…

  • Igen, érdekel is a magyar nyelv, már jó néhány kifejezésre rákerestem az interneten, többször meghallgattam őket és próbálom is memorizálni, de a kiejtés nem túl egyszerű (nevet).

Kanyarodjunk azonban vissza egy kicsit a kézilabdához – mit/miket tartasz az erősségeidnek és esetleges gyengeségeidnek?

  • A robbanékonyságom és a gyorsaságom mindenképp az erősségeim közé sorolnám, s úgy gondolom, sosem elégedhetünk meg, így persze vannak apróbb dolgok, amiken mindig lehet és kell is csiszolni akár csak egy-egy lövést említve a fantasztikus kapusaink ellen. Nem kérdés, remek terep a gyakorlásra. :)

Mit vársz az új szezontól? Vannak egyénileg és csapat szinten kitűzött céljaid, melyeket szeretnél megvalósítani?

  • Nagy vágyam, hogy a világ legjobb játékosai között tartsanak számon, egyéni terveim között mindenképp ezt említeném, valamint, hogy pályára léphessek a WOMEN’S EHF FINAL4-ban. A csapattal pedig bízom benne, hogy az előző szezonban elért eredményeikhez hasonlóan, remek teljesítménnyel idén is az élen végzünk minden fronton. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de remélem, hogy sikerül a tavalyi sikereiket megismételnünk.

Karriered során több alkalommal is játszottál már újdonsült csapatod, a Győri Audi ETO KC együttese ellen az Audi Aréna Győrben is – mit gondolsz, milyen érzés lesz ez alkalommal zöld-fehér mezben pályára lépni ott?

  • Néhány héttel ezelőtt, mikor megérkeztem édesapámmal Győrbe, természetesen nem maradhatott ki a programból, hogy megtekintsük az arénát. Amint beléptünk, üresen is szinte éreztem a hangulatát, őrületes lehet, ha teltház van odabent – már alig várom, hogy átélhessem! Arra is emlékszem, hogy a győri szurkolók különféle dalokat, mondókákat énekelnek és fantasztikus, ahogy a csapatot buzdítják!

Ha már a szurkolóknál tartunk... Mit üzensz a méltán híres győri szurkolótábornak?

  • Izgatott vagyok és nagyon várom, hogy nekik is bizonyíthassak – remélem, hogy ők is örömmel fogadnak majd és szurkolnak nekem.
     

Veronicának – akit becenevén társai Vikkinek szólítanak – jó felkészülést, és sok sikert kívánunk zöld-fehér mezben!