Bő tíz évvel ezelőtt még a norvég másodosztályban bontogatta szárnyait Kari Brattset, majd csapatot váltott és egy szempillantás alatt az élvonalban találta magát. Volt már alkalma megtapasztalni a Bajnokok Ligája hangulatát a csoportkörben, a Győri Audi ETO KC együttesénél azonban a legmagasabb célokért indulhat harcba. A tehetséges beálló nagy tervekkel érkezett a Rába-partjára, melyről úgy gondolja, nincs tökéletesebb közeg a megvalósításukra.

Mesélj kérlek röviden, milyen fogadtatásban részesültél Győrben, mik az első benyomásaid?

  • Nagyon jók ez első tapasztalataim, mindenki nagyon kedves volt és örömmel üdvözölt. Fantasztikus, profi környezet fogadott, s úgy tudom, a győri szurkolótábor is egyedülálló – már nagyon vártam, hogy megtapasztalhassam mindezt. Természetesen az első találkozás és edzés előtt kissé ideges voltam, de hamar oldódott a feszültség bennem, hiszen mindenki nagyon barátságosan közeledett felém.

Milyen játékosnak tartod magad, van esetleg bármi olyan, amit kitűztél magad elé és nap mint nap arra törekszel?

  • Szeretnék sokoldalú játékossá válni, azaz védekezésben és támadásban is magas szinten megállni a helyem – az igazság az, hogy nagyon szeretek gólokat lőni (nevet). Úgy gondolom, igazi csapatjátékos vagyok és igyekszem is mindig kihozni magamból a maximumot, ez most sem lesz másképp.

Mik a céljaid a 2018/2019-es idényt illetően?

  • Tavaly volt szerencsém kipróbálni magam a Viperssel a Bajnokok Ligájában, ahol sajnos akkor a versenysorozat a csoportkörös szakaszában véget ért számunkra, de tapasztalatszerzésnek mindenképp jó volt. Remélem, győri színekben sikerül egészen a végjátékig menetelnünk, itt már szerencsére jó néhány játékosnak van ebben tapasztalata J  Bízom benne, hogy napról napra egyre jobban sikerül ellátnom a csapatban nekem szánt feladatokat és hozzá tudok majd járulni a közös sikereinkhez.

Ha jól tudom, korábban még nem léptél pályára tétmérkőzésen új csapatod otthonában, az Audi Aréna Győrben – várod, hogy élesben is megismerkedj azzal a méltán híres hangulattal?

  • Valóban, ez idáig nem volt szerencsém pályára lépni a győri arénában, de érkezésemkor már felderítettem a terepet – el sem tudom képzelni, micsoda hangulat lehet egy-egy mérkőzésen, úgyhogy már nagyon várom!

Milyen terveket dédelgetsz és mit jelent számodra, hogy magadra öltheted a zöld-fehér mezt?

  • Természetesen szeretnék címeket nyerni, hiszen mindenki láthatta, hogy a Győri Audi ETO KC együttese mit vitt véghez tavaly – ember feletti teljesítményt nyújtva mindent megnyertek, ahol csak elindultak. Nem túlzás kijelenteni, hogy egy álmom vált valóra azzal, hogy itt játszhatok.

Mivel töltöd legszívesebben a szabadidőd?

  • Nemrég új „családtaggal” bővültünk, egy kiskutyával, aki most egyelőre Norvégiában van, a nyári vakációt nagyrészt vele töltöttük a vőlegényemmel. Jövő nyáron pedig az esküvőre is sor kerül, így azért van mit tenni, ha adódik egy kis szabadidőnk. Emellett pedig szívesen kamatoztatom a szaktudásom, mely a fizioterapeutákéhoz hasonló végzettséget jelent – korábban a kézilabda mellett tevékenykedtem is ezen a területen heti szinten és remek tapasztalatokat szereztem.

Sikerült már egy kicsit Győrben is körül nézned, felfedezni a várost?

  • Igen, már túl vagyunk a költözködésen és néhány fontosabb helyszínt is ismerek új lakóhelyem körül, nagyon szimpatikus város.

 

Bízunk benne, hogy Kari felejthetetlen élményekkel és sportsikerekkel gazdagodik győri színekben – mindent bele!