Jó néhány éve próbál borsot törni a győri lányok orra alá Amandine Leynaud, aki a 2018-as idénytől a Győri Audi ETO KC együttesének szolgálatába állt. Az előző szezonban a WOMEN’S EHF FINAL4 MVP-jének (legértékesebb játékos) megválasztott hálóőr eddigi kézilabdás karrierje során a világbajnoki, valamint a számos francia és macedón bajnoki címek kivételével több fronton is be kellett, hogy érje a dobogó második vagy épp harmadik fokával. Reméli azonban, hogy a BL-aranyérem nem csak, hogy ismét elérhető közelségbe kerül számára, hanem büszkén viselheti majd a nyakában új klubja színeiben. Ismerjük meg egy kicsit közelebbről!

Győrbe érkezésedet követően új klubcsapatod edzőtáborának kezdetéig csak rövid idő állt rendelkezésedre, ennek ellenére volt időd egy kicsit felfedezni a környéket? Milyen fogadtatásban részesültél a csapatban?

  • Magában a városban még nem volt túl sok időm körülnézni, hiszen valóban nem sokkal az edzőtábor előtt érkeztem. Mindenki nagyon kedves a csapatban és a stábban, úgy gondolom, hamar megtaláltuk a közös hangot. Remek környezetben töltjük az első közös hetünket itt a Balatonnál, úgyhogy az első benyomásaim nagyon pozitívak.

Vágjunk is azonban egyből bele a közepébe – biztosan sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy milyen érzések kavarogtak a fejedben a májusi BL-döntőt követően? Akkor még a Vardar Szkopje kapuját védted és küzdöttél csapatoddal a végsőkig, pont az akkor már hivatalosan bejelentett jövendőbeli klubod ellen…

  • Annak ellenére, hogy már korábban megtörtént a bejelentés, hogy a 2018/2019-es szezontól Győrben folytatom a pályafutásom, próbáltam nem gondolni erre, hiszen akkor még a Vardar játékosa voltam és az adott feladatra koncentráltam. Csapatjátékosként nem is tehetünk mást, minthogy a társainkkal együtt az aktuális közös célért harcoljunk és a legjobbat hozzuk ki magunkból. A mérkőzés végén futott át először az agyamon, amit említettél, mikor szembesültem azzal a hangulattal, ami a csarnokban úrrá lett – fantasztikus érzés lehetett úgy átélni, hogy te vagy a bajnok és mindez neked szól. Természetesen nagyon szomorú voltam a vereségünk miatt, de nem akartam sokáig bánkódni, hiszen tudtam, hogy közeleg az új szezon, új csapat, ahol a régóta dédelgetett álmom valóra válhat.

Ha már az álmoknál, céloknál tartunk… Új együttesed igazi sikerszezont tudhat maga mögött, ahol az i-re vitathatatlanul a BL megnyerésével tették fel a pontot - milyen tervekkel vágsz neki az új idénynek?

  • Úgy gondolom, a Győri Audi ETO KC-nál nem kérdés, hogy mik a célok – mindent meg akarok nyerni! A tavalyi szezonjuk nagyon jól sikerült, legyőzhetetlenek voltam, amit csak lehetett, elhódítottak  s nem titok, hogy én is ezzel a céllal jöttem ide és fogadtam el habozás nélkül a klub ajánlatát. Szeretnék BL-t nyerni, s úgy gondolom, a legmegfelelőbb helyen vagyok ehhez.

Előfordulhat, hogy ha sikerül elérned a kitűzött célod és BL-győztes leszel, korábbi csapattársadhoz, Anja Althaushoz hasonlóan te is készíttetsz erről egy tetoválást?

  • Van néhány tetoválásom, próbálom nem túlzásba vinni, bár igaz ezen még nem gondolkodtam, de jó alkalom lenne, úgyhogy észben tartom! (nevet)

Mit üzensz a zöld-fehér szurkolótábornak?

  • Nagyon hálás vagyok, hogy ebben a csapatban, ezért a klubért és szurkolókért játszhatok. A szurkolói nélkül egy csapat sem képes nagy sikereket elérni, nagyon szimpatikusak nekem a győri szurkolók és örülök, hogy mostantól velem egy oldalon tudhatom őket. Nagyon várom már a szezon kezdetét, hogy élesben is tapasztalhassam azt a támogatást, amit a kézilabdát kedvelő emberek nyújtanak a csapatnak.

 

Amandine Leynaudt is üdvözöljük a Győri Audi ETO KC-ban – céljai beteljesítéséhez pedig sok sikert kívánunk!