Csapatunk augusztus 3-án (pénteken) hazai pályán az MTK Budapest együttese ellen kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorát. A találkozón a Danyi Gábor vezérletével összeállt új edzői stáb mellett új igazolásaink – Amandine Leynaud, Veronica Kristiansen és Kari Brattset – is bemutatkoztak az Audi Aréna Győr közönségének.
Végeredmény: 40-19

1. félidő
A mérkőzés első találata az ötödik percbe lépve a vendég csapatból Fekete Bozsana jóvoltából született meg. Ezután első nem hivatalos mérkőzésén új játékosunk, Kari Brattset is markáns bemutatkozóval indított – zsinórban háromszor betalált, majd Görbicz, Groot, Oftedal és Fodor is tovább gyarapította a győri gólok számát. Az első játékrész feléhez érve már 10-5 szerepelt az eredményjelzőn, ekkor iratkozott fel a góllövőlistára a zöld-fehér mezben szintén újonc Veronica Kristiansen is. Grimsbö remek formában teljesített a kapuban, a védelem magabiztos bástyájaként, s mi több, büntetőt is hárított. Puhalák-cunder, Groot-bombagól, és további szép megoldások sora alakította ki a félidei kilencgólos hazai előnyt.
Félidei eredmény: 17-8

2. félidő
Brattset nem sokáig tétlenkedett a második félidő rajtján, csapata első támadását máris gólra váltotta. Amorim és Görbicz találatai után Amandine Leynaud is uralma alá vette a győri kaput, néhány parádés védéssel azonnal meg is örvendeztette a szép számú, lelkes zöld-fehér közönséget. Hansen lerohanásból egészen a hatosig beverekedte magát, találatával csapata már 27 lőtt gólnál jár negyed órával a találkozó vége előtt. A folytatásban Oftedal és Kristiansen robogott végig többször is a pályán, s utóbbi büntetőt is értékesített. Görbicz szemtelenül újabb hétméterest értékesített, Fodor szélről, Puhalák beállóba befutva lőtt a vendégek hálójába. Fodor remek passzával Hansent találta meg, aki kínai figurából talált be. Farkas Johanna, utánpótlás bázisunk fiatal tehetsége is letette a névjegyét a „nagyok között”, egy perccel a mérkőzés vége előtt szélről szerzett találatot – ezzel húsz lett közte. Az utolsó másodpercekben még Fodor beállóból eredményes volt, így kialakult a 40-19-es végeredmény.
Végeredmény: 40-19

Várunk mindenkit jövő héten, augusztus 10-én (pénteken) 18 órai kezdettel a francia Besancon  együttese elleni felkészülési mérkőzésünkre az Audi Aréna Győrbe!