Igazi hullámhegyekkel és –völgyekkel, ugyanakkor a végére katarktikus élményekkel teletűzdelt sikerszezont tudhat maga mögött az immár tizenháromszoros Magyar Kupa-győztes, tizennégyszeres magyar bajnok és négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC csapata. S hát szokták volt mondani, minden jó, ha a vége jó, azért a 2017/2018-as szezon közben valószínűleg nem sokan mertek volna arra fogadni, hogy minden útjukba gördülő akadályt sikerrel vesznek a győri lányok… Lássuk, miként vélekedik minderről, s az új idényt érintő sok más témáról zöld-fehér együttesünk elnöke, dr. Bartha Csaba.

A bajnoki szezon hivatalos nyitánya előtt készítettünk interjút klubunk, a Győri Audi ETO KC elnökével, dr. Bartha Csabával. A 2017/2018-as szezonban jócskán voltak olyan kihívások, amelyek nem kis fejtörést okoztak a klubvezetőnek, de végül minden a helyére került, s a játékosok igazi CSAPATként összeszorított fogakkal a végsőkig meneteltek, és mindent vittek…

  • Gondolta volna, hogy a nehézségektől – főként sérülésektől – nem kímélt 2017/2018-as szezonnak úgy inthetünk végül búcsút, hogy három frontos győzelmet arat a csapat, s a magyar bajnoki és BL-győztes cím mellett a Magyar Kupát is vissza tudják hódítani?

Valóban jó néhány kihívással kellett szembe néznünk az elmúlt idény során, melyek főként a sérülések következtében hosszabb-rövidebb időre kidőlő játékosaink nélkülözéséből, a játékosállományunk folyamatosan visszatérő megfogyatkozásából fakadtak. Ezt már sokszor hangsúlyoztam, s most sem gondolom másképp, hogy mindezen nehézségek csak tovább erősítették a csapategységet, hiszen ha egy posztról kidőlt valaki, társai nem ijedtek meg, összefogtak és még nagyobb erőbedobással küzdöttek, hogy kihozzák magukból még a maximumnál is többet a kitűzött célok elérése érdekében – úgy gondolom, ez volt a siker kulcsa. Számtalanszor láttam, milyen emberfeletti teljesítményre képesek ezek a játékosok, így a végsőkig bíztam benne, hogy képesek is ezt megmutatni mindenkinek, s igaz izgalmaknak nem voltunk híján, de így szép és kerek ez a történet.

  • Új szakmai stáb, új igazolások, feltörekvő tehetségek, változatlan célok – „csak” néhány alapvető ismertetője a 2018/2019-es szezon kezdetének, melyek fokozottan a figyelem középpontjába kerültek. Emellett természetesen ne feledkezzünk meg a klubelnök, azaz az Ön személyéről sem, aki a májusi közgyűlés általi újbóli megválasztásának köszönhetően további három évig még biztosan a zöld-fehér egyesület előremeneteléért tevékenykedik.

Először is szeretném megragadni itt is az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik támogattak, hogy további három évig betölthessem a Győri Audi ETO KC elnöki posztját. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy hazánk, s egyben a világ legjobb női kézilabda csapatának vezetőjeként nap mint nap azért dolgozhatok, hogy segítsem a sportág előremenetelét, s újabb és újabb sikerekkel öregbíthessük klubunk hírnevét. Természetesen a megtiszteltetésen túl mindez óriási felelősséggel is jár, ám igyekszem/igyekszünk kollégáimmal legjobb tudásunk szerint, a szakmai szempontokat, valamint  a rövid- és hosszú távon megvalósítandó terveinket szem előtt tartva végezni mindennapi tevékenységünket.

A változásokra, újdonságokra kitérve, egy korszak lezárultának kihirdetését követően folytatott hosszas tárgyalások és egyeztetések eredményeképp, mint azt már tudják, új szakmai stáb állt össze a Győri Audi ETO KC kispadjának élén. A magyar kézilabdázás különböző területein, továbbá klubunk kötelékében már fantasztikus eredményeket elért és sokat tapasztalt trénert, Danyi Gábort neveztük ki a csapat vezetőedzőjévé. Személyében egy rendkívül jól felkészült, temérdek ismerettel felvértezett szakembert üdvözölhettünk új pozíciójában, s az általa összeállított edzői team – Zdravko Zovko (másodedző), Kun Attila (videoelemző edző) és Holanek Zoltán (erőnléti edző) – is maximális bizalmat kap. A felkészüléssel, edzésekkel és mérkőzésekkel kapcsolatban végzett tevékenységüket megkönnyítve új fejlesztéseinknek és modern beruházásainknak köszönhetően fokozottan törekedünk az eddig sarkalatos kérdésnek számító sérülések megelőzésére és játékosaink – nem csak az elsőszámú, felnőtt keret, hanem utánpótlás tehetségeink – egészségügyi állapotának nyomon követésére, a regeneráció hatékonyabbá tételére, valamint az esetleges apróbb sérülések esetén a minél hatékonyabb rehabilitáció elvégzésére.

Folytatva az újdonságok gondolatmenetét, új igazolásainkról néhány szóban – a norvég beálló Kari Brattset és honfitársa, az átlövő posztra érkező Veronica Kristiansen mellett kapus fronton Amandine Leynaud is rendelkezésünkre áll. Úgy gondoljuk, ők egytől egyig alkalmasak arra, hogy klubunk filozófiájába és a csapatba beilleszkedve a legmagasabb célokért induljanak harcba – talán elég, ha csak Amandine Leynaud-t említjük, aki már többször ott állt a hőn áhított BL-győzelem kapujában, így motivációja nem is lehet kérdés. Elszántan és motiváltan vágtak bele a felkészülési időszakba, így egy percig sem kételkedünk, hogy keretünk hasznos tagjai lesznek. Az aktualitásokat tekintve természetesen a beálló poszt betöltéséről érkezik hozzánk a legtöbb kérdés, miután Yvette Broch bejelentette kézilabdás karrierjének felfüggesztését. A sajtótájékoztatót követően – melyen elmondtuk, a témában nem szeretnénk többet nyilatkozni – azonnal munkához láttunk és a mai napig azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a megoldást pótlására, mindamellett, hogy természetesen a legnagyobb erőkkel bízunk mihamarabbi visszatérésében.

A felvetések végéhez közeledve itt kell megemlítenünk azokat a feltörekvő fiatal tehetségeket is – többek között az ifjúsági korosztály ajtaján épp, hogy csak kopogtató Kürthi Laura és Farkas Johanna személyét –, akik áldozatos munkájukkal és szorgalmukkal felhívták magukra a figyelmet, s immár klubunk kötelékében profi szerződéssel rendelkeznek. És nem ők az elsők és utolsók, akik ilyen lehetőséget kaptak, valamint kapni fognak! Amellett, hogy klubunk sokat emlegetett játékospolitikájának és filozófiájának megfelelően a legmagasabb szinten, a legmagasabb célok lebegnek a szemünk előtt, legalább akkora figyelmet fordítunk az utánpótlás bázisunkon felnövekvő játékosainkra is, akik reményeink szerint egyszer klubunk felnőtt csapata és a magyar válogatott alapembereivé válnak majd. 2018 nyarának válogatott utánpótlás eseményei remek kilátásokkal kecsegtetnek és tökéletes alapot is adnak arra, hogy a fejlődésben lévő szervezetek értékes tapasztalatokra tehessenek szert a nemzetközi porondon, s visszatekintve méltán büszkék is lehetünk az elért eredményekre – U16 nyílt Európa-bajnoki cím, junior világbajnoki cím és ifjúsági világbajnoki ezüstérem szerepel a nyári mérlegben –, melyekből korosztályos válogatott tehetségeink is jócskán kivették a részüket.

Visszakanyarodva azonban a felnőtt keretünkhöz és a szezon kezdetén hagyományosan megfogalmazott céljiankhoz –természetesen az élsport nem az a közeg, ahol megelégedetten hátradőlhetünk, még ha az elmúlt szezon sikereinek újbóli elérésével „csupán” reprodukáltuk az eredményeket. Amint a tegnapi napon a győri Dunakapu téren megrendezésre kerülő szurkolói évadnyitónkon szimpatizánsaink jelenlétében is elmondtam– a magyar bajnoki cím és a Magyar Kupa-győztes cím megvédése mellett a májusi WOMEN’S EHF FINAL4-ban is ott akarunk lenni.

  • S ha már a szurkolóknál tartunk…  Egy klub életében a biztos anyagi hátteret megteremtő szponzorok mellett a szurkolók azok, akik támaszt nyújtanak és minden körülmények között buzdítják a csapatot. A Győri Audi ETO KC pedig, talán nem túlzás így fogalmazni, legendás zöld-fehér táborral büszkélkedhet…

Pontosan így van, nem lehetünk elég hálásak sem szponzorainknak és támogatóinknak, sem pedig népes szurkolótáborunknak, akik nélkül nem érhettünk volna el és nem is érhetünk el ilyen kiemelkedő sikereket. Igyekszünk mindkét említett oldalnak, ahogy csak tudjuk, hálánkat kifejezni és köszönetet mondani, hiszen nélkülük nem tartanánk itt. Nagy örömünkre szolgál, hogy névadó főszponzoraink, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Audi Hungaria Zrt. mellett több neves vállalat figyelmét is felkeltettük és kölcsönösen előnyös partneri viszonyt tudtunk kialakítani velük.
Reméljük, hogy bizalmukat sokáig élvezhetjük és a közösen elért sikereinket ők is magukénak fogják érezni! Csak úgy, mint szurkolóink, akik rendre tanúbizonyságot tesznek elhivatottságukról, hiszen nem egyszer került már említésre, hogy időt és anyagiakat nem sajnálva, mindig, mindenhova velünk tartanak, és amikor a legjobban kell, még hangosabban szurkolnak a csapatnak!

Nem maradt más hátra tehát, minthogy holnap együtt vágjunk neki az új idénynek!

Várunk mindenkit szeptember 1-jén (szombaton) 18 órakor kezdődő Győri Audi ETO KC – Alba Fehérvár KC magyar bajnoki mérkőzésre az Audi Aréna Győrbe!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!