Hazai pályán közel négyezer szurkoló előtt, az Alba Fehérvár KC együttese ellen kezdte meg szereplését csapatunk a 2018/2019-es kézilabdás szezon bajnoki nyitányán. A Győri Audi ETO KC együttesében az új igazolásokon túl Danyi Gábor és edzői stábja is ez alkalommal debütált, s aratott végül tizenkét gólos, magabiztos győzelmet.
Végeredmény: 38-26

1.félidő
A győri lányoknál a kapuban Leynaud kezdett, majd a Görbicz, Oftedal, Amorim, Brattset, Groot és Knedlikova összeállítás fogadta az Alba Fehérvár KC együttesét.  
A mérkőzés, s egyben a maga első hivatalos zöld-fehér mezes találatát hamar megszerezte Brattset, s ezzel el is indította a gólgyártást a 2018/2019-es szezonban. Amorim, Nascimento és remek labdaszerzésből Görbicz, majd ismét Brattset folytatta a sort (4-1). Amorim újabb gólja után Temes és Pelczéder is feliratkozott a góllövőlistára, Groot pedig parádés mozdulattal talált a fehérvári hálóba. Knedlikova szélső góljával már 7-3 szerepelt az eredményjelzőn tíz perc elteltével. Gorshenina második találatára Oftedal, majd Deli Rita időkérését követően Hansen és Knedlikova adta meg a választ – a félidő feléhez érve így már hatgólos előnynél jártak a győri lányok (10-4). Nascimento után Hansen volt eredményes, majd zsinórban két vendég találat is született, s közben a találkozó első kétperces kiállítását is kiosztották a játékvezetők – az Alba FKC csapatából Gorshenina ült le a kispadra. Brattset és Groot akciógólja után néhány perces gólcsend következett, melyet Danyi Gábor időkérése után Görbicz tört meg, szélről duplázott és állította be az eddigi legnagyobb különbséget (15-7). Májer és Groot után Rózsás következett, majd büntetőből Boldizsár szépített. Az első harminc perc letelte előtt még Kristiansen is letette névjegyét első hivatalos mérkőzésén a Győri Audi ETO KC mezében, így hétgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre (17-10).
Félidei eredmény: 17-10

2.félidő
Amorim és Knedlikova jóvoltából kilencre nőtt a győri lányok előnye a második játékrész kezdetén, majd Boldizsár, Kristiansen és Nascimento talált be (20-12). A mérkőzés 35. percében Brattset negyedik találatát jegyezhettük, ezután oda-vissza estek a gólok Rózsás, Oftedal, Sztankovics és Groot bombáinak köszönhetően. Mendy duplázását Kristiansen és Brattset sem hagyta szó nélkül. Hansen beállóban is remekül helytáll, s góljával máris tízre nőtt a különbség (26-16). A második félidő feléhez érve rövid időre emberhátrányba kerültek a zöld-fehér mezes győriek Oftedal kiállításával. Amorim góljára Mendy és Gorshenina válaszolt, Kristiansen átlövésből bombázott a fehérvári kapu felső léce alá (28-18). Mendy és Knedlikova találata után a vendégek második időkérési lehetőségükkel is éltek. Knedlikova, Májer, majd ismét Knedlikova villant. A Győri Audi ETO KC csapatában újabb fiatal debütált, az ifi korosztály ígéretes tehetsége, Kellermann szélről mutatkozott be a „nagyok” között (32-21). A találkozó utolsó tíz percét megkezdve Hansen volt eredményes, Mendy pedig már Kiss kapuját vehette be. Büntetőből Oftedal háromnál járt, Kiss pedig remek hárításokkal örvendeztette meg a szép számban összegyűlt győri szurkolótábort. Szarka és Brattset hetedik(!) gólját követően Deli Rita utolsó idejét is kikérte öt perccel a mérkőzés vége előtt. A találkozó végeredményének kialakításába még Szarka 2, Hansen 3, Mendy a találattal, Kiss pedig büntetővédéssel szólt bele.  
Végeredmény: 38-26

Hivatalos nézőszám: 3857 fő
 

Deli Rita: „Tudtuk, hogy a Győr otthonában nem lesz egyszerű pályára lépni, de kértem a csapatomat, hogy próbáljuk meg azt játszani, amit tudunk, és akkor én már elégedett leszek. Szerencsére voltak olyan periódusok, amikor ez sikerült is. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, de azt hiszem, a szezon kezdetén ez még belefér. További sok sikert kívánok a Győrnek!”

Rózsás Josephine: „Gratulálok a győztes csapatnak, remek hangulatban játszhattunk ma. Úgy gondolom, az első félidőben nem tudtuk végrehajtani azokat a taktikai utasításokat, amiket kaptunk az edzőnktől, a második játékrészben azonban ez már jobban sikerült.”

Danyi Gábor: „Egy nagyon szimpatikus és remekül küzdő Fehérvárral találtuk ma szembe magunkat. A lőtt gólok számával elégedett vagyok, a kapott gólokkal kevésbé, de gyakorlás, türelem kell még, hogy azon az úton, ahol haladunk, még eredményesebbek lehessünk. Gratulálok a Fehérvárnak és további sok sikert kívánok nekik!”

Anne Mette Hansen: „Visszatértünk, elkezdtük a szezont és mindannyian izgatottan vártuk, hogy elkezdjük a szezont. Azt gondolom, első mérkőzésnek jó volt, természetesen vannak olyan dolgok, amiken még javítanunk kell, de nagyon jó érzés ismét itt az Audi Aréna Győrben pályára lépni.”