Az első fordulóban hazai pályán aratott magabiztos győzelmet követően, csapatunk idegenben is megkezdte szereplését a 2018/2019-as évadban. A győri lányok ott folytatták, ahol előző hétvégén abbahagyták, remek játékot mutatva, 15 góllal múlták felül a Budaörs csapatát.

 

1. félidő

A Győri Audi ETO KC Leynauddal a kapuban, majd Bódi-Oftedal-Groot-Amorim-Görbicz-Brattset összeállításban kezdte az összecsapást. Budaörs csapata szerezte a mérkőzés első gólját, Gerháth Fanni talált a kapuba. Az ellentámadásból rögtön Oftedal egyenlített, majd Pálos talált be ezzel ismét vezetést szerzett a hazai csapatnak. (2-1) Ezt követően Szabadfi, Görbicz, Brattset majd Dávid-Azari is feliratkozott a góllövők közé. (4-3) Fej-fej mellett haladtak a csapatok, győri oldalon Görbicz és Groot volt eredményes, míg Budaörsi oldalon Gerháth talált be ismét, majd Kiss ejtette át Leynaudot. (6-5). Meccs képe ezt követően sem változott, felváltva estek egyik, s másik oldalón a gólok. A félidő feléhez érve egy remek bejátszás után Groot volt eredményes, amivel a mérkőzés során először vezettek a győri lányok.(8-7) Leynaud remek védései segítségével tudta tartani előnyét csapatunk, sőt növelni is tudta, Brattset és Knedliková és az időközben becserélt Hansen kétszer is megzörgette a Budaörsi kaput. A 19. percben mutatták fel az első két perces kiállítást a játékvezetők Kiskartalinak, a megítélt büntetőt Görbicz biztos kézzel értékesítette. (9-12). Három perces gólcsendet Mézes törte meg, azonban a frissen pályára lépő Fodor Csenge erre egy szép akció végén válaszolt. Dávid-Azari, majd Oftedal talált be ismét, ezzel tartva a három gólos különbséget a két csapat között. (12-15) Félidő utolsó perceiben sikerült még csapatunknak növelni az előnyt, a szintén csereként beállt Kristiansen és Fodor jóvoltából. (15-20)

Félidei eredmény: 15-20

2. félidő

Második félidőt Groot gólja nyitotta, majd Görbicz is betalált, ezzel már hét góllal vezettek a győri lányok. (15-22) Gerháth és Ertl hozta közelebb a haziakat, ezzel még látótávolságban tartva övéit. Továbbiakban sem lettek agresszívabbak a védelmek egyik oldalon sem, Oftedal, Ertl, majd már az 5. gólját szerző Gőrbicz volt eredményes (18-25) Ertl és Pásztor góljainak köszönhetően ismét öt volt a különbség a két csapat között, amelyet követően Brattset volt eredményes, majd Kristiansen szerzett gólt, amelynek köszönhetően visszaállt a hét gólos különbség a két csapat között. Amorim szerzett óriási gólt átlövésből, ezzel a 40.percere kialakítva a legnagyobb különbséget a két csapat között (21-29) A félidőben beállt Kiss Éva remek védéseinek és a bártan vállalkozó és remek teljesítményt nyújtó Kristiansen góljainak köszönhetően fokozatosan lépett el ellenfelétől csapatunk. A tíz gólos különbséget Bódi állította be. (22-32) Újabb kétperces kiállítás a hazai oldalon, amit a kilenc gólig jutó Oftedal azonnal kihasznált. Hazaiaknál Pásztor tartotta a lelket csapatában. (24-34) Groot szerzett gólt, majd egy káprázatos Oftedal bejátszast értékesített Hansen, Kristiansen betörésből volt eredményes, amire Hajdú tudott válaszolni. (25-37) Fodor és Bódi is kétszer egymás után volt eredményes. A győriek közül Hansent állították ki a játékvezetők, a mérkőzés folyamán először. Horváth beálló pozícióból, Hajdú átlövésből volt eredményes. (27-41) Mérkőzés végén, hazai oldalon még Kiskartali, Pásztor, Kaczur, míg a vendégeknél Hansen és Groot szerzett gólt. A korántsem gólszegény mérkőzés végeredményét Kari Brattset állította be. (30-45)

Végeredmény: 30-45

 

Danyi Gábor: „Gratulálok a Budaörsnek, nagyon jó tempójú mérkőzést játszottunk. A győzelemmel elégedett vagyok, a mutatott játékkal nem. Nagyon az út elején járunk még, nagyon messze vagyunk attól, amit szeretnénk.”

Stine Oftedal: „Sokkal agresszívabbaknak kell lennünk védekezésben, valamint sokkal több fault-ot kell elkövetnünk. Kontratámadásoknál gyorsabban kellett volna felvinni a labdát, de összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal.”