2018. szeptember 23-30. között a felnőtt női A és B válogatott mellett a világbajnok juniorok alakulata is birtokba veszik az Audi Aréna Győr edzőpályáit. Az elsőszámú keretből már jól ismert, tapasztalt játékosok nevei mellett egyesületünk fiatal tehetsége, Fodor Csenge is bizonyítási lehetőséget kapott a felnőttek között, melyre az idei szezonban ezidáig nyújtott teljesítménye alapján kétségtelenül rá is szolgált.

Az egyhetes győri edzőtábor végeztével szeptember 28-án (pénteken) 17.30-tól, valamint szeptember 29-én (szombaton) 15.30-tól az A válogatott Montenegró legjobbjai ellen vív felkészülési mérkőzéseket a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Zöld-fehér egyesületünk képviseletében kapus poszton Kiss Éva áll az elsőszámú nemzeti együttes rendelkezésére, válogatott klubtársai – Bódi Bernadett, Puhalák Szidónia és Tomori Zsuzsanna – még jelenleg kényszerpihenőjüket töltik. Bódi az előző szezon túlzott terhelése miatt maradt távol az egyhetes válogatott felkészüléstől, míg Puhalák apróbb sérülésből lábadozik, Tomori pedig még a márciusi válogatott összecsapáson szerzett hosszan elhúzódó sérüléséből rehabilitál.
Bízunk benne, hogy sérültjeink mihamarabb ismét a nemzeti együttes rendelkezésére állhatnak, addig is szurkoljunk Kiss Évának, és a B válogatottban frissen debütáló Fodor Csengének!

„Örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottban. Dolgos hétnek nézünk elébe, hiszen nem sok időnk van az Európa-bajnokság előtti felkészülésre, így minden percet ki kell használnunk. Új közegben, de hazai környezetben érzem magam itt az edzőtáborban.” – számolt be érzéseiről  Kiss Éva.

A Győri Audi ETO KC villámlábú szélsője, Fodor Csenge klubja eddigi négy bajnoki mérkőzésén háromszor pályára lépett, és rendesen meg is szórta az ellenfelek kapuját – a Budaörs ellen négy, az MTK ellen nyolc találatot szerzett, míg a debreceni kapura ötször mért rohamot. Nem csoda tehát, hogy teljesítménye Kim Rasmussen szövetségi kapitány érdeklődését is felkeltette, s meghívóval jutalmazta.

„Nagyon jó a csapat és remek a hangulat, igaz, még szoknunk kell egymást, hiszen teljesen új ez a helyzet mindenki számára.” – tudtuk meg Csengétől a fiatalokkal teletűzdelt B válogatottban eltöltött első napját követően. „Mindannyian fiatal játékosok vagyunk, és az a feladatunk, hogy bármikor harcra készen álljunk, ha az A válogatottban szükség lenne ránk. Ez a hét is erről szól, hogy megtanuljuk közösen azokat a figurákat és szisztémákat, amiket a szövetségi kapitány kér tőlünk. Az első napon ugró és futó teszteket végeztünk, melyek összességében mindenkinek jól sikerültek.” – zárta gondolatait a fiatal tehetség.

Fotó: MKSZ

A magyar női válogatott kerete (szeptember 23-29.):
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), KISS Éva (Győri Audi ETO) 
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE) 
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra-Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: ELGHAOUI Asma (Siófok KC), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A B-válogatott kerete (szeptember 23-27.):
Kapusok: CSAPÓ Kyra (Dunaújvárosi KKA), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: DÁVID-AZARI Fruzsina (Moyra-Budaörs), DIÓSZEGI Nikolett (GVM Europe-Vác), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA) 
Jobbátlövők: KARNIK Szabina (MTK Budapest), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
Irányítók: LAKATOS Rita (Byasen Trondheim, norvég), TÓTH Eszter (MTK Budapest)
Beállók: HELEMBAI Fanny (GVM Europe-Vác), PÁSZTOR Noémi (Moyra-Budaörs), SIRIÁN Szederke (Dunaújvárosi KKA), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), 
Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra-Budaörs), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), WALFISCH Mercédesz (EUbility Group Békéscsaba)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), HÁRSFALVI Júlia (TuSies Metzingen, német), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta

Szeptember 28., péntek, 17:30 MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ
Szeptember 29., szombat, 15:30: MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ