A K&H női kézilabda liga 6. fordulójában a bajnoki tabella harmadik helyén álló Siófok KC új otthonába látogatott el Danyi Gábor együttese. A zöld-fehérek már az első félidőben magabiztos játékot mutattak, melyhez remek kapusteljesítmény is párosult Grimsbö jóvoltából. A folytatásban is hasonlóan alakult a mérkőzés, végül a fiatalokat is harcba küldve kilencgólos győzelmet arattak a győri lányok.
Végeredmény: 26-35

1.félidő
A győri kapuban Grimsbö foglalt helyet, a középkezdéshez pedig Görbicz, Amorim, Groot, Brattset, Kristiansen és Bódi sorakozott fel.
A mérkőzés első gólját Brattset neve mellé jegyezhettük fel, majd a hazai csapat első támadásából Nze-Minko egyenlített. Kobetic büntetőből juttatta előnyhöz csapatát, azonban csak rövid időre, ugyanis Brattset és Amorim nem hagyta ezt szó nélkül. A találkozó első kétperces kiállítását Nze-Minko gyűjtötte be, Oftedal pedig sikeresen értékesítette a csapata javára megítélt hétméterest – így a hetedik perc közepén máris kettőre növeltük előnyünket (2-4).  A folytatásban Kobetic és Amorim átlövésből, Jezic beállóból, Görbicz pedig szélről következett. Gyors egymásutánban születettek a gólok ezt követően is Kobetic, Brattset és Amorim jóvoltából – ezzel mindhárom játékos három találatnál járt. Jezic beállóból ejtett Grimsbö kapujába, Amorim átlövésből engedett el egy újabb bombát – az első félidő feléhez érve már 6-9 szerepelt a Kiss Szilárd Sportcsarnok eredményjelzőjén. Aoustin és Kristiansen is letette névjegyét a találkozón, Grimsbö pedig remek védések sorát mutatta be Jezic több próbálkozása ellen.  Hazai időkérést követően Amorim két percre a kispadra kényszerült védekezésben elkövetett szabálytalanságáért – a Siófok javára megítélt büntetőt Kiss parádésan hárította (7-10). Kevesebb, mint tíz perccel a félidei szünet előtt Danyi Gábor is élt első időkérési lehetőségével. A győri kapusok remeklését mi sem bizonyítja jobban, hogy Grimsbö újabb ajtó-ablak ziccert védett, ezúttal Nze-Minkoét. Hansen is feliratkozott a góllövőlistára, Brattset találatának köszönhetően pedig már ötre nőtt a győri előny (7-12). Remek labdajáratást követően Bódi került ziccerbe és húzta vissza a rövidbe, 7-13-ra módosítva ezzel az eredményt. A találkozón ekkor már több, mint 11 perce nem sikerült gólt szereznie a hazai együttesnek – Tor Odvar Moen ezt meg is elégelte és magához rendelte játékosait. Gonzalez törte meg a hosszú hazai gólcsendet, Amorim azonban rögtön válaszolt (8-14). Kobetic betörésből faragott a hátrányon, Brattset büntetőt harcolt ki, amit Groot értékesített is. Drabik kiállítását követően emberhátrányban folytatta a Siófok, Elghaoui találatára a frissen beálló Knedlikova duplán is válaszolt és beállította a mérkőzés eddigilegnagyobb, hétgólos különbségét (10-17). Görbicz azonban ezt még tovább tudta fokozni, szélről villant ismét, így magabiztos nyolcgólos előnnyel vonulhattak a szünetre kedvenceink (10-18).
Félidei eredmény: 10-18

2.félidő
A második félidőt a hazai együttes kezdte, azonban nem sikerült góllal indítaniuk. Amorim passzából Brattset harcolt ki büntetőt, amit Görbicz pimasz megoldással értékesített. Groot neve mellett immár akciógólt is jegyezhettünk – a második játékrész elején hamar tízre növelték előnyüket a győri lányok. Nze-Minko találatára Görbicz egy gyönyörű cunderrel válaszolt, majd Kristiansen robogott végig megállíthatatlanul a siófoki védőfalon (11-22). Gonzalez és Böhme szépített, majd beállóból Jezic is csatlakozott hozzájuk (14-22). Először Amorim lövésének kipattanóját szedte össze és juttatta el a labdát a hazaiak hálójába Groot, majd lerohanásból is betalált – ezután Nze-Minkoval szemben elkövetett szabálytalankodásáért kétperces kiállítással büntették a játékvezetők. Amorim átlövésből folytatta a győri gólgyártást, majd Jezic, Knedlikova és Hansen talált be (15-27). Villámgyors testcselt követően Oftedal, Aoustin majd ismét Oftedal volt eredményes – a második félidő feléhez közeledve siófoki időkérésre került sor. A hazai együttes sokadik alkalommal követett el technikai hibát támadásban, melyet a győri lányok rendre megbosszultak – ezúttal Kristiansen talált be. Janjusevic és Elghaoui faragott csapata hátrányán (18-30). Khmyrova találatára Brattset válaszolt, Perianu átlövés bombagóljára Puhalák szépségdíjas cundert mutatott be – 20-32-es állással léptünk be a találkozó utolsó tíz percébe. Emberhátrányba kerültek a vendégek Bódi kiállításával, Jezic ziccerét ezúttal Leynaud hárította. Oftedal és Kristiansen után Böhme volt eredményes. Danyi Gábor a mérkőzés végéhez közeledve még ellátta tanítványait néhány jó tanáccsal, és a fiatalokat is harcba küldte Varga és Afentaler személyében. A végeredmény kialakításába büntetőkből még Böhme, akcióból Oftedal és Khmyrova szólt bele (26-35).
Végeredmény: 26-35

 

Danyi Gábor: „Nem számítottam arra, hogy ekkora lesz a különbség a végén, hiszen egy kiváló csapat ellen léptünk ma pályára. Már az első félidőben kedvezően alakultak számunkra az események támadásban és védekezésben is, tudtunk könnyű, gyors gólokat szerezni. Sok sikert kívánok a Siófoknak a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupában is!”

Veronica Kristiansen: „Úgy gondolom, ma remekül összeállt a védekezésünk, koncentráltan játszottunk és jó munkát végeztünk.”

Tor Odvar Moen: „Először is szeretnék gratulálni ellenfelünknek, nagyon keményen játszottak. Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán túlizgultuk és sokat hibáztunk. Próbáltunk küzdeni, de nehéz volt mindig az eredmény után rohanni, hiszen folyamatosan nyomás volt rajtunk az ellenfelünk részéről. A mai napon egy jó csapattól kaptunk ki.”

Estelle Nze-Minko: „Szeretnék gratulálni a Győrnek, ma ők voltak a jobbak.”