A Győri Audi ETO KC csapata egy rendkívül nagy ellenállást tanúsító Thüringer HC-val találta szembe magát. Habár a támadójáték akadozott és védekezésben sem volt meg a kellő keménység, mindenképpen elmondható, hogy az ETO küzdeni tudásból jelesre vizsgázott és végül 3 gólos győzelmet aratott, így továbbra is 100%-os mérleggel vezeti az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája 2018/19-es kiírásának „C” jelű csoportját. 

1.Félidő

A győriek a Kiss-Fodor-Amorim-Groot-Hansen-Oftedal-Knedlikova összeállításban kezdték a találkozót. A németek indították útjára a labdát, a kapuban Kiss Éva védéssel kezdett, az ellentámadásból pedig Hansen megszerezte a vezetést az ETO számára. Knedlikova duplázta meg az előnyt. A vendégek első gólját Luzomova szerezte a 3.percben. (2-1) Hansen volt ismét eredményes egy betörést követően. Luzomova a második hétméteresét is értékesítette. Oftedal talpról lőtt óriási gólt, majd Knedlikova gólja után már három volt a zöld-fehérek előnye. (5-2) Groot megszerezte az első gólját egy lerohanást követően. Grosmann, majd Bölk hozta közelebb a vendégeket két átlövés után. Amorim sem akart lemaradni, kétszer egymásután ragasztott nagy gólt a németek kapujába. (8-4) Németek részéről Schmelzer, majd Stolle volt eredményes, ezzel kettőre olvadt a győriek előnye. (8-6) Knedlikova szélről talált be. Luzumova a harmadik hetesét is értékesítette, majd Grosmann egy kipattanóból lőtt gólt, ezzel már csak egy volt a hazaiak előnye. (9-8) Oftedal is értékesítette a maga hetesét. Groot remek bejátszása után ismét az alacsony termetű norvég irányító volt eredményes, amire Bölk válaszolt a vendégek részéről. Puhalák szélről talált be, amire Schmelzer válaszolt ugyancsak szélre lehúzott labda után. Hazai oldalon Hansent szórták ki először, de rögtön jött az első kiállítás vendég oldalon is, Bölköt küldték le kétpercre a bosnyák játékvezetők. Luzumova üreskapus gólt szerzett, ezzel a 19. perc végére újra egálra álltak a felek. (12-12) Sőt, Stolle góljával már a vendégeknél volt az előny. Oftedal újabb hetesével ismét egyenlő. Stolle szerzett gólt újfent, amire most Grootnak volt válasza. Brattset első gólját követően, visszavette a vezetést a hazai csapat. Az első félidő utolsó öt percében Grimsbö remek védéseket mutatott be, egyedül Luzumova tudott túljárni a kapus eszén, valamint támadójátékban remeklő Hansen, Brattset és Groot góljainak köszönhetően négy gólos előnnyel vonulhattak pihenőre a győriek. (19-15)

Félidei eredmény: 19-15

2.Félidő

A zöld-fehérek kezdték a második félidőt, azonban az első gólt a vendégek szerezték, Bölk volt eredményes. Bódi szélről válaszolt. Stolle két átlövésből szerzett gól után hozta közelebb az övéit. (20-18) Grimsbö két védést is bemutatott egymás után azonban Sazdovska lövését már nem védhette. Stolle egyenlített a 38. percben. Hazaiak hosszú idő után tudtak újra betalálni, Hansen betörés után volt eredményes. (21-20) Bölk-öt nem tudták feltartoztatni ezúttal sem a hazaiak, betörésből egyenlített. Remek játék után Hansen játszotta be a labdát Brattsetnek, aki szépen ellőtte a labdát a kijövő kapus mellett. Jakubisova lerohanásból szerzett gólt, ami után Danyi Gábor kikérte idejét. (22-22) A második félidő feléhez érve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Bódi okos gólt szerzett, amire Schmelzer válaszólt. Oftedal remek csel után betörésből lőtt gólt. Bölk átlövésébe Grimsbö csak beleérni tudott, védeni azonban nem tudta. Amorim hátmögötti passzát Brattset váltotta gólra. Stolle tiszta helyzetből lőtte ki a jobbfelső sarkot. Hansen gólja után, a németek is kikérték idejüket. (26-25) Az időkérést követően Stolle egalizált, a meccs során már sokadszorra. 50. perchez érve, a németek támadhattak a vezetésért, azonban nem sikerült gólt lőniük, nem úgy az ETO-nak. Görbicz remekül vette észre az üreskapu adta lehetőséget, gólra is váltotta. Kristiansen másolta le a magyar játékos gólját, egy kísértetiesen hasonló szituáció után, amivel kettőre növelte az ETO előnyét. (28-26) Amorim volt erőszakos, aminek köszönhetően Schmelzert küldték pihenőre a játékvezetők. A csereként beállt Leynaud szélről érkezett lövést védett bravúrral, azonban Luzumova lövését ő sem védhette. Groot szemfüles góllal válaszolt. Kristiansen betörésből szerzett góljának köszönhetően már három góllal vezetett az ETO, amikor már csak négy perc volt hátra a találkozóból. Feljavult a győriek védekezése a mérkőzés végére, ennek köszönhetően, a vendégek nem találták a rést a hazai falon és, ha esetleg meg is találták, akkor ott volt Leynaud, aki remek védéseket mutatott be. Végén még Amorim szerzett óriási gólt, növelve ezzel csapata előnyét. (31-27) Vendég részről Luzumova ejtésből talált még be, ezzel beállítva a végeredményt. (31-28)

Végeredmény: 31-28

Nézőszám: 5307

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor:” Sok hibával játszottunk. Nagyon sokat hibáztunk támadásban és védekezésben. Thüringer nagyon komoly ellenállást tanúsított, nagyon jól játszottak. Pozitív attitűdünket lehet kiemelni ebből a mérkőzésből, valamint a küzdeni tudásunkat. Tudomásul kell venni, hogy van olyan nap, amikor nekünk sem megy a játék. Sok szerencsét szeretnék kívánni a Thüringernek a továbbiakban.”

Anne Mette Hansen:”Thüringer nagyon jól játszott, nagy küzdelemre késztetett minket. Ma nem a nagyarányú győzelem volt, amit láthattak a nézők, de néha kellenek az ilyen mérkőzések. Nagyon örülök, hogy a csapat megmutatta a küzdeni tudását és győzni tudott.

Herbert Müller: ”Nagyon készültünk, hogy nem legyen akkora különbség a két csapat között. Nagyon jó első félidőt játszottunk, védekezésben is. Láttuk az ETO Érd elleni mérkőzését, ahol egy szoros első félidőt követően láthattuk, hogy mi történt a második félidőben, ezt mindképpen el akartuk kerülni. Fantasztikus pályára lépni az Audi Aréna Győrben, nagyra tartom, hogy a hazai nézők megtapsolnak minket. Azt gondolom, hogy a Győr jelenleg minden tekintetben a legerősebb csapat.

Meike Schmelzer: „Először szeretnék gratulálni a Győrnek. Nagyon komoly mérkőzés volt. Nagy lehetőség volt számunkra hogy megmutathattuk magunkat az ETO otthonában. Büszke vagyok a csapatomra.”