Több, mint 400 győri szurkoló kísérte el csapatunkat Ljubljanába, ahol az utolsó idegenbeli csoport mérkőzését játszották a lányok az RK Krim Mercator ellen. Az első félidőben a végig magabiztosan játszó csapatunknak hat gólos előnyt sikerült kiharcolnia, amit a második félidőben még hárommal toldottak meg Görbiczék és végül kilenc gólos győzelmet arattak. (23-32) 

1.Félidő

A győriek a Grimsbö-Görbicz-Amorim-Brattset-Oftedal-Hansen-Bódi összeállításban kezdték a találkozót. Krim indította útjára a labdát, azonban a hazai csapat nem találta a fogást a győriek védekezésén, támadásban pedig ellenállhatatlanul játszottak Amorimék. Nem csoda, hogy a hazaiak edzője az 5. perc végén ki is kérte első idejét. (0-4) A 6. perc végén szerezte meg első gólját a szlovén csapat, ezt követően pedig felváltva szerezték a gólokat a csapatok. (3-7) Az első félidő felénél a hazaiak két gólra zárkóztak fel Tsakalou vezetésével. (6-8) 18. percben Amorim átlövés góljával megszereztük tizedik találatunkat a mérkőzésen. 21. perc elején egy gólra olvadt a mieink előnye, aminek a következményeként Danyi Gábor is kikérte idejét. (9-10) A következő percekben a Krim nem találta a védekezésünk ellenszerét, valamint Grimsbo védéseinek és a hétméterest hárító Kiss Évának köszönhetően érintetlen maradt csapatunk hálója. Támadásban is elkapták a fonalat a lányok, így az első félidő utolsó perceit öt gólos előnnyel kezdhettük meg. (9-14) A félidőt Görbicz szélről szerzett gólja zárta. (10-16)

Félidei eredmény: 10-16

2.Félidő

Az első félidőhöz képest három helyen változott csapatunk összeállítása, a kapuban Leynaud, irányítóban Groot, míg a jobbszélen Knedliková kezdett. A szlovénok megpróbálták a hét a hat elleni játékot, de Groot ezt kihasználta, félpályáról szerzett üreskapus gólt. (13-18) 40.percnél jártunk, amikor a félidei álláshoz képest a hazaiak felére csökkentették a hátrányukat. (17-20) 43. percben két csodálatos jelenetet is láthattak a nézők, előbb Leynaud védett óriásit, majd egy varázslatos Groot bejátszást szedett össze ügyesen Brattset és lőtt a hazaiak hálójába (17-23) A következő percekben felpörgették a tempót a mieink és Hansen góljának köszönhetően a mérkőzésen először nyolc góllal vezettünk. (18-26) Folytatásban kicsit kapkodóvá vált a játék, számtalan elhibázott lehetőség mellett, mind a két csapat felváltva zörgette meg ellenfele hálóját. (21-29) Az utolsó percekben a mieink győzelme nem forgott veszélyben, már csak az volt a kérdés, hogy a szurkolók által várva várt tíz gólos különbség meglesz-e a két csapat között. Végül a rászámolás elmaradt, de csapatunk így is magabiztos kilenc gólos győzelmet aratott, ezzel őrzi száz százalékos mérlegét és biztos csoportelsőként várhatja a HC Podravka Vegeta elleni utolsó csoport mérkőzést.

Végeredmény: 23-32

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor: ”Csoport második helyezettje ellen tudtunk nyerni idegenben kilenc góllal, ezért maximális gratuláció a csapatnak. Azt látom, hogy a csapat számára, nagyon jól fog jönni a szünet, egy kicsit koncentrálásban úgy érzem, hogy elfáradtunk, elsősorban helyzetkihasználásban. Amellett, hogy ezen a meccsen lőttünk harminckettő gólt, kihagytunk tizenkettő ziccert. Védekezésben remek teljesítményt nyújtottunk, talán az ősz során ez volt az első olyan meccs, hogy jobban védekeztünk, mint támadtunk. Sok sikert kívánok a Ljubljanának a továbbiakban.”

Eduarda Amorim: „Egy jó mérkőzésen vagyunk túl. Első félidőben volt néhány rossz pillanatunk, viszont jó ritmusban kézilabdáztunk és végig kézben tartottuk a mérkőzést. A csapat minden egyes tagja maximálisan megdolgozott ezért a sikerért. Örülök, hogy zsinórban az 5. mérkőzésünket is megnyertük a Bajnokok Ligájában. A Podravka elleni hazai meccs lesz az utolsó találkozónk a válogatott szünet előtt. Győzni szeretnénk.”