Utolsó mérkőzésén lépett pályára csapatunk a 2018-as évben szombaton az Audi Aréna Győrben. Az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája 2018/19-es kiírásának utolsó csoport mérkőzésén a mieink, az előzetes várakozásoknak megfelelően esélyeshez méltóan játszottak az egész találkozón és arattak nagyon magabiztos húsz gólos győzelmet. (37-17) Csapatunk a maximálisan tovább vihető 8 ponttal várja a középdöntő küzdelmeit.

1.Félidő

A mieink a Kiss-Puhalák-Amorim-Groot-Brattset-Hansen-Bódi összeállításban kezdték a mérkőzést. A hazaiak indították útjára a labdát. A mérkőzés első gólját ugyan a horvát csapat szerezte, azonban csapatunk gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és a 6. perc elején már négy góllal vezetett, a vendégek vezetője ki is használta első időkérését. (6-2) Hansen betörés gólját követően már fél tucat gól volt a mieink előnye. (10-4) A következő percekben kicsit megakadt az ETO támadójátéka, valamint a horvát csapatnak sikerült kétszer is áttörnie az addig nagyon jól működő védekezést. Danyi Gábor is kikérte első idejét. (10-6) Az időkérés után újra felgyorsult csapatunk játéka, remek akciók végén találtak be a zöld-fehérek és tovább növelték előnyüket. (15-8) Az első félidő utolsó perceiben kiegyenlítettebbé vált a játék. A félidőt Grimsbö hétméteres védése zárta le. (17-9)

Félidei eredmény: 17-9

2.Félidő

Danyi Gábor az első félidei összeállításhoz képest két helyen változtatott a második félidőre, kapuba Grimsbö, balszélre Fodor érkezett. Bódi gólja után tíz gólosra nőtt a különbség a két csapat között, a szurkolók rászámoltak a horvát csapatra. (19-9) A második félidő elején valósággal állva hagyták ellenfelüket Amorimék, a horvátok edzője öt percen belül kihasználta maradék két időkérését is. (22-9) 40.percnél jártunk, amikor Groot robogott át az ellenfél védelmén és kíméletlenül kihasználta lehetőségét. (25-9) A vendégcsapat első második félidei góljára egészen a 43. percig kellett várni. (26-10) A játék képe nem változott a meccs utolsó szakaszához érkezve sem, támadásban és védekezésben is nagyszerűen játszottak a lányok. (29-12) A mérkőzés 50.percében Görbicz gólját követően már húsz góllal vezetett csapatunk, a nagyszámú közönség ismét rászámolt a Podravkára. (32-12) Az utolsó percekre a fiatalok is lehetőséget kaptak a bizonyításra az ETO-ban. A mérkőzést Varga gólja zárta le. (37-17)

Végeredmény: 37-17

Hivatalos nézőszám: 5327 fő

Nyilatkozatok:

Zlatko Sarasevic: ”Gratulálok a Győrnek. Nem tudom, hogy miért, de ma nem játszottunk jól. Az utolsó három héten nem találtuk meg az egyensúlyt. Tovább kell dolgoznunk. Ma este nem tudtuk megmutatni képességeinket. Ennél rosszabban nem hiszem, hogy játszhatunk.”

Dejana Milosavjevic: „Szeretnék a gratulálni a Győrnek. Egy nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra. Megpróbáltuk a legjobbunkat nyújtani, de ez nem sikerült. Reméljük a mai csak egy rossz nap volt a csapat számára és az elkövetkező meccseken azért jobb teljesítményt tudunk felmutatni.”

Danyi Gábor: ”Az volt a célunk hogy nagyon motiváltak legyünk, hiszen hazai közönség előtt egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne nyújtsunk 110 százalékot. Védekezésben nagyon kompaktak voltunk, bár hozzáteszem ennél a Podravka sokkal jobb csapat. Ez jól látszott az első mérkőzésen, amikor nagyon jól játszottak ellenünk. Remélem hamarosan visszatérnek a legmagasabb szintre.”

Afentaler Sára: ”Az elejétől kezdve nagyon jó iramot mentünk, aminek köszönhetően meg tudtunk lépni az ellenfelünktől. A feladat az volt, hogy ne az ellenféllel, hanem a saját játékunkkal foglalkozzunk és kijavítsuk az előző mérkőzéseken elkövetett hibáinkat. Nagyon boldog vagyok, hogy pályára tudtam lépni és góllal tudtam hozzájárulni a csapat teljesítményéhez.”