Az „A” és „B” csoport küzdelmeivel folytatódott a franciaországi Women’s EHF EURO 2018 kézilabda Európa-bajnokság a második játéknapon. Együttesünk november 30-án (pénteken) egyedül Anne Mette Hansennel soraiban felálló Dánia nemzeti válogatottja miatt volt érdekelt.

 

Dánia-Svédország 30-29 (15-16)

Dánia válogatottja Svédország ellen kezdte meg szereplését az Európa-bajnokság második játéknapján péntek este az “A” jelű kvartett első fordulójának záró mérkőzésén. Kiélezett küzdelmet hozott az összecsapás első harminc perce, amely végül egy gólos svéd vezetéssel zárult. A második félidőben is fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban, s szoros végkimenetel után Dánia ünnepelhetett győzelmet. Anne Mette Hansen a találkozó utolsó pillanataiban szabálytalankodása miatt begyűjtött egy kétperces kiállítást,  s a játékvezetők időn túli hétméterest ítéltek a svéd válogatott javára. A büntetőt azonban nem sikerült értékesíteniük a svédeknek, így Dánia gyűjtötte be a két pontot. Játékosunk, Anne Mette Hansen öt góllal vette ki a részét Dánia sikeréből.

Csak így tovább!

Ide kattintva korábbi cikkükből tájékozódhatnak, hogy a Győri Audi ETO KC játékosai mikor lépnek pályára hazájuk válogatottjában az Európa-bajnokságon.