(...)

Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC játékosa tízévesen kezdett kézilabdázni, 2002 óta a magyar válogatott tagja, 2004-ben részt vett az ötkarikás játékokon, rá egy évre világbajnoki bronzérmet szerzett a csapattal, idén pedig ötödikek lettek a svédországi Európa-bajnokságon.

– A tavalyi évben melyek voltak számodra a legfontosabb eredmények, amiket kiemelnél?
– Először is, az IHF szavazásán a világ legjobb kézilabda-játékosának választottak, aminek nagyon örülök. Szerintem elsősorban ezért jelölt engem a szövetség, illetve az egész éves teljesítményem miatt. 2006-ban magyar bajnoki címet és kupát nyertem, valamint tagja voltam a KEK második helyezett győri csapatnak.

– A kezdetektől itt játszol Győrben. Soha nem fordult meg a fejedben, hogy más csapathoz igazolj?
– Elsősorban külföldi klubokhoz hívtak, de nem fogadtam el. Időm nagy részét Győrben töltöm, és a csapattal készülök a soron következő mérkőzésekre. Csak akkor vagyok távol, amikor a válogatottal edzünk valahol.

– Többször szerepeltél már tévében, rádióban, újságok címlapján, és gondolom számos szponzori rendezvényen is részt kell venned. Hogyan tudod összeegyeztetni ezeket a felkéréseket az edzésekkel? A közéletben való megjelenés nem megy a munka rovására?
– Ez vele jár. Ha valaki jobban teljesít, természetes, hogy meghívják ilyen-olyan rendezvényekre. Én csak annyi felkérést vállalok el, amennyi a napi két edzés mellé befér. Ezt a szponzoraim is megértik és soha nem volt belőle gond.

– Mi a következő feladat, amire összpontosítasz?
– Miután hazajöttem az EB-ről, nem volt sok időm pihenni, most az Audi ETO-val teljes erőbedobással a Bajnokok Ligájára koncentrálunk.

(...)