A franciaországi Európa-bajnokság zárónapján Hollandia Romániával küzdött meg a bronzmeccsen, míg a fináléban a házigazda Franciaország Oroszországgal meccselt a végső győzelemért.

 

Hollandia-Románia 24-20 (15-8)

 

A bronzmérkőzést a hollandok kezdték jobban, a románok mintha nem pörögtek volna fel igazán a találkozókra. Csak egyszer álltak döntetlen a csapatok (3-3)-nál, ezen kívül azonban végig a hollandoknak állt a zászló. Nycke Grooték gyakorlatilag végig kézben tartották a mérkőzést, és az öt gólig jutó irányítónk vezérletével könnyedén szerezték meg a bronzérmet az Európa-bajnokságon.

 

Franciaország-Oroszország 24-21 (13-12)

 

Nehéz vitatkozni azzal, hogy a két legjobb csapat játszotta a döntőt vasárnap Párizsban. Mind két csapat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az egész torna során, így nem véletlen, hogy a nyitó meccs két résztvevőjéből a finálé két résztvevője lett. A mérkőzést a franciák kezdték talán valamivel jobban, bár az oroszok is finalistához méltón játszottak. Ezt mutatja, hogy az első félidő során kétszer is vezettek, de a szünetre így is a házigazda vonulhatott előnnyel. A találkozó második félidejében az oroszok végig futottak az eredmény után. A franciák a mezőnyben Nze-Minko, a kapuban Amandine Leynaud vezérletével uralták a második játékrészt és megérdemelten nyerték meg az Európa-bajnokságot, történetük során először. Gratulálunk Amandine Leynaunak(Doudounak) az aranyéremhez!