A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában Békéscsabán bizonyíthattak a címvédő zöld-fehér mezes győri lányok, akik egy pillanatnyi kételyt sem hagytak afelől, hogy újabb két pontért utaztak a Viharsarokba. A magabiztos hatgólos félidei eredményt folyamatosan tovább növelve végül gólzáporos találkozón 25 gólos győzelmet arattak a mieink.
Végeredmény: 22-47

1.félidő
A vendég kapuban Leynaud kezdett, a középkezdésnél pedig a Fodor, Hansen, Oftedal, Brattset, Groot és Knedlikova sor sorakozott fel.
Knedlikova hamar fel is avatta a Békéscsaba kapuját, majd egy eladott labdát követően Oftedal robogott végig a pályán (0-2). A negyedik percbe lépve akcióból Kovács szerezte meg a hazai együttes első találatát, majd Brattset, Vukajlovic és Fodor is feliratkozott a gólszerzők közé (2-4). Vukajlovic és Tóth jóvoltából egyenlített a Békéscsaba, majd Brattset, Marincsák és Groot találatai alakították tovább az eredményt a tizedik percbe lépve (5-6). Zöldi-Tóth után Knedlikova, Groot és Brattset folytatták a győri gólgyártást (6-9), ekkor döntött úgy Horváth Roland, hogy magához szólítja játékosait egy időkérés erejéig. Walfisch bombájára Knedlikova válaszolt klasszikus szélső lövéssel. A 17. percben Kukely gyűjtötte be a találkozó első kétperces kiállítását Hansen ellen elkövetett szabálytalankodásáért – Hansen mindezt még egy átlövésgóllal is tetézte (7-11). Oftedal és Brattset góljainak köszönhetően tovább nőtt a fehér mezes győriek előnye, Zöldi-Tóth faragott a hátrányon. Danyi Gábor forgatta keretét – Pintea, Bódi és Tomori is a pályán, utóbbi azonnal góllal is mutatkozott be, amely azért is különleges, hiszen játékosunk több mint 9 hónapos kihagyás után talált be ismét. Ezt követően Vukajlovic, Groot, majd ismét Vukajlovic, Kovács és Pintea volt eredményes akcióból. Pintea a vendégek első kétperces kiállítását is begyűjtötte – Walfisch emberelőnyben talált be, Oftedal pedig büntetőből tartotta továbbra is az ötgólos előnyt. Az első félidő végéhez közeledve Walfisch, Oftedal, Agbaba, Bódi és Fodor találata alakította tovább az állást – Kiss Éva mindeközben Walfisch büntetőjét hárította –  az időntúli szabaddobásból pedig már nem született gól.
Félidei eredmény: 14-20


2.félidő
Agbaba első félidő végén szerzett kiállítása miatt emberelőnyben vághatott neki a második harminc percnek a zöld-fehér mezes győri alakulat – Puhalák első labdaérintéséből be is talált és hétre növelte csapata előnyét. Pályán Kristiansen és Grimsbö is, Oftedal büntetőt értékesített. Brattset duplájával a maga hatodik találatát is feljegyezhettük a neve mellé, csapatunk ezzel máris tízgólos előnyre tett szert (14-24). Zsinórban négy győri találat következett – Groot 1, Oftedal 2 és Kristiansen 1 jóvoltából. Groot és Kristiansen újabb találatának köszönhetően szűk tíz perc alatt 0-10-es mérleget produkált Danyi Gábor együttese, Walfisch pedig eközben a kispadra kényszerült. Groot, Brattset és Bódi talált be gyors egymásutánban – tizenkilenc gólos előny volt ekkor már nálunk, míg a hazaiak oldaláról egy találat sem született ezidáig a második játékrészben. Brattset a mezőny legeredményesebb játékosa újabb góljának köszönhetően, amikor is meglőtte a maga 60. bajnoki találatát győri színekben. Kristiansen folytatta a sort – a félidő feléhez érve újabb időkérés következett a 0-15-ös békéscsabai széria eredményeképp. Vukajlovic törte meg a hazai, több mint 16 perces gólcsendet, majd a fiatal tehetség, Afentaler is bemutatkozott. Knedlikova lerohanásból, Vukajlovic átlövésből talált be (16-37). A folytatásban Afentaler ziccerből, Marincsák hétméteresből volt eredményes. Knedlikova góljával vette kezdetét a találkozó utolsó 10 perce, a gólgyártást Hansen, Vukajlovic, Kovács és Knedlikova vette kézbe (19-41). Vukajlovic és Kovács szépített, Afentaler viszont gyors lábmunkával verekedte be magát ziccerbe és lőtte meg a maga harmadik gólját. Az utolsó négy percet megkezdve Pál is betalált, majd Pintea ejtett Binó kapujába (21-44). Török szélről talált be Grimsbö kapujába, Dombi szabálytalankodása – akadályoztatta a középkezdés gyors elvégzését – miatt emberelőnybe kerültünk az 57. percben – Pintea ki is használta és újabb találatot jegyezhettünk a neve mellett. Végül Pál és Puhalák gyarapította tovább a győri gólok számát és alakította ki a 22-47-es végeredményt.
Végeredmény: 22-47

Danyi Gábor:
„Nagyon sok sikert kívánok a Békéscsaba együttesének a továbbiakban, úgy gondolom, ők ma nem azt a célt tűzték ki, hogy szoros mérkőzést játsszanak velünk, sokkal inkább a hétvégére koncentrálnak. Az első félidő elején kifejezetten jól kezdtünk, könnyű, gyors gólokat tudtunk lőni, és külön öröm, hogy a fiataljaink is hozzá tudtak tenni a győzelemhez.”

Tomori Zsuzsanna: „Nekem még egy kicsit szoknom kell ezt a tempót, de örülök, hogy pályára léphettem ma is. Szerencsére most sokkal kevesebb hibával tudtunk játszani, mint az Eger ellen az elmúlt hétvégén. Tovább dolgozunk, hiszen január végén már BL-mérkőzés vár ránk, ahol szeretnénk a legjobb formánkat mutatni.”