A januári, hosszú utazásokban gazdag bajnoki menetelés szemhunyásnyi szünetéhez érve korántsem lélegezhetnek fel zöld-fehér mezes lányaink – a java még csak ezután jön! Ráfordultunk ugyanis a célegyenesre, hiszen az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének régóta várt első fordulójától már csak pár nap választ el minket. Az izgatott várakozás ideje alatt a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjével, Danyi Gáborral beszélgettünk.

Zöld-fehér mezes együttesünk a 2018/2019-es szezonban ezidáig hibátlan mérleget produkált – a magyar bajnokságban 15 mérkőzésről 15 alkalommal távozott győztesként s őrzi vezető pozícióját a bajnoki tabella élén, míg a Bajnokok Ligája csoportkörét is akadály nélkül vette, s magabiztos győzelmeket aratva várhatja a középdöntő összecsapásait.

Január első három hetében kivétel nélkül heti két mérkőzésen lépett pályára a csapat, mely már önmagában is megterhelő, nem beszélve a hosszú buszutakról Egerbe, Békéscsabára és Kisvárdára az értékes bajnoki pontok reményében.
Hogy sikerül ezt a hajtást megfelelően „kipihenni”, hogy teljes koncentráltsággal vághassanak neki a lányok a folytatásban előttük álló komoly kihívásoknak?

„A bajnoki sorsolás ezt a menetrendet állította fel számunkra, nagy távolságokat kellett megtennünk legutóbbi mérkőzéseink alkalmával, azonban mi ezzel próbálunk nem foglalkozni, hiszen ez volt a feladatunk, ezt kellett teljesítenünk. Szerencsére sikerrel vettük az elmúlt hat – háromszor hazai, háromszor idegenbeli – bajnoki összecsapás akadályait, köztük az év eleji nagy hazai rangadóval a Ferencváros együttese ellen. Nagy öröm számunkra, hogy egyelőre ezzel bebiztosítottuk elsőségünket a bajnoki tabellán, azonban várnak még ránk komoly összecsapások a hazai versenyrendszerben és a BL-ben is egyaránt.
Az utóbbi mérkőzéseken a fáradtság jelei már megmutatkoztak a csapaton, de ez teljesen normális dolog, hogy a feszített tempónak köszönhetően néha gyengébben teljesítünk – azok is mi voltunk, folyamatosan tanulunk a hibáinkból és próbáljuk előnyünkre formálni őket.
Kiemelten fontos tehát, hogy a csapat minden rendelkezésre álló tagja – Nora Mörk és Eduarda Amorim sérülésükből eredően továbbra is rehabilitációjukat folytatják – a lehető leghatékonyabban regenerálódjon és a Bukarest elleni középdöntős nyitó mérkőzésen már teljes erőbedobással álljunk harcra készen, s a ránk háruló munkából mindenki egyformán vegye ki a részét.
Mindebben szakmai stábunk közösen a szintén e grémium tagjával, erőnléti edzőnk, Holanek Zoltán segítségével jelöli ki az irányt és az egyesületi menedzseléssel foglalkozó Matchmeeting rendszerben tárolt adatokat is felhasználva vezetjük a regenerációs és erőnléti edzéseket a csapatnak.
Néhány szabadnapot követően ma délután látunk ismét munkához – bízom benne, hogy mindenki energiával feltöltődve érkezik vissza és ebben a szellemben dolgozhatunk tovább a héten.”




A Bajnokok Ligája versenysorozat középdöntős állomásain a román CSM Bucuresti, a norvég Vipers Kristiansand és a Ferencváros együttese ellen kell bizonyítaniuk a negyeddöntőbe jutásért.
Milyen előzetes várakozásokkal tekint a közelgő mérkőzésekre?

„Annyit úgy gondolom, bizton állíthatunk, hogy nem lebecsülve a csoportkörös ellenfeleinket, de jóval nagyobb feladatok várnak ránk a középdöntőben és ez így is van rendjén, hiszen a verseny egyre élesedik. A Bukarest együttesét és természetesen a magyar bajnokságból jól ismert Ferencvárost azt hiszem, nem kell bemutatnunk senkinek, rendre nagy csatákat vívtunk és vívunk is a mai napig velük – a középdöntős menetrend igazi csemege szurkolóink számára. A Vipers tavaly már megjárta a BL-csoportkört és egészen az EHF-kupa döntőjéig menetelt – igaz, mi korábban még nem mérkőztünk meg velük, de sokat elárulhat az együttes erősségéről, hogy az idei nemzetközi kupaszereplésük során a másik két középdöntős ellenfelünkkel szemben remek játékkal diadalmaskodni tudott.
Bízom benne, hogy sikerül a folytatásban azt a játékot játszanunk, amit mi szeretnénk és ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, mely az eredményekben is visszaköszön majd.”

A zöld-fehér szurkolótábor bíztatása pedig bizonyára ebben a szezonban is a végsőkig elkíséri a csapatot..

„Minden bizonnyal! Fantasztikus szurkolótábor áll mögöttünk, akik kivétel nélkül minden mérkőzésen – legyen szó bajnoki összecsapásról, vagy BL-találkozóról – ott vannak és bíztatnak bennünket, úgyhogy természetesen számítunk rájuk a folytatásban is!
A Bukarest elleni szombati találkozó igazán rangos nyitánya lesz részünkről a versenysorozat középdöntős szakaszának – várunk minden kézilabdabarátot a helyszínen és a TV képernyők előtt!”


Hajrá ETO! Hajrá Győr!