Február első hétvégéjén folytatódnak az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája 2018/2019-es idényének középdöntős küzdelmei. Az eddig minden fronton száz százalékos Győri Audi ETO KC 2019. február 2-án (szombaton) a honfitárs FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában gyarapítaná a nemzetközi versenysorozatban aratott győzelmeinek számát. A találkozót 17:30-tól a Sport TV élőben közvetíti.

 

Az Elek Gábor vezette ferencvárosi csapat a csoportmérkőzéseket három győzelemmel és három vereséggel fejezte be, ezzel két pontot hozott magával a folytatásra. A középdöntő 1. fordulójában a budapesti zöld-fehérek a Thüringer HC vendégeként szerepeltek, akiket egy kiélezett összecsapás végén sikerült legyőzniük (Thüringer HC-FTC-Rail Cargo Hungaria 32-35). A nemzetközi versenysorozatot tekintve az FTC legeredményesebb játékosa Nerea Pena 43 góllal, aki főszerepet játszott a Fradi németországi sikerében, őt követi Háfra Noémi (41), majd Kovacsics Anikó (40).

Ami a győri lányokat illeti, remek teljesítményükkel örvendeztetik meg hétről-hétre a kézilabda szerelmeseit, és egyedüli hibátlan mérleggel rendelkező csapatként utazhatnak a nagy rivális FTC otthonába. Danyi Gábor csapata valóságos erődemonstrációt tartott múlt hétvégén a román CSM Bucuresti ellen az Audi Aréna Győrben, a soron következő rangadót pedig mindig különösen nagy érdeklődés övezi, s természetesen most sincs ez másképp. Egy biztos, kemény összecsapás vár a csapatokra szombat este.

A mérkőzést megelőzően Kari Brattset számolt be a hétvégével kapcsolatos várakozásairól:

 

A két csapat a Bajnokok Ligájában legutóbb a 2015/2016-es idény negyeddöntőjében találkozott, akkor a győriek magabiztos kettős győzelemmel jutottak tovább.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 18-31 (12-17)

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 40-23 (22-10)

 

Az FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC (2019. február 2. (szombat) 17:30) EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés játékvezetői párosa az orosz Tatyana Berezkina – Viktoriia Alpaidze lesz.

A találkozót az Sport TV élőben közvetíti!

Szurkoljunk minél többen a győri lányok sikeres szerepléséért!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!