Nehéz mérkőzés várt a Győri Audi ETO KC csapatára a norvég bajnok, Vipers Kristiansand ellen az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában. Csapatunk a találkozó során kétszer is jelentősen meglépett ellenfelétől ((18-10) és (24-15)), s végül négy gólos győri sikerrel ért véget a találkozó, amivel a mieink továbbra is veretlenek a Bajnokok Ligájában (33-29).

1.Félidő

Együttesünk a Grimsbö-Görbicz-Hansen-Oftedal-Groot-Brattset-Bódi felállásban kezdték a találkozót. A mérkőzés első gólját Hansen szerezte. Óriási iramban kezdődött az összecsapás, a csapatok rendre megtalálták a másik védekezésének ellenszerét (5-4). A 8. perceben már a negyedik gólját szerző Anne Mette Hansen vezérletével a mieink teljesen átvették a mérkőzés irányítását,  olyannyira, hogy Görbicz gólja után a Vipers edzője ki is kérte első idejét (8-5). A győri lányok magabiztosan tartották előnyüket, a nyitott védekezéssel nem tudtak mit kezdeni a norvégok, míg támadásban rendre eredményesek voltak a zöld-fehérek (10-6). Görbicz szerzett gólt hétméteresből és növelte ötre a különbséget (11-6). Grimsbö mutatott be pár remek védést a kapuban, míg a mezőnyjátékosok továbbra is szebbnél szebb támadásokat vezettek. Az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között, amikor már csak tíz perc volt hátra az első játékrészből (15-8). Danyi Gábor elkezdte forgatni a csapatát, a Görbicz helyére pályára lépő Puhalák szerzett gólt szélről, majd Tomori lőtt bombagólt betörést követően (18-10). Az első félidő végjátéka a fehér mezes vendégeknek sikerült jobban, három gólt faragtak a hátrányukból, így a szünetre öt gólos győri vezetéssel vonultak a csapatok (19-14).

1.Félidő eredménye: 19-14
 

2.Félidő

Egy helyen változtatott csapatán a második félidőre Danyi Gábor, Bódi helyett Knedlikova érkezett. Groot szerezte a második játékrész első találatát (20-14). A zöld-fehérek irányították a játékot és Brattset, valamint Groot góljainak köszönhetően az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között (24-15). A norvégok azonban nem adták fel, sikerült faragniuk hátrányukból (25-19). A folytatásban a vendég együttes dominált, a 43. percre három gólra fogyatkozott a győri lányok előnye (25-22). Danyi Gábor időt kért. Groot törte meg a hosszú győri gólcsendet (26-22), majd adott újabb csodálatos passzt Brattsetnek, aki ma egyszerűen nem tudott hibázni (27-23). A vendégek vezetőedzője kihasználta utolsó időkérését, amikor már csak tíz perc volt hátra a mérkőzésből. Az időkérés inkább a mieinknek tett jót, zsinórban kétszer zörgette meg az ETO az ellenfél hálóját (29-23). Az egykori győri játékos, Sulland vezérletével azonban a Vipers újra három gólra zárkózott, ezzel izgalmassá téve az utolsó hat percet (29-26). Grimsbö védéseivel nyugtatta a kedélyeket, míg támadásban a mezőny talán legjobbja, Hansen növelte a zöld-fehérek előnyét (30-26). Csapatunk az utolsó percekben tartotta előnyét, így egy küzdelmes találkozón, végül magabiztos négy gólos győzelmet arattunk (33-29).

Végeredmény: 33-29

 

Hivatalos nézőszám: 5397

Danyi Gábor: „Nagyon komoly tempójú mérkőzést játszottuk. Az első félidőben sikerült eredményesen játszanunk, amellett, hogy Katrine Lunde extra teljesítményt nyújtott. A vendégcsapat egy percig nem adta fel és végig megnehezítették a dolgunkat. A második félidőben kicsit belefáradtunk a tempóba. Sok egyéni jó teljesítmény volt, de elsősorban a csapat kollektivitását emelnénk ki, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert szeretnék kívánni az ellenfélnek. Biztos vagyok benne, hogy Norvégiában is meg fogják nehezíteni a dolgunkat.”

Anne Mette Hansen: „Az ellenfél fantasztikus hozzáállást mutatott az egész mérkőzés során. Azt gondolom, ezért teljesítenek ilyen jól és ezért ilyen nehéz ellenük játszani. Nagyon boldog vagyok a két pont és a győzelem miatt. Dinamikus, jó mérkőzést játszottunk, ami növeli a sikerünk értékét. Szurkolóink a mai napon is csodálatosak voltak, köszönjük nekik a támogatást.”

Ole Gustav Gjekstad: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez. Nagyon nehéz egy ilyen közegben játszani, szerintem ez volt az oka, hogy az első félidőben lefagytunk és nem kézilabdáztunk jól. Többször is sikerült azért visszajönnünk a mérkőzésbe, de nem voltunk egyszerű helyzetben, mert 9 gólról kellett visszaküzdeni magunkat. Összességében nagyon sokat harcoltunk, amivel elégedett vagyok. A csapatom egy vállalható vereséget szenvedett.”

Linn Sulland: „Gratulálok az ellenfélnek, fantasztikus volt az ETO ellen pályára lépni. Nagyon jó volt visszatérni, imádom a szurkolókat, a klub minden tagját. Kíváncsi voltam, milyen teljesítményre leszünk képesek a győriek ellen. Azt gondolom, végig küzdöttünk az egész mérkőzés során, még kilenc gólos hátrányban sem adtuk fel, amire büszkék lehetünk. Az elkövetett hibákból sokat kell tanulnunk és ezeket megpróbálni kijavítani a visszavágón.”