A Győri Audi ETO a B-csoport első fordulójában Montenegróban 31–25-re nyert a Podgorica ellen. A KEK-győztes otthonában Podgoricán aratott hatgólos győzelem tekintélyt parancsol, hiszen ezzel a Győr visszavágott a tavalyi KEK-fináléban elszenvedett győri vereségért. Az első körben elért siker optimistává tette a csapat híveit. Nem csoda, hogy egyértelmû az óhaj: a csapat folytassa győzelemmel a BL-t!
Ugyanakkor a győri játékosok tudják, a szombaton érkező ellenfél remek együttes, a decemberi svédországi Eb-n győztes Norvégia egyik reprezentánsa. A csapatban több Eb-aranyérmes játékos is szerepel (Kari Grimsbo kapus, Marit Frafjord, Tonje Nostvold és Goril Snor-roeggen). A klub talán legnagyobb csillaga, Vigdis Harsaker ugyan sérülése miatt kihagyta az Európa-bajnokságot, de azóta felépült, és újra remek formában van.
A Trondheim a 16 közé kerülésért selejtezőt játszott az ukrán Motor Zaporizzsja ellen, s mindkét mérkőzését otthon vívta: az elsőt 35–31-re megnyerte, viszont a visszavágón 29–26-ra kikapott. A csoportmérkőzések első körében a Togliatti ellen hazai vereséggel mutatkozott be új trénere, Arne Högdahl (hajdan a Hypo kispadján is ült), aki a betegsége miatt visszavonuló dán Oliver Jensent váltotta.
Ilyen előzmények után játsszák szombaton a két csapat győri találkozóját, amelyen az Audi ETO-nak arra kell készülnie, hogy a norvégok mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy kiköszörüljék az első forduló csorbáját. Újabb vereségükkel ugyanis minimálisra csökkennének esélyeik.
Csakhogy a két pont a Győrnek is fontos!
„A Byasen játékát alaposan elemeztem, s a lényeget illetően kiderült, hogy szombaton fiatal, harcos szellemû csapat lesz az ellenfelünk – kezdte Róth Kálmán edző, akinek szerződését a napokban három évvel meghosszabbította a klub. – Videón megnéztem a csapat Togliatti elleni mérkőzését, és bizony az orosz bajnoknak csak a jobb hajrájával sikerült felülkerekednie. Az első félidő közepén még a norvégok vezettek, így óva intek mindenkit attól, hogy könnyen vegye a szombati találkozót, mert kellemetlen meglepetés érheti.”
A podgoricai mérkőzést követően hétfőn pihenőt kaptak a győri játékosok, majd keddtől kezdve készültek az újabb BL-találkozóra.
„A taktikánk átalakításával, újabb variációk kipróbálásával nem foglalkoztunk, az eddigieket kell tovább finomítanunk – folytatta a tréner. – Természetesen győzelmet remélek együttesemtől, elvárom a játékosoktól, hogy ennek szellemében küzdjenek, és úgy játszszanak, mint Podgoricán.”

Kupatörténelem
A Győri Audi ETO, illetve annak jogelődje, a Graboplast ETO eddig négyszer szerzett jogot a BL-részvételre. Két esetben a selejtezőkben indulhatott (2000–2001-es és 2004–2005-ös évad), s előbb sikerrel vette az akadályt a lengyel Montex Lublin ellen (23–19, 22–25), majd a második sorozatban a Motor Zaporizzsjával (28–31 és 29–27) szemben nem sikerült főtáblára jutnia. Harmadszor (2005–2006) bajnokként egyből a 16-os tábla tagjává vált, de a csoportmérkőzések során csak a harmadik helyet tudta megszerezni, és így a KEK-ben folytathatta, amelyben végül a döntőbe masírozott.
A győriek norvégok elleni európai kupamérlege több mint kitûnő, hiszen az elmúlt nyolc évben négy norvég csapattal tíz mérkőzést játszottak, és mindegyikkel szemben kiharcolták a továbbjutást (Győr–Gjövik Vardal 38–24 és 32–37, –Baekkelagets Oslo 22–27 és 31–23, –Vag Vipers 29–20 és 26–29, –Vag HK Vipers 33–25, 38–28 – mindkét mérkőzést Győrött játszották –Larvik 33–28, 22–23).