A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában a bajnoki tabella középmezőnyében szereplő Debrecen otthonában töltöttük vendégszereplésünket. A jótékonyság jegyében is zajló találkozón már az első félidőben komoly játéktempót diktáltak a csapatok, 30 perc alatt 36 találat született. A félidei kétgólos előnyünket azonban tudtuk még tovább növelni, többek között Grimsbö remek kapusteljesítményének és Oftedal pazar gólgyártásának – irányítónk 100. bajnoki találatát is jegyezhettük a mérkőzésen – köszönhetően.
Végeredmény: 31-35

1. félidő
A vendég kapuban Kiss kezdett, míg a középkezdéshez a Puhalák, Hansen, Oftedal, Pintea, Groot és Bódi összeállításban állt fel zöld-fehér mezes csapatunk.
Groot szerezte a találkozó első gólját, szélről Arany gyorsan egyenlített (1-1). Vantara-Kelemen és Grigel találatára Oftedal válaszolt. Kovács után Tomori, majd Pintea és Tóvizi is feliratkozott a gólszerzők listájára. Oftedal és Pintea újabb találatának, valamint Kiss remek hárításainak köszönhetően a nyolcadik perc végéhez érve 6-6 szerepelt az eredményjelzőn. Pintea Tomori lövésének kipattanóját összeszedve harcolt ki hétméterest, melyet Oftedal biztos kézzel értékesített – ennek köszönhetően át is vette a vezetést a fehér mezes győri alakulat. A folytatásban született két Loki-találatot (Kovács és Bulath) oda-vissza sikeres hetespárbaj követte, majd Oftedal ismét egyenlített. A félidő feléhez érve Grimsbö váltotta Kisst a kapuban és azonnal remek hárításokkal – a büntetőt és a kipattanót is sikeresen védte – mutatkozott be. Grigel és Vantara-Kelemen találataira a már hat gólnál járó, ma különösen megállíthatatlannak bizonyuló Oftedal válaszolt – Köstner Vilmos időt kért. Grigel és Bódi, Despotovic, Bordás, majd Puhalák és ismét Bordás jóvoltából gyors egymásutánban születtek találatok a Főnix Csarnokban. Hansen, Punko és Puhalák gyarapították tovább csapatuk gólszámát. Triffa remek védései ellenére sem remegett meg Oftedal keze a győriek javára megítélt újabb büntetőnél. Kristiansen négy perccel a félidei szünet előtt egyenlített, majd Groot lerohanás-góljával már nálunk volt az előny (16-17). Szabó is betalált, majd Oftedal neve mellé újabb sikeres hétméterest könyvelhettünk el. Danyi Gábor cserélt a széleken, Knedlikova és Görbicz is a pályán – utóbbi szélről hamar fel is avatta Triffát (17-19).
Félidei eredmény: 17-19

2. félidő
Az első harminc perchez hasonlóan a második játékrészben is Groot indította be a gólgyártó gépezetet, melybe Bulath, Knedlikova és Oftedal – a meccsen immár a kilencedik(!), a 2018/2019-es magyar bajnoki szezonban pedig a 100. (!!!) találatával – is hamar beszállt (18-22). A folytatásban állandósulni látszott a 3-4 gólos győri vezetés, a tempó azonban továbbra sem csökkent. Sor került a mérkőzés első kétperces kiállítására is Pintea személyében, majd mindkét csapatból a játékosok széles skálája igyekezett hozzájárulni a gólszerzéshez. A 43. percben Hansen találatával kialakult az eddigi legnagyobb különbség az összecsapáson (24-29) – a hazai együttes időkéréssel válaszolt. Grigel büntetőből faragott a hátrányon, majd Görbicz-gól és Grimsbö-védés következett. Vantara-Kelemen újabb találata után Oftedal robogott végig a pályán és szerezte meg a maga 12., csapata 31. gólját a 48. percben. Despotovic találata után Pintea duplázott (27-33) és be is léptünk a találkozó utolsó tíz percébe. A Debrecen vezetőedzője utolsó időkérési lehetőségét is felhasználta, azonban jelentős változást már nem tudtak eszközölni a piros mezes debreceniek, így végül négy gólos győzelmet ünnepelhettünk.
Végeredmény: 31-35

 

Danyi Gábor: „Abszolút ilyen mérkőzésre számítottam, tudtam, hogy nagyon nehéz lesz. Nekünk egy elég sűrű sorozatunk van mérkőzésekkel, utazásokkal, de természetesen ezt nem kifogásként, hanem tényként mondom. El kell ismernem, hogy az első félidőben a Debrecen jobban kézilabdázott, mint mi. A második félidőben tudtunk javulni, de nagyon komoly ellenállással találtuk szembe magunkat –nagyon jól kézilabdázott a Debrecen, gratulálok nekik és további sok sikert kívánok nekik!”

Stine Oftedal: „Először is szeretnék köszönetet mondani a Debrecennek a remek mérkőzésért, ahogy Gábor is említette, itt sosem készülhetünk könnyű mérkőzésekre. Miután védekezést váltottunk, sikeresebben játszottunk, harcoltunk. Örülök a győzelemnek, ami igazi csapatmunka volt.”

Köstner Vilmos: „Először is szeretnék gratulálni a Győrnek! Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat érkezik ma hozzánk, de azt hiszem, mi is megmutattuk, mit tudunk. A Főnix Csarnokban mindig nagy öröm számunkra, csak úgy, mint a világ legjobbjaival játszani. Az első félidő 22. percéig szinte hiba nélkül játszottunk, ami úgy gondolom, nagy dolog. A második félidőben azonban egy erőszakosabb, felgyorsult Győrrel találkoztunk. Bízom benne, hogy a csapatom jó hozzáállása kitart a továbbiakban is.”

Kovács Anna: „Szeretnék gratulálni a Győr csapatának, azt gondolom, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Megpróbáltuk felvenni azt a ritmust, amit ellenfelünk diktált és megmutattuk, hogy tudunk olyan ritmusban játszani, ami megnehezíti a dolgukat. Nagyon fontos bajnoki mérkőzések várnak még ránk, és úgy gondolom, a mai teljesítményünk jó kilátásokat mutat a jövőre nézve.”