Az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 5.fordulójában a Győri Audi ETO KC magyar riválisát, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát látta vendégül március első hétvégéjén. A rangadó az érdi mérkőzéshez hasonlóan kiegyenlített játékot hozott, s azonos eredménnyel, azaz pontosztozással ért véget - csapatunk így továbbra is  őrzi veretlenségét a Bajnokok Ligájában.

Végeredmény: 32-32

 

1.Félidő

Csapatunk a Kiss-Knedlikova-Groot-Pintea-Hansen-Tomori-Puhalák összeállításban kezdte a mérkőzést. A találkozó első két gólját a vendég együttes szerezte, azonban hamar meg is adtuk a választ rájuk (1-2), majd Puhalák későbbi találatával már az ETO-nál volt az előny (3-2). 4-4 után a hazai zöld-fehérek védekezése keményedni kezdett és támadásban is rendre megtalálták a réseket Hansenék (9-7). Groot betörés után lőtte tizedik találatunkat, amikor az első félidő felénél jártunk (10-7), majd Puhalák és Kristiansen góljaink köszönhetően tartottuk három gólos előnyünket (12-9). Nyolc perc volt már csak hátra a találkozó első félidejéből, amikor Danyi Gábor kikérte első idejét (14-11). Kiss Éva három szenzációs védést mutatott be egymás után, majd végül Márton találatát jegyezhettük fel (14-12). A félidő utolsó perceiben a különbség már nem változott a két csapat között, az első játékrész Pintea góljával zárult (15-13).

Félidei eredmény: 15-13

 

2.Félidő

A második félidőre Danyi Gábor a Grimsbö-Bódi-Groot-Hansen-Amorim-Tomori- Görbicz összeállításban küldte pályára együttesét. Pena betörést követően akcióból, majd Groot félpályás üreskapus lövéssel volt eredményes (16-14.) A második félidő elején a Fradi, Pena vezérletével dolgozta le hátrányát és 17-17 szerepelt az eredményjelzőn. A csapatok felváltva szerezték a gólokat, hol a zöld mezes hazaik, hol pedig a fehér mezes vendégek mattolták a kapusokat (21-20). Csapatunk huszonkettedik gólját Bódi szerezte. Igazi kőkemény csata folyt a pályán, a két csapat fej-fej mellett haladt és már csak tizenöt perc volt hátra a rangadóból 24-24-nél. A győriek nagy fegyvere volt a mai találkozón is Pintea, akit rendre megtaláltak a hazaiak mezőnyjátékosai (26-25). A mérkőzés ebben a periódusában rendre a vendéglátók jutottak vezetéshez, amire a vendégeknek szinte mindig volt válasza. Pena kettőre növelhette volna csapata előnyét, de hétméterese a kapufán csattant, az ellentámadásból Oftedal egyenlített, így az utolsó öt percre, döntetlen állással érkeztek a csapatok (30-30). Elképesztő izgalmasra sikeredett a végjáték, hasonlóan a két csapat előző mérkőzéséhez. Az utolsó percben a Ferencváros a döntetlenért támadott, amit végül Schatzl góljával meg is szerzett. A találkozó 32-32-es döntetlennel ért véget.

Végeredmény: 32-32

Hivatalos nézőszám: 5475 fő

 

Danyi Gábor: „Mindenképpen győzni szerettünk volna a mai mérkőzésen. Sajnos ez a találkozó így sikerült, számtalan ziccert, hétméterest hagytunk ki. Aki látta a mérkőzést, az láthatta, hogy ma nekünk ennyire futotta. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni hazai pályán, de az iramra és a tempóra nem lehetett panasz. Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak a továbbiakban!”

Crina Pintea: Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak, nagyon jól játszottak. Ugyanakkor a csapatomnak is, mert egy percig sem adtuk fel és küzdöttünk a győzelemért. Nagyon sok apró hibát követtünk el, ami befolyásolta a találkozó végkimenetelét. Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek, ezt meg is fogjuk mutatni.”

Elek Gábor: "Nagyon érdekes mérkőzés volt szerintem. Azt gondolom, a Fradi-Győr az sosem lehet tét nélküli, ha bárki ezt gondolja, az nagyon téved. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert óriási hittel és küzdeni tudással rendelkezik. Megint nem a védekezésről szólt a mérkőzés. Nagyon nagy iramot diktált mind a két csapat. Érden az ETO-nak volt szerencséje, most nekünk. Nagyszerű hangulatban, óriási mérkőzést játszottunk. Sok sikert kívánok a Bajnokok Ligájában az ETO-nak!”

Schatzl Nadine:Az utolsó tíz perc nagyon kapkodósra sikerült, hiszen amikor elmehettünk volna két góllal akkor hibáztunk, ugyanez volt jellemző a túloldalon. Mind a két csapat szeretett volna nyerni, egy Fradi -ETO sosem lehet tét nélküli. Az első perctől fogva nagy volt az iram, ennek köszönhető a sok hiba. Örülök, hogy a végén legalább egy pontot sikerült szereznünk.”