A 2018/2019-es szezon különösen izgalmas és várakozásokkal teli időszaka előtt állunk – a kiváló BL-középdöntős menetelést, és ezáltal a nemzetközi versenysorozat negyeddöntőjében való szereplés kiharcolását követően a közelgő, március 16-17-ei hétvége ugyanis már kupagyőzelmet hozhat a konyhára, ha minden a terv szerint halad. A Győri Audi ETO KC együttese ezidáig sem unatkozott különösebben, azonban az idény végéig hátralévő bő két hónapban jelentősen felgyorsulnak az események, sűrű menetrend elébe nézünk…

2018 januárja óta zsinórban 21 mérkőzéses veretlenségi sorozatot tudhat maga mögött zöld-fehér mezes együttesünk a Bajnokok Ligája versenysorozatban, mindössze egy győzelem választja el lányainkat az új klubrekord beállításától, a nemzetközi kupasorozatban jegyzett veretlenségi mérlegüket illetően. A soron következő negyeddöntős ellenfelet – a dán Odense együttesét – semmiképp sem lebecsülve, nem tűnik lehetetlennek a küldetés, azonban előtte még hazai terepen kell bizonyítania Danyi Gábor együttesének.

„Ha számszerűen nézzük, nagyon jól hoztuk az eddigi mérkőzéseinket a BL-ben, mely az egész mezőnyt nézve is magabiztos teljesítményt jelent. Mindez azonban eddig volt elég, az Odense ellen a legjobbunkat kell nyújtanunk a negyeddöntő oda- és visszavágóján, hiszen a két meccs alapján dől el, hogy ki lehet ott a végjátéknál – mi pedig szeretnénk bejutni a DELO EHF FINAL4-ba!” – nyilatkozta csapata BL-szereplése kapcsán Danyi Gábor.

Az idei szezonban bevezetett módosítás értelmében csapatunk már egy fordulóval korábban bekapcsolódott a Magyar Kupa versenysorozatába, s a Mosonmagyaróvár együttese ellen, magabiztosan kézben tartott mérkőzésen harcolta ki a legjobb négy közé jutást. A márciusi hosszú hétvégén megrendezésre kerülő Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntő párharcainak sorsolása alkalmával az Érd csapatát kaptuk ellenfelünknek az elődöntőben, míg a másik ágon a Dunaújvárosi KKA a Ferencvárossal küzd meg a fináléba jutásért.

„Most mindenki a Ferencváros elleni esetleges döntőről beszél, de ne felejtsük el, hogy az Érd is komoly célokkal érkezik Debrecenbe – nagyon kell koncentrálnunk az előttünk álló megmérettetésre. Természetesen a mi tervünk sem más, mint a döntőbe jutás, s szeretnénk is megnyerni, csak úgy, mint tavaly.” – tudtuk meg vezetőedzőnk várakozásait.

Szurkoljunk a hétvégén minél többen a helyszínen, a debreceni Főnix Csarnokban és a televízió képernyője előtt, hogy lányaink sikerrel veszik a hétvégén rájuk váró kihívásokat, és vasárnap este a magasba emelhetik a Magyar Kupát!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!